Één van m’n goede voornemens voor dit jaar is wat meer weekendjes weg te plannen
met de BF en daar heb ik al volop werk van gemaakt. Zo staat er eind volgende maand een weekendje naar Sluis en Cadzand op het programma.
Een tweede voornemen is om dit jaar terug wat meer zelf granola te maken. Stom voornemen, ik weet het 😉.Ik eet bijna dagelijks granola als ontbijt of tussendoortje.
Echter vorig jaar heb ik voor de gemakkelijkheid gekozen en bracht daarom steeds een een pak uit de supermarkt mee … kleine verborgen suikerbommetjes kan je zeggen.
En eigelijk, zo veel werk vraagt granola nu ook weer niet dat heb ik met de voorbije feestdagen herontdekt.
Zoals jullie misschien al weten geef ik meestal zelfgemaakte “food” cadeautjes met Kerst. En voorbije Kerst was niet anders! Bij FlyingTiger kon ik leuke mokken en bokalen op de kop slagen en die heb ik met veel liefde gevuld met zelfgemaakte madeleintjes (zie recept) en deze granola met chai kruiden. En ja, dit viel ook dit jaar in de smaak + ik heb de smaak van zelf granola maken weer helemaal terug te pakken.
Zalig die geur die in huis hangt terwijl de granola aan het bakken is. En dan het moment als hij uit de oven komt, de noten die lekker aan het kraken zijn. Daar kan een pak uit de supermarkt echt niet aan tippen. Daar zal je ook geen granola vinden die op smaak is gebracht met de typische chai kruiden.
Ingrediënten Kofta
- 80ml maple syrup (of honing)
- 80ml olijfolie (of gesmolten kokosolie)
- 1/2tl kardemompoeder
- 1/2tl gemberpoeder
- 1/2tl kaneel
- Snuifje gemalen kruidnagel
- Snuifje peper
- vanille essence
- snuifje zout
- 15gr kokospoeder
- 50gr pistachenoten (grof gehakt)
- 2el chiazaad
- 300gr havermout
Extra > bakplaat en bakpapier
Extra om te serveren > yoghurt, vers fruit en honing
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingredienten goed en stooi over de beklede bakplaat.
Bak de granola ongeveer 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Probeer tijdens het bakken even te husselen door de granola.
Laat de granola afkoelen op de bakplaat en bewaar dan luchtdicht.
Smakelijk!
Supertof idee om zelfgemaakt eten cadeau te geven met kerst! Lekker én origineel. 🙂