Mrs havermout, zo word ik de laatste tijd veel genoemd dus laten we die bijnaam nog maar eens wat eer aan doen met een nieuw receptje met dat superfood/powerfood. Een nieuw receptje in de vorm van gebakken havermout met banaan, kokos en mango … ja we gaan de tropische kant op deze keer!
Gebakken havermout, een lekker origineel alternatief op het klassieke havermoutpapje. Een versie waar jullie echt fan van zijn volgens mijn blogstatistieken. De versie met blauwe bessen en die met banaan & bessen worden elke dag massaal bekeken en ook gemaakt (van de vele foto’s die ik van jullie krijg). En ook hier thuis komt dit vaak uit mijn oven “gepopt”, perfect om de dag mee te beginnen of is ook een ideaal maatje voor of na je workout.
Ingrediënten (3 a 4 personen)
- 2 (rijpe) bananen
- 2 eieren
- 400ml kokosmelk (uit blik)
- 40ml gesmolten kokosolie
- 2tl vanille essence
- 180gr havermout
- 95gr amandelmeel
- 60gr kokospoeder
- 65gr kokosbloesemsuiker
- 2tl bakpoeder
- 1/2 mango
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet een ovenschaal in met wat olie.
Pel de bananen en plet ze in een kom.
Voeg de eitjes, kokosmelk, kokosolie en vanille toe. Meng goed.
Voeg de havermout, amandelmeel, kokospoeder, kokosbloesemsuiker en bakpoeder toe. Meng goed.
Schil de mango, snij in blokjes en voeg toe aan het beslag. Meng nog even en giet in de ovenschaal.
Bak de havermout zo’n 40min in de oven tot deze mooi goudbruin gebakken is.
Haal uit de oven en serveer direct met wat yoghurt.
Smakelijk!