Pudding taart met appel

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met appel, simpel eenvoudig gebak voor tijdens de herfst. Een taartje met lekker krokant zanddeeg, een heerlijke vanille pudding en crumble. In de pudding vind je ook stukjes gebakken appel
Naar recept gaan

Pudding taart met appel, een lekker makkelijk taartje om eindeloos lang van te genieten op een herfstige dag. Dit taartje heeft het gewoon allemaal. Een heerlijke krokante korst op basis van zanddeeg en binnenin een heerlijke vanillepudding met gebakken appeltjes. Bovenop is er nog een krokante crumble van het zanddeeg. Met pudding scoor je bij mij altijd. Zo’n klassieker maar wat blijft dat lekker! En dat in combinatie met gebakken appeltjes op smaak gebracht met kaneel en bruine suiker. ZA-LIG, meer kan ik er niet over zeggen 😃

Nog meer lekkere receptjes met pudding? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met appel, simpel eenvoudig gebak voor tijdens de herfst. Een taartje met lekker krokant zanddeeg, een heerlijke vanille pudding en crumble. In de pudding vind je ook stukjes gebakken appel

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taart met appel?

  • Appelen (type Jonagold)
  • Bruine suiker
  • Kaneel
  • Melk
  • Suiker & vanillesuiker
  • Vanille puddingpoeder
  • Ei
  • Patisseriebloem
  • Boter
  • Poedersuiker
  • Vanille extract

Hoe maak je deze Pudding taart met appel?

We gaan beginnen met het bakken van de appeltjes. Schil ze eerst, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Bak de appeltjes kort in een pan met wat kaneel en bruine suiker. Bak ze niet te lang. Haal ze van het vuur en zet even opzij.

Vervolgens gaan we de pudding maken. Breng daarvoor een deel van de melk samen met suiker en vanillesuiker zachtjes aan de kook. Een klein deel van de melk roer je los met puddingpoeder en eigeel. Wanneer de melk bijna kookt, giet je er puddingpapje bij. Laat nu al roerend indikken en haal dan van het vuur om ietwat af te koelen.

Ondertussen kan je het deeg maken voor de korst. Doe hiervoor bloem, blokjes koude boter, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix of kneed dit tot een kruimelige massa. Normaal zal dit ietwat aan de droge kant zijn. Begin met 1el koude water toe te voegen en kneed opnieuw tot je een ietwat plakkerige kruimelige massa krijgt.

Schep zo’n 2/3 van het deeg in een beklede springvorm. Duw/kneed met je handen het deeg in de vorm zodat de gehele bodem mooi bedekt is. Alsook ietwat van de zijkanten dient bedekt te zijn met het deeg.

Meng vervolgens de pudding met de gebakken appeltjes. Schep dan de pudding in de springvorm en spreid mooi egaal uit. Het resterende deeg trek je in kleine stukjes en strooi je bovenop de taart. Dit is de crumble. Bak dan de taart mooi gaar en goudbruin in de oven. De pudding zal nog ietwat lopend of ietwat bewegen maar deze zal opstijven tijdens het afkoelen.

TIP! De taart is zowel lauw als koud super lekker

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met appel, simpel eenvoudig gebak voor tijdens de herfst. Een taartje met lekker krokant zanddeeg, een heerlijke vanille pudding en crumble. In de pudding vind je ook stukjes gebakken appel

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met appel, simpel eenvoudig gebak voor tijdens de herfst. Een taartje met lekker krokant zanddeeg, een heerlijke vanille pudding en crumble. In de pudding vind je ook stukjes gebakken appel

Pudding taart met appel

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met appel, simpel eenvoudig gebak voor tijdens de herfst. Een taartje met lekker krokant zanddeeg, een heerlijke vanille pudding en crumble. In de pudding vind je ook stukjes gebakken appel
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 24cm)

Ingrediënten
  

  • 2 appelen
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 kl bruine suiker

Pudding

  • 500 ml melk
  • 70 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje vanille puddingpoeder (= 50gr)
  • 1 eigeel

Zanddeeg

  • 320 gr patisseriebloem
  • 200 gr boter (koud)
  • 80 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract

Instructies
 

  • We gaan beginnen met het bakken van de appeltjes.
    Schil hiervoor de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij in kleine blokjes
    Verhit een pan, als je een anti-aanbakpan gebruikt, hoef je geen vetstof te gebruiken. Doe hierin de appeltjes samen met kaneel en bruine suiker. Stoof de appeltjes voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig. Haal dan van het vuur en zet even opzij.
    De appeltjes mogen geen moes worden. Deze mogen nog een beet hebben.
  • Vervolgens gaan we de pudding maken.
    Doe 400ml van de melk in een kookpotje samen met de suiker en vanillesuiker en breng zachtjes aan de kook.
    Doe ondertussen de resterende 100ml melk in een kommetje. Voeg er het puddingpoeder en eigeel aan toe. Roer dit los tot een glad papje.
    Wanneer de melk bijna kookt, giet je het papje bij de warme melk. Laat dit al roerend indikken. Haal dan van het vuur en zet even opzij om ietwat af te koelen.
  • Ondertussen kan je het deeg maken. Doe hiervoor de bloem, de koude boter in blokjes, poedersuiker en vanille extra in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik handmixer). Mix of kneed dit tot een kruimelige massa. Dit zal ietwat droog zijn, voeg daarom zo'n 1el koud water toe. Mix opnieuw. Is het nog steeds droog, voeg nog 1el koud water toe tot je een mooie deegbal of ietwat kruimelig deeg dat wel plakt.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Gebruik zo'n 2/3 van het deeg om zowel de bodem als ietwat van de zijkanten te bekleden.
    Het deeg uitrollen zal niet lukken. Je zal het deeg in de vorm moeten kneden/duwen met je handen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Voeg de appeltjes toe aan de pudding. Het kan zijn dat ze wat vocht hebben afgegeven. Dit sap voeg je niet toe aan de pudding. Roer dit los en schep de pudding dan in de taartvorm. Spreid mooi uit.
    De rest van het deeg trek je in kleine stukjes en verdeel over de taart.
  • Bak de taart mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45 a 50min in de oven.
    De binnenkant zal misschien nog ietwat lopend zijn maar de pudding zal opstijven tijdens het afkoelen.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen
    Smakelijk
Trefwoord appel, appeltaart, crumble, dessert, gebak, pudding, voor bij de koffie

1 thought on “Pudding taart met appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.