Pasta salade met kip en rode pesto, een lekker makkelijk receptje dat tijdens de zomermaanden extra hard smaakt. Bij de zomer horen nu eenmaal lekker simpele pastasalades. Of het nu voor bij de BBQ (barbecue) is of gewoon als doordeweekse avondmaaltijd, smaken doen ze altijd. En de restjes die kan je dan gewoon de volgende dag meenemen als lunch. Dit pasta receptje is eentje dat zeker thuishoort op een zomers weekmenu. Eentje met de nodige groentjes (courgette, paprika, lente-ui en kerstomaten), stukjes gebakken kip, mozzarella en een romig sausje op basis van rode pesto.
TIP! Je kan deze pasta salade makkelijk al een dag op voorhand maken. Eigenlijk raad ik dat altijd aan om een pastasalade een paar uur of een dag op voorhand te maken. Zo krijgt ie veel meer smaak.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere pastasalades? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta salade met kip en rode pesto?
- Kipfilets
- Pasta : type penne of fusili
- Courgette
- Paprika
- Lente-ui
- Kerstomaten
- Mozzarella
- Rode pesto : zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Room
- Rucola
Hoe maak je deze Pasta salade met kip en rode pesto ?
Begin met de kipfilets te bakken. Ik deed dit in de pan of je kan dit ook in de oven doen. Kruid ze met peper, zout en kippenkruiden. Eenmaal gebakken, laat ze volledig afkoelen
Ondertussen kan je ook al de pasta gaar koken. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken en doe dan in ruime mengkom.
In de tussentijd kan je de courgette in kleine blokjes snijden en deze even kort aanbakken in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper, zout en wat oregano. Bak voor max. 4min, de courgette mag nog wat bite hebben. Schep dan uit de pan en voeg alvast toe aan de kom met pasta. Vervolgens snij je de paprika’s in kleine blokjes en bak deze eveneens in dezelfde pan met wat olijfolie. Kruid ook met wat peper, zout en oregano. Bak voor zo’n 5min en schep dan ook in de pan met pasta. Meng dit alvast even.
Dan hak je de lente-ui fijn, halveer je de kerstomaten en snij je mozzarella in klein blokjes. Maak het sausje door rode pesto en room los te roeren. Snij de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes.
Voeg de lente-ui, kerstomaten, mozzarella en kip toe aan de mengkom met pasta en gebakken groentjes. Meng dit alvast even. Giet er dan zo’n 2/3 van het sausje over en meng goed. Op het laatste meng je er nog de rucola onder. Je kan de pasta nu meteen serveren, serveer er de resterende saus apart bij.
Of dek de schaal goed af en bewaar in de koelkast. Zo zal de pasta nog meer smaak krijgen. De pasta zal door te staan wel de saus gaan opnemen. Voeg daarom de resterende saus toe vlak voor het serveren.


Pasta salade met kip en rode pesto
Ingrediënten
- 3 kipilets (+ kippenkruiden)
- 350 gr pasta (type penne of fusilli)
- 1 courgette
- 2 paprika's
- 1,5 tl oregano (gedroogd)
- 4 lente-uitjes
- 250 gr kerstomaten
- 200 gr mozzarella
- 150 gr rode pesto (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 50 ml room
- Rucola
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met de kipfilets te bakken. Ik heb deze in z'n geheel gebakken in de pan met wat olijfolie. Kruid ze met wat peper, zout en kippenkruiden.Je kan de kipfilet ook eerst in kleine stukjes snijden en zo bakkenOf je kan de kipfilet ook in de oven bakken (185 graden voor zo'n 15 a 20min). Kruid met peper, zout en kippenkruiden. Overgiet dan ook met wat olijfolie. Eenmaal gebakken, laat volledig afkoelen. TIP! Je kan de kipfilet ook al een dag op voorhand bakken
- Ondertussen kan je de pasta gaar koken zoals vermeld op de verpakking Eenmaal gaar, giet af en spoed goed onder koud water. Laat goed uitlekken en afkoelen. Doe dan in een ruime mengkom
- Snij ondertussen de courgette in kleine stukjes.Verhit een ruime pan met wat olijfolie. Bak hierin de courgette heel kort aan voor zo'n 3 a 4min (de courgette mag nog wat bite hebben). Kruid met een deeltje van de oregano. Schep uit de pan en doe alvast bij de pasta in de kom.Snij de paprika's in kleine blokjes en voeg toe aan dezelfde pan. Giet er eventueel opnieuw wat olijfolie in. Kruid met de resterende oregano en wat peper en zout. Bak voor zo'n 5min in de pan en voeg dan ook toe bij de pasta. Meng alvast even en laat rustig afkoelen.
- Vervolgens hak je de lente-ui fijn. Halveer de kerstomaten of snij in vierenSnij de mozzarella in kleine blokjes. Laat deze best eerst goed uitlekken en dep wat droog anders gaat deze vrij veel vocht nog afgeven. Meng de rode pesto met de room. Roer dit los tot een glad sausje. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper en zout. Snij de afgekoelde kipfilet in kleine blokjes.
- Voeg nu de lente-ui, kerstomaten, mozzarella en stukjes kip toe aan de kom met pasta en gebakken groentjes. Meng dit alvast even. Doe er dan zo'n 2/3 van het sausje bij. Meng goed. Op het laatste meng je er de rucola onder. Je kan de pasta nu meteen serveren. Serveer er de resterende saus er dan apart bij.Of dek hem goed af en zet hem in de koelkast tot voor het serveren. Zo zal ie nog meer smaak krijgen. De pasta zal tijdens het staan wel het sausje gaan opnemen. Voeg daarom vlak voor het serveren, de resterende saus toe. Meng nog even goed en serveer dan. Smakelijk