Aardappelsalade met tonijn, een heel simpele gezonde salade die de topper van deze zomer wordt. Daar ben ik 100% zeker van! Dit makkelijke receptje kan je zeer veelzijdig inzetten. Als doordeweekse avondmaaltijd, neem hem mee op een zomerse picknick, serveer hem bij een BBQ (barbecue) of neem hem mee als lunch. Smaken gaat ie altijd doen. Verwacht geen speciallekes, we gebruiken hier heel klassieke pure ingrediënten die gewoon samen super lekker zijn. Deze aardappelsalade bestaat uit natuurlijk aardappeltjes, komkommer, radijsjes, eitjes, perziken en tonijn. Daarbij komt nog een licht cocktailsausje op basis van yoghurt.
Nog meer lekkere zomerse salades? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappelsalade met tonijn?
- Aardappelen : gebruik hier vastkokende aardappelen
- Eieren
- Radijzen
- Komkommer
- Rode ui
- Perziken : je kan hier verse of uit blik gebruiken. Je zou ook stukjes appel of nectarine gebruiken
- Rucola
- Tonijn
- Peterselie
- Natuuryoghurt
- Mayonaise
- Ketchup
- Sweet Chilisaus (optioneel)
Hoe maak je deze Aardappelsalade met tonijn?
Begin met de aardappelen te schillen en snij in kleine blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelen
TIP! Je kan deze de dag voordien al koken.
Kook ondertussen ook de eitjes. Ik hou ervan dat de dooier nog ietwat lopend is. Reken dan op zo’n 5 a 6min kooktijd. Leg ze dan in een kom met koud water om af te koken
Vervolgens kan je de groentjes gaan fijnsnijden. Snij de radijsjes in fijne plakjes. De komkommer snij je in kleine blokjes. Pel de rode ui en hak fijn. Snij de perziken in fijne plakjes . Laat de tonijn uitlekken. Maak ook alvast het sausje door yoghurt, mayonaise, ketchup en sweet chilisaus (optioneel) los te roeren.
Doe de aardappelen in ruime mengkom. Doe er de groentjes, peterselie, rucola, peper, zout en scheutje olijfolie bij. Meng even. Giet er de helft van het sausje over en meng nog even goed. Verdeel er de tonijn over samen met de plakjes perzik. Als laatste, pel je de eitjes, halveer ze en serveer bij de salade. De rest van het sausje serveer je er apart bij.
TIP! Je kan de salade makkelijk op voorhand al maken en goed afgedekt in de koelkast bewaren. Zo zal ie nog meer smaak krijgen.
Aardappelsalade met tonijn
Ingrediënten
- 750 gr vastkokende aardappelen
- 4 eieren
- 200 gr radijzen
- 1/2 komkommer
- 1 kleine rode ui
- 2 perziken (vers of uit blik of appel/nectarine)
- 2 handjes rucola
- +/- 250 gr tonijn (uit blik)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- Peper en zout
- Olijfolie
Sausje
- 100 ml natuuryoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 1,5 el sweet chilisaus (optioneel)
Instructies
- Schil de aardappelen, snij in kleine blokjes en kook deze gaar in licht gezouten water.Eenmaal gaar, giet af en laat volledig afkoelenTIP! Je kan deze de dag voordien al koken
- Kook de eitjes. Ik hou ervan dat de dooier nog ietwat lopend is, reken dan op zo'n 5 a 6min kooktijd.Leg ze dan in een kom met koud water om af te koelen
- Ondertussen kan je de groentjes gaan versnijdenHak de radijsjes in fijne plakjesSnij de komkommer in kleine blokjesPel de rode ui en hak fijn Snij de perziken in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken. Maak het sausje door alle ingrediënten te mengen.
- Doe de afgekoelde aardappelen in een mengkom samen met de groentjes, peterselie, rucola, peper, zout en een scheutje olijfolie. Meng alvast voorzichtig. Giet er de helft van het sausje over. Meng nog even voorzichtig.Verdeel er de stukjes tonijn over samen met de plakjes perzik. Pel de eitjes, halveer deze en serveer deze bij de salade. Serveer er de rest van het sausje apart bij.Smakelijk TIP! Je kan deze salade makkelijk op voorhand maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Zo zal ie nog meer smaak krijgen.
Wat een lekkere salade Elien
Gaan we nog vaak maken
Simpel en lekker
Weer een toppertje
Onze favoriet van de zomer
Simpel en lekker
Ook de kids vinden deze super
Super lekker! Al verschillende keren gemaakt