Gevulde paprika’s met gehakt, lekker makkelijk comfort food om doordeweeks op het weekmenu te zetten. Een receptje dat je voor een deel al kan meal preppen, altijd handig tijdens de week. De paprika’s gaan we vullen met een heerlijk simpel gehakt mengsel. Daar voegde ik wat roomkaas aan toe, dat maakt deze extra lekker. Daarbij komt nog een lekker simpel tomatensaus. Kortom in weinig tijd en weinig werk heb je deze heerlijke ovenschotel op tafel staan.
TIP! Aangezien ik nog champignons en een courgette in de koelkast had liggen, heb ik deze in de tomatensaus verwerkt. Dit is optioneel dus je hoeft deze niet perse in de saus te verwerken. Verwerk er gewoon groentjes in die je nog hebt liggen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met gehakt? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gevulde paprika’s met gehakt?
- Ui & Look
- Champignons (optioneel)
- Courgette (optioneel)
- Passata
- Oregano
- Bouillon blokje
- Gehakt : ik gebruikte kippengehakt. Je kan dit ook maken met gemengd gehakt.
- Basilicum
- Roomkaas
- Paprika’s : ik gebruikte mini-paprika’s ofwel snack paprika’s. Je kan hier ook gewone paprika’s gebruiken.
- Geraspte kaas
Hoe maak je deze Gevulde paprika’s met gehakt?
We beginnen met het maken van de tomatensaus. Verhit hiervoor een stoofpot met een scheut olijfolie. Stoof hierin de fijngehakte ui en champignons eerst aan voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet te bruin worden. Vervolgens pers je er de look boven uit en doe er ook de blokjes courgette bij. Laat ook deze zo’n 2min mee bakken. Als laatste doe je er de passata, oregano, verbrokkeld bouillon blokje en scheutje water bij. Laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min (mag ook langer).
TIP! Je kan de saus makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast.
Vervolgens gaan we de vulling van de paprika’s maken. Hiervoor gaan we eerst een fijngehakte ui aanstoven voor zo’n 2 a 3min. Ook hier, roer regelmatig. Doe er dan het gehakt bij en bak mooi rul. Eenmaal het gehakt mooi gebakken is, haal van het vuur. Kruid met oregano, basilicum, peper en zout. Voeg ook de roomkaas toe. Roer dan goed zodat de roomkaas kan smelten.
Halveer dan de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Giet de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het gehakt mengsel over de paprika en leg ze in de saus. Strooi er wat geraspte kaas over. Bak voor zo’n 25min in de oven. Serveer dan direct.
Serveertip : lekker met gebakken patatjes, rijst of pasta.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Gevulde paprika’s met gehakt
Ingrediënten
- 1 ui
- 700 gr gehakt (*)
- 1,5 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl basilicum (gedroogd)
- 2,5 el roomkaas
- Paprika's (**)
- Geraspte kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Tomatensaus
- 1 ui
- 150 gr champignons (optioneel)
- 3 teentjes look
- 1/2 courgette (optioneel)
- 500 gr passata
- 1 tl oregano
- 1/2 bouillonblokje
Instructies
- We beginnen met het maken van de tomatensaus.TIP! Aangezien ik nog champignons en halve courgette in de koelkast had liggen, heb ik deze gewoon in de saus verwerkt. Is dus optioneel. Pel de ui en hak fijn. Maak de champignons proper en hak fijn Pel de teentjes look en hak fijn.Snij de courgette in kleine blokjes.
- Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Stoof hierin de ui en champignons eerst aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat deze niet te bruin worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook de courgette blokjes aan toe. Roer even en laat voor zo'n 2min mee bakken. Doe er dan de passata bij, oregano, halve blokje bouillon (verbrokkeld) en een scheutje water. Roer even en breng zacht aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 15min (mag ook langer). TIP! Je kan de saus ook al zo'n 1 a 2 dagen op voorhand maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.
- Vervolgens gaan we de vulling van de paprika's maken. Pel hiervoor eerste de ui en hak fijnVerhit een pan met een scheut olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig. Doe er dan het gehakt bij en bak rul. Eenmaal het gehakt mooi gaar gebakken is. Haal van het vuur. Breng op smaak met oregano, basilicum, peper en zout. Doe er ook de roomkaas bij. Roer goed zodat de roomkaas kan smelten.
- Giet de tomatensaus in een ruime ovenschaal. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Verdeel het gehakt mengsel over de paprika's en leg dan in de saus.Strooi over elke paprika wat geraspte kaas. Bak voor zo'n 25min op 180 graden in de oven.
- Eenmaal gebakken, haal uit de oven en serveer direct. Serveer met gebakken patatjes, rijst of pastaSmakelijk