Frangipane cake met bessen, de lekkerste cake om stilletjes van te genieten bij de koffie. Een frangipane taart ik ben er verzot op. Die yumminess zit verstopt in deze heerlijke amandelcake. Een cake met nog wat zomerse vibes dankzij de bessen. Nu de herfst is aangebroken, gaat mijn oven terug wat meer aan. Yes, mijn favoriete seizoen! Dus jullie zullen terug wat meer gebak hier zien
TIP! Je kan de bessen ook vervangen door bijvoorbeeld stukjes appel of peer.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cake receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frangipane cake met bessen?
- Zelfrijzende bakmeel
- Amandelmeel
- Boter
- Suiker
- Eitjes
- Amandel extra : ben je geen fan van frangipane smaak? Laat dit dan weg en voeg wat meer vanille extract toe.
- Vanille extract
- Melk
- Amandel extract
- Bessen : gebruik een mix van blauwe bessen, bramen en frambozen (vers of diepvries).
Hoe maak je deze Frangipane cake met bessen?
Begin met het mengen van het zelfrijzende bakmeel en amandelmeel. Zet dit even opzij.
Vervolgens doe je zachte boter, suiker, amandel extract en vanille extra in een mengkom. Mix dit licht en luchtig op hoge snelheid met een mixer. Schraap zeker af en toe de zijkanten los. Vervolgens doe je er één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
Zet dan je mixer op de laatste stand en voeg het bloem-amandel mengsel toe. Mix nog even kort tot je een mooi glad deeg hebt. Doe er nog wat melk bij en meng goed met een spatel. Als laatste doe je er de bessen bij en meng nog even goed met een spatel.
Schep vervolgens het deeg in de bakvorm. Bak de cake dan mooi gaar en goudbruin in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je kan de cake eventueel nog afwerken met wat glazuur. Hiervoor meng je wat poedersuiker en melk.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Frangipane cake met bessen
Equipment
- 1 Cakevorm of springvorm
Ingrediënten
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr boter (zacht)
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- amandelextract
- 1/2 tl vanille extract
- 2 el melk
- 200 gr mix van bessen (vers of diepvries)
- 1 handje Amandelschilfers
Instructies
- Begin met het mengen van het zelfrijzende bakmeel en amandelmeel. Zet even opzij.
- Bekleed de cakevorm of springvorm met bakpapier (zowel bodem als randjes). Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoeft dit niet. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zachte boter, suiker, enkel druppels amandel extract en vanille extract in een mengkom. Mix dit op hoge snelheid licht en luchtig voor zo'n 3min. Schraap af en toe zeker ook de randjes even los. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Je zal ook nog eens de kantjes moeten los schrapen. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand en voeg de mix van bloem en amandelmeel toe. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem kan je nog met een spatel mengel. Doe er nu de melk bij en meng een spatel, het deeg zal zo iets minder vast worden. Als laatste doe je er de bessen bij en meng nog even kort met een spatel
- Schep het deeg in de bakvorm en spreid mooi uit. Strooi er de amandelschilfers over en bak dan de cake mooi gaar en goudbruin in de oven.Reken op zo'n 50min baktijd.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen
- Bij het serveren kan je er nog wat glazuur overgieten. Om het glazuur te maken, meng je wat poedersuiker met een klein beetje melkSmakelijk