Bladerdeeg rolletjes met feta, een simpel en snel hapje voor bij de zomerse apéro of borrel. Een borrelhapje waar je niet veel ingrediënten voor nodig hebt en waar je ook niet veel tijd of werk in hoeft te steken. Het bladerdeeg gaan we vullen met een heerlijke combinatie van feta, Parmezaanse kaas en spinazie. Daarbij komt nog een lekker fris licht yoghurt sausje. Dus organiseer je deze zomer een gezellige borrel met vrienden of gewoon eentje voor jezelf “me time”. Dan is dit toch wel een “happeke” om zeker eens uit te proberen
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere hapjes? Check dan ook zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg rolletjes met feta?
- Spinazie
- Feta
- Parmezaanse kaas : Fijn geraspt
- Lente-ui
- Bladerdeeg
- Ei
- Griekse yoghurt
- Zeste van citroen
- Look
Hoe maak je deze Bladerdeeg rolletjes met feta?
Begin met de spinazie fijn te hakken en doe in een mengkom. Hak de lente-ui fijn en voeg toe aan de kom met spinazie. Verbrokkel de eta en voeg ook toe samen met de Parmezaanse kaas. Meng goed.
Rol het bladerdeeg open en wrijf in met het feta mengsel. Vervolgens rol je terug op vanaf de lange kant. Snij dan in plakjes met een scherp mes (dit gaat het makkelijkste met een broodmes). Leg op een beklede bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei. Bak de rolletjes dan mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 20 a 25min baktijd.
Ondertussen kan je het dipsausje maken. Hiervoor doe je yoghurt in een kommetje samen met zeste van citroen, geraspte look, peper en zout. Meng goed. Bewaar dit in de koelkast.
TIP! Dit sausje kan je ook al op voorhand maken zo zal de look nog iets beter tot zijn recht komen.
Eenmaal de rolletjes gebakken zijn, haal uit de oven. Je kan de rolletjes zowel warm, lauw als koud serveren.
Bladerdeeg rolletjes met feta
Ingrediënten
- 100 gr spinazie
- 3 lente-uitjes
- 150 gr feta
- 50 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
Yoghurtsausje
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
- 1 teentje look
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Hak de spinazie fijn en doe in een mengkom.Hak de lente-ui fijn en voeg toe aan de spinazieVerbrokkel de feta en voeg toe aan de kom samen met de Parmezaanse kaas. Meng goed.
- Rol het bladerdeeg openWrijf in met het feta mengsel. Rol op vanaf de lange kant tot een lange worst.Snij met een scherp mes (ik doe dit met een broodmes) in plakjes. Leg deze op de bakplaat. Kluts het ei los en wrijf de rolletjes in.
- Bak de rolletjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 20 a 25Min.Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Serveer ze warm, lauw of koud.
- Terwijl de rolletjes in de oven staan, kan je het dipsausje maken. Doe de yoghurt, zeste van citroen, fijn geraspte look, peper en zout in een kommetje. Roer goed los. Bewaar afgedekt in de koelkast tot voor het serveren. Smakelijk