Bladerdeeg krans met pesto en feta, een zomers feestelijk hapje waar je amper werk aan hebt en toch voor een kleine WOW factor aan tafel zorgt. Amper 6 ingrediënten heb je nodig en een paar minuten tijd alvorens dit bladerdeeg “hapje” in de oven steekt. Het deeg gaan we insmeren met een crème van groene pesto en wat roomkaas en daarover verdelen we feta en wat tomaatjes. Super simpel dus en toch ga je hiermee scoren bij iedereen. Dus organiseer je binnenkort een gezellige zomerse borrel of apéro dan weet je wat je zeker al op tafel kan zetten.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere hapjes? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bladerdeeg krans met pesto en feta?
- Groene pesto : kant-en-klaar of zelfgemaakt
- Roomkaas
- Tomaat
- Bladerdeeg
- Feta
- Ei
Hoe maak je deze Bladerdeeg krans met pesto en feta?
Beginnen doen we met de pesto los te roeren met roomkaas. Zet dit alvast even opzij. Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes en leg ook even opzij.
Rol dan het bladerdeeg open en leg op een beklede bakplaat. Smeer het deeg in met het pesto mengsel. Zorg ervoor dat het gehele deeg een dun pesto laagje heeft. Verdeel hierover vervolgens de blokjes tomaat gevolgd door de fijn verbrokkelde feta. Duw met je handen de tomaat en feta ietwat in het deeg.
Vervolgens rol je het deeg terug op vanaf de langste kant zodat je een worst krijgt. Maak dan schuine (ondiepe) inkepingen in het deeg om de 2cm. Vouw of leg de bladerdeeg worst dan in een ronde of krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen.
Als laatste wrijf je het deeg nog wat in met losgeklopt ei en bak dan in de oven. Reken op zo’n 25min baktijd tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat eerst zo’n 5min afkoelen. Serveer dan.


Bladerdeeg krans met pesto en feta
Ingrediënten
- 2,5 el groene pesto Kant-en-klaar of zelfgemaakt
- 1,5 el roomkaas
- 1 tomaat
- 90 gr feta
- 1 vel bladerdeeg
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 gradenBekleed een bakplaat met bakpapier
- Begin met de groene pesto te mengen met de roomkaas. Vervolgens snij je de tomaat in kleine blokjes.
- Rol het bladerdeeg open en dit doe je het best meteen op de beklede bakplaat. Smeer in met het pesto mengsel. Zorg dat heel het deeg is ingesmeerd met een dun laagje. Verdeel hierover dan de blokjes tomaat gevolgd door de fijn verbrokkelde feta. Duw de tomaat en feta met je handen ietwat in het deeg.
- Rol het deeg dan op vanaf de langste kant tot een een worst. Maak dan schuine inkepingen in het deeg om de 2cm. Vouw of leg de worst dan in een ronde/krans. Waar de uiteinden elkaar raken duw je het deeg ietwat samen zodat je een krans krijgt. Wrijf het deeg in met wat losgeklopt ei
- Bak de krans voor zo'n 25min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.Laat zo'n 5min afkoelen en serveer danSmakelijk