Verloren brood met aardbeien en mascarpone, een makkelijk en vooral super lekker receptje om je restjes oud brood in te verwerken. In deze versie van wentelteefjes gebruik ik trouwens sandwiches, ik vind die iets lekkerder. We halen deze doorheen een ei-melk mengsel met lekker veel vanille en met als geheim ingrediënt vanille puddingpoeder. Even goudbruin bakken in de pan en dan serveren met een heel simpele maar overheerlijke mascarpone crème en de lekkerste aardbeien van Hoogstraten. Ideaal om deze eens te maken als ontbijt of tussendoortje tijdens het weekend!
Als trotse “Hoogstraten ambassadeur” heb ik natuurlijk de enige echte aardbeitjes van Hoogstraten hierin verwerkt. Want dan pas “is’t goe”! Geteeld met heel veel liefde en dat proef je. Belgische topkwaliteit dankzij minutieus handwerk en ambachtelijke techniek. Enkel zo krijg je de lekkerste, sappigste en heerlijk zoet van smaak.
Ik heb trouwens nog enkele leuke weetjes over de “Hoogstraten aardbeien”.
> De topmaanden zijn van april tot juni maar de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten zijn 365 dagen per jaar beschikbaar. Dit komt doordat verschillende teeltypes elkaar afwisselen volgens het seizoen.
> Er bestaat niet één soort aardbei maar ook hierin zijn verschillende aardbeienrassen. De hoofdvariëteit is de Elsanta. De kleur- en smaaknuances van de aardbeien verschillen van ras tot ras.
> Aardbeien eet je het beste op kamertemperatuur. Eet ze niet ijskoud maar haal ze zo’n 30min voor je ze gaat eten uit de koelkast
> Hoogstraten aardbeien hoef je niet te wassen!
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardbeien? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Verloren brood met aardbeien en mascarpone?
- Eieren
- Melk
- Suiker & Vanillesuiker
- Vanille extract
- Vanille puddingpoeder
- Mascarpone
- Room
- Poedersuiker
- Aardbeien
- Optioneel : confituur om erbij te serven
Hoe maak je deze Verloren brood met aardbeien en mascarpone?
Begin met het maken van de mascarpone crème. Doe hiervoor de mascarpone in een mengkom en mix tot een gladde crème samen met de room en poedersuiker. Zet even in de koelkast
Vervolgens gaan we het mengsel maken voor de wentelteefjes. Doe de eitjes, melk, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom. Roer of mix dit los tot een gladde massa. Doe er dan de puddingpoeder bij en meng of mix nog even goed.
Snij vervolgens de sandwiches in plakjes, haal door het ei-melk mengsel en leg in een hete pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Serveer dan direct met de mascarpone crème en verse aardbeien.
Verloren brood met aardbeien en mascarpone
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 ml melk
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 8 a 10gr)
- 1 tl vanille extract
- 1 el vanille puddingpoeder
- 6 sandwiches (mogen 1 a 2 dagen oud zijn)
- 250 gr mascarpone
- 3 el room
- 1,5 el poedersuiker
- aardbeien
Instructies
- Maak alvast eerst de mascarpone crème.Mix de mascarpone los met de room en poedersuiker tot een gladde massa. Zet even in de koelkast
- Doe dan de eitjes, melk, suiker, vanillesuiker en vanille extract in een mengkom los te roeren tot een glad papje.Doe er het puddingpoeder bij en roer goed tot een gladde massa.
- Snij de sandwiches in plakjes
- Verhit een pan met wat boter of olie.Haal plakjes sandwich doorheen het ei-melk mengsel en leg in de warme pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten
- Serveer dan direct met de mascarpone crème en de verse aardbeitjesSmakelijk