Granola met chai kruiden

Granola met chai kruiden

Één van m’n goede voornemens voor dit jaar is wat meer weekendjes weg te plannen
met de BF en daar heb ik al volop werk van gemaakt. Zo staat er eind volgende maand een weekendje naar Sluis en Cadzand op het programma.
Een tweede voornemen is om dit jaar terug wat meer zelf granola te maken. Stom voornemen, ik weet het 😉.Ik eet bijna dagelijks granola als ontbijt of tussendoortje.
Echter vorig jaar heb ik voor de gemakkelijkheid gekozen en bracht daarom steeds een een pak uit de supermarkt mee … kleine verborgen suikerbommetjes kan je zeggen.
En eigelijk, zo veel werk vraagt granola nu ook weer niet dat heb ik met de voorbije feestdagen herontdekt.

Granola met chai kruiden

Zoals jullie misschien al weten geef ik meestal zelfgemaakte “food” cadeautjes met Kerst. En voorbije Kerst was niet anders! Bij FlyingTiger kon ik leuke mokken en bokalen op de kop slagen en die heb ik met veel liefde gevuld met zelfgemaakte madeleintjes (zie recept) en deze granola met chai kruiden. En ja, dit viel ook dit jaar in de smaak + ik heb de smaak van zelf granola  maken weer helemaal terug te pakken.

Granola met chai kruiden

Zalig die geur die in huis hangt terwijl de granola aan het bakken is. En dan het moment als hij uit de oven komt, de noten die lekker aan het kraken zijn. Daar kan een pak uit de supermarkt echt niet aan tippen. Daar zal je ook geen granola vinden die op smaak is gebracht met de typische chai kruiden.

Ingrediënten Kofta

  • 80ml maple syrup (of honing)
  • 80ml olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 1/2tl kardemompoeder
  • 1/2tl gemberpoeder
  • 1/2tl kaneel
  • Snuifje gemalen kruidnagel
  • Snuifje peper
  • vanille essence
  • snuifje zout
  • 15gr kokospoeder
  • 50gr pistachenoten (grof gehakt)
  • 2el chiazaad
  • 300gr havermout

Extra > bakplaat en bakpapier

Extra om te serveren > yoghurt, vers fruit en honing

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingredienten goed en stooi over de beklede bakplaat.
Bak de granola ongeveer 20min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
Probeer tijdens het bakken even te husselen door de granola.
Laat de granola afkoelen op de bakplaat en bewaar dan luchtdicht.

Smakelijk!

Granola met chai kruiden

Granola met chai kruiden

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 thought on “Granola met chai kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.