Een flashy healthy begin van je ochtend met deze golden milk chia pudding.
Golden Milk? Chia pudding? “Wat een ingewikkelde termen” denken jullie misschien. Ingewikkeld is het laatste wat je kan zeggen over dit kleurrijke ontbijtgerechtje. Simpel, smaakvol, voedzaam en super lekker dat is de perfecte omschrijving van dit receptje.
Laten we beginnen met de “Golden Milk”, dit is een kruidig zoet drankje afkomstig uit India. Dankzij kurkuma krijgt dit drankje een prachtige “gouden” kleur. Daarnaast gaat er standaard ook steeds kaneel, kardemom, gember, zwarte peper en honing in. En natuurlijk ook melk, volgens het originele recept is dit amandelmelk maar hier kan je zelf mee gaan spelen. Ik gebruikte kokosmelk in dit recept.
En dan is er nog die chia pudding, een pudding die heel wat “lovers” en “haters” heeft. Een pudding waar je even moet aan wennen qua textuur maar eenmaal mooi op smaak gebracht, ga je deze echt waarderen. Chia pudding krijg je door chiazaadjes te mengen met melk, even laten weken waardoor er een pudding ontstaat. En dan kan je volop gaan spelen met ingrediënten en smaken. Het is weer eens wat anders dan een klassiek havermoutpapje.
Ik serveerde de golden milk chia pudding met een frambozen-gember compote en wat van mijn homemade chai granola.
TIP :
>Je kan de chia pudding makkelijk al de avond voordien maken waardoor de chiazaadjes tijdens de nacht kunnen weken. Dan heb je geen werk meer tijdens het ontbijt
>Ik gebruikte kokosmelk maar je kan deze perfect vervangen door de gewone melk, amandelmelk, …
Ingrediënten golden milk chia pudding ( 4 personen)
- 45gr chiazaad
- 1/2tl kurkuma (poeder)
- 1/2tl gember (vers – fijn geraspt)
- 1/2tl kaneel
- snuifje zwarte peper
- 240ml kokosmelk (uit blik)
- 2el honing
Ingrediënten frambozen-gember compote
- 200gr frambozen (vers of diepvries)
- 1/2tl gember (vers – fijn geraspt)
- 1el honing
Bereidingswijze
Doe de kokosmelk en honing in een kom en roer los.
Voeg de kruiden toe en roer goed los.
Voeg de chiazaadjes toe, meng goed. Laat zo’n 5min staan en roer dan nog eens heel goed. Dek af en laat zo’n uurtje of nachtje weken.
Voor de compote.
Doe de frambozen in een kookpotje samen met de gember en honing. Zet op een zacht vuurtje en laat zachtjes sudderen tot een mooie compote.
Je kan de compote warm of koud serveren bij de chia pudding.
Smakelijk !