Havermout cake met frambozen en chocolade, een lekker makkelijk receptje waarmee je gezond kan ontbijten of als tussendoortje. Eigenlijk is dit gebakken havermout in de vorm van een cake š. Deze is op basis van yoghurt en havermout. Door de yoghurt is deze cake lekker fris en luchtig. Nog een geheim ingrediĆ«nt is de appelmoes, die zorgt voor een frisse toets. En natuurlijk de frambozen en chocolade maakt deze extra lekker. Ik maak deze cake vaak op zondag zodat ik de eerste dagen van de week altijd een voedzaam ontbijt/tussendoortje snel bij de hand heb. Veel werk vraagt deze havermoutcake absoluut niet, alles mengen en bakken maar.
Nog meer havermout inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes.
Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Havermout cake met frambozen en chocolade?
- Yoghurt : je kan hier natuuryoghurt of Griekse yoghurt voor gebruiken
- Eieren
- Appelmoes
- Vanille extract
- Honing
- Havermout
- Kaneel
- Bakpoeder
- Frambozen : je kan hier ook fruit in verwerken
- Chocolade : voorkeur is voor pure chocolade maar melk chocolade maakt de cake nog iets zoeter.
Hoe maak je deze Havermout cake met frambozen en chocolade?
Doe de yoghurt, eitjes, appelmoes, vanille extract en honing in een mengkom. Roer of mix dit los tot een gladde massa. Vervolgens doe je er de havermout, kaneel en bakpoeder bij. Meng nog even goed.
Hak de chocolade in kleinere stukjes maar niet te klein of fijn. Je wilt de chocolade nog proeven natuurlijk. Voeg de stukjes chocolade en frambozen toe aan het deeg. Meng nog even kort.
Giet het deeg in een cakevorm of bakvorm. Ik had nog wat aardbeitjes staan en deze heb ik schijfjes gesneden en bovenop de cake gelegd. Dit is optioneel
Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
Bewaar de cake luchtdicht (best in de koelkast) zo kan je er nog een paar dagen van genieten.
Havermout cake met frambozen en chocolade
Equipment
- 1 Cakevorm of springvorm
Ingrediƫnten
- 300 gr yoghurt (natuuryoghurt of griekse yoghurt)
- 2 eieren
- 150 gr appelmoes
- 1,5 tl vanille extract
- 1 el honing (of maple syrup of agavesiroop)
- 230 gr havermout
- 1 zakje bakpoeder (+/- 15gr)
- 1 tl kaneel
- 175 gr frambozen (vers of diepvries)
- 75 gr chocolade (melk of puur)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met bakpapier.
- Doe de yoghurt, eitjes, appelmoes, vanille en honing in een mengkom. Roer of mix dit even los tot een gladde massa. Doe er vervolgens de havermout, bakpoeder en kaneel bij. Meng nog even heel goed.
- Hak de chocolade in kleinere stukjes. Dit hoeft niet super fijn te zijn anders proef je deze amper. Doe de frambozen en de stukjes chocolade bij het deeg. Meng nog even kort met een spatel.
- Giet het deeg in de vormTIP! Ik had nog wat aardbeitjes en deze heb ik nog over de cake verdeeld. Bak de cake voor zo'n 40 a 45min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is. Haal uit de oven en laat afkoelen.Bewaar de cake