Hele kip uit de oven met pastinaak, wortelen & prosciutto

Hele kip uit de oven

Drie weken ver zijn we ondertussen in 2018, drie weken op mijn nieuwe functie, drie weken van een hoop nieuwe info die mijn hersenen aanmoeten, terug van bijna 0 moeten beginnen.Elke dag doodop en een zwaar hoofd.
Maar spijt van die stap? Oh nee, integendeel! Ik geniet van deze nieuwe uitdaging en heb terug tonnen vol energieen ik kruip terug met goesting elke dag achter mijn pc.
Dus van spijt is er geen sprake!

Hele kip uit de oven

En ook al heb ik het geluk om van thuis uit te kunnen werken, koken tijdens de week (buiten mijn vrije donderdag) zit er momenteel niet echt in. Ik ga momenteel liever tijdens mijn lunchpauze even een toertje wandelen met de woefie ipv te koken of te fotograferen. Dus “meal preppen” is momenteel de redding wat wil zeggen dat ik op zondag een gerechtje in elkaar “flans” waarvan we 2 dagen kunnen van eten. Woensdag is de “cheat day” van mijn vriend en op donderdag maak ik weer iets klaar voor 2 dagen. En dan is het weer weekend 😄, een week is toch zo om!

Hele kip uit de oven met pastinaak, wortelen & prosciutto

Ovenschotels, pasta’s, maaltijdsoepen en echte stoemp’s zijn de “meal prep” gerechten bij uitstek of deze hele kip uit de oven met pastinaak, wortelen en prosciutto.
Het minimum aan afwas, het minimum aan werk en maximum aan smaak en tijdsbesparing. Het enige wat je dient te doen is de groentjes snijden, alles in 1 ovenbestendige pot doen en de oven in.
Meer is het niet!

Hele kip uit de oven met pastinaak, wortelen & prosciutto

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 hele kip
  • 4 sneetjes prosciutto (of andere ham)
  • 2 preien (in plakjes gesneden)
  • 2 wortelen (geschild en grof gehakt)
  • 2 takjes selder (grof gehakt)
  • 2 pastinaken (geschild en grof gehakt)
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 100ml witte wijn *
  • 350ml kippenbouillon
  • citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout.

*Je kan de witte wijn ook helemaal vervangen door kippenbouillon

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de groentjes op de bodem en ietwat aan de zijkanten van een braadpan (met deksel).
Dep de kip droog, probeer de binnenkant te kruiden met peper en zout en leg dan ook in de ovenschaal bij de groenten.
Overgiet met de kip en groenten met een beetje olijfolie.
Kruid de bovenkant van de kip ook met peper en zout.
Drappeer de prosciutto bovenop de kip.
Leg de kruiden rondom of bovenop de kip.
Voeg de wijn (als je deze gebruikt) en de bouillon toe.
Zet het deksel op de pot en rooster de kip zo 1h in de oven.

Na 1h, haal voorzicht uit de oven.
Voeg een beetje citroensap toe, probeer een beetje door de groenten te husselen
en overgiet de kip met de jus in de braadpan.
Bak de kip nog eens 30min zonder deksel in de oven.
De prosciutto zal zo lekker krokant worden.

Serveer direct!
Lekker met kroketjes of frietjes met appelmoes.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.