Pompoensoep met kokosmelk

Lekker makkelijk recept voor Pompoensoep met kokosmelk, simpel en snel klaar. Gezond voedzame soep voor de lunch gemaakt in de oven. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt is wat kerriepoeder en kokosmelk. Je kan die trouwens ook vervangen door gewoon wat room. Heerlijke herfstige dagelijkse kost.
Naar recept gaan

Pompoensoep met kokosmelk, een makkelijke “must make” die tijdens de herfst zeker niet mag ontbreken. Een lekker hartverwarmend pompoensoep hoort nu eenmaal bij de herfst en bovendien super gezond. Pompoen, in dit geval butternut, is zo veelzijdig dat je deze op allerlei verschillende manieren kan maken. Je kan heel wat verschillende kruiden gaan gebruiken want pompoen matcht met heel veel. Kortom een super makkelijke groente die nooit gaat vervelen. Ik hou echt van de combinatie met kerrie (poeder) en kokosmelk. Niet te pikant maar geeft wel de nodige smaak. En de kokosmelk zorgt voor heerlijke romigheid.

De herfst luidt ook het soepseizoen terug in, mijn zondagnamiddag activiteit. Voor deze soep, gebruik ik geen soeppot of stoofpot. Ik maak deze in de oven. Dat is eigenlijk mijn favoriete manier om soep te bereiden. We gaan de groentjes roosteren in de oven, zo krijgen deze veel meer smaak.

Nog meer lekkere receptjes met pompoen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pompoensoep met kokosmelk, simpel en snel klaar. Gezond voedzame soep voor de lunch gemaakt in de oven. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt is wat kerriepoeder en kokosmelk. Je kan die trouwens ook vervangen door gewoon wat room. Heerlijke herfstige dagelijkse kost.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pompoensoep met kokosmelk?

  • Pompoen
  • Ui & Look
  • Paprika
  • Kerriepoeder
  • Oregano
  • Bouillonblokje
  • Kokosmelk of gewone room of doe een mix van beide

Hoe maak je deze Pompoensoep met kokosmelk?

We gaan beginnen met de groentjes te snijden en op een beklede bakplaat te leggen. Snij de pompoen niet al te groot anders zal die lang in de oven moeten om te garen. De paprika en ui hoeven niet al te fijn. De teentjes look laten we in de teentjes en leggen we bij tussen groentjes. Kruid met het kerriepoeder, oregano, peper en zout. Overgiet met olijfolie en hussel goed door elkaar. Bak dan in de oven. De gaartijd zal afhangen van de pompoen. Tijdens het bakken, hussel regelmatig doorheen de groentjes.

Als je merkt dat de groentjes tijdens het bakken snel bruin worden, verlaag dan de temperatuur. Eventueel dek ook af met wat aluminiumfolie. Dit zal wel invloed hebben op de gaartijd.

Ondertussen kan je ook het bouillonblokje oplossen in warm water.

Eenmaal de groentjes gebakken zijn, vis er dan eerst de teentjes look uit. Doe dan alle groentjes in een blender. Duw het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg toe samen met bouillon. Mix tot een gladde soep. Vervolgens doe je er de kokosmelk bij en mix opnieuw goed. Kruid eventueel nog verder af met kerriepoeder, peper en zout.

Lekker makkelijk recept voor Pompoensoep met kokosmelk, simpel en snel klaar. Gezond voedzame soep voor de lunch gemaakt in de oven. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt is wat kerriepoeder en kokosmelk. Je kan die trouwens ook vervangen door gewoon wat room. Heerlijke herfstige dagelijkse kost.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Pompoensoep met kokosmelk, simpel en snel klaar. Gezond voedzame soep voor de lunch gemaakt in de oven. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt is wat kerriepoeder en kokosmelk. Je kan die trouwens ook vervangen door gewoon wat room. Heerlijke herfstige dagelijkse kost.

Pompoensoep met kokosmelk

Lekker makkelijk recept voor Pompoensoep met kokosmelk, simpel en snel klaar. Gezond voedzame soep voor de lunch gemaakt in de oven. Wat deze pompoensoep zo lekker maakt is wat kerriepoeder en kokosmelk. Je kan die trouwens ook vervangen door gewoon wat room. Heerlijke herfstige dagelijkse kost met butternut pompoen
5 van 14 stemmen
Totale tijd 40 minuten
Gang lunch, Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kg pompoen (geschild & pitten verwijderd)
  • 2 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes look
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 200 ml kokosmelk (of gewone room – gebruik dan zo'n 120ml)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
    Bekleed een ruime bakplaat in bakpapier.
  • Snij de pompoen (geschild en zaadjes verwijderd) in kleinere stukjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn maar ook niet te groot, dit heeft namelijk een invloed op de gaartijd.
    Leg op de bakplaat
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika. Snij ook in stukken (niet te klein) en leg ook de bakplaat.
    Pel de ui en hak in stukken, leg bij de groenten.
    De teentjes look leg je ongepeld (in z'n geheel) tussen de groenten. Strooi er het kerriepoeder en oregano over. Giet er vervolgens een royale scheut olijfolie over. Meng goed.
    Zet dan in de oven tot de pompoen mooi gaar is. Hussel regelmatig doorheen de groente. De gaartijd hangt wat af van de pompoen. Als je merkt dat de groente te bruin worden maar nog niet gaar, verlaag de temperatuur van je oven. En dek eventueel even af met wat aluminiumfolie. Dit heeft natuurlijk ook een invloed op de gaartijd.
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in zo'n 500ml warm water.
  • Eenmaal de groentjes gaar zijn, vis er dan eerst de teentjes look uit. Doe de groenten in een blender. Duw het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg ook toe. Giet er de bouillon bij en mix dan tot een gladde saus.
    Vervolgens giet je er de kokosmelk bij. Wil je niet zo'n overheersende smaak van de kokosmelk, begin dan met 100ml kokosmelk en proef dan. Of doe combinatie van kokosmelk en gewone room.
    Proef van de soep en breng nog verder op smaak met wat extra kerriepoeder, peper en zout.
    TIP! Ik hou wel van een iets vastere soep. Vind je deze nog iets te vast, voeg nog wat extra warm water of bouillon toe.
    Smakelijk
Trefwoord gezond recept, gezonde lunch, herfst, kerriepoeder, kokosmelk, pompoen, pompoensoep, snel klaar, soep

14 thoughts on “Pompoensoep met kokosmelk

  1. 5 sterren
    Ik heb al meerdere malen gerechten gemaakt volgens deze recepten en ze zijn telkens super lekker!
    Wij hier zijn alvast grote fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.