Koekjes met choco

Koekjes met choco

#gekregen
Vorige week werd hier weer een lekker foodpost pakketje geleverd, choco foodpost om precies te zijn. Chocopasta van de bekende Belgische chocolatier Galler. De chocolade smeerpasta werd in een nieuw kleedje gestoken, volgens nieuw receptuur en nieuwe verpakking en ik mocht er alvast kennis mee maken. Natuurlijk een “boke choco” werd getest maar ook in deze koekjes met choco 🙂

Koekjes met choco

Galler heeft niet één smaak van chocolade smeerpasta op de markt, ze hebben er 3. De klassieke “Puur”, hazelnoten en hazelnoten crunchy, alle 3 heerlijk kwaliteitsvolle chocopasta maar vooral die met hazelnoten is echt zalig lekker. Verslavend lekker zelfs.
De Belgische chocolatier heeft sinds kort hun klassieke receptuur voor de smeerpasta’s vernieuwd en gemoderniseerd waardoor ze meer vezels en minder suikers bevatten. Daarnaast verkopen ze de smeerpasta vanaf nu in glazen potten (= herbruikbaar & verminderen de ecologische impact).

Koekjes met choco

Zoals gezegd, testen deed ik als eerst op een klassiek “boke choco”, 3 boterhammetjes op precies te zijn … ahja per smaak eentje he ;-). Uitgebreid en deskundig testen noem ik dat en de test “boke choco” hebben ze met glans doorstaan.
Met de smeerpasta hazelnoten (de gewone + crunchy) ging ik ook aan het bakken. Klassieke krokantje koekjes werden omgetoverd tot “sandwich koekjes” of kleine koekjes taartjes. Lekker? Zeker en vast, te lekker zelfs 😉

Koekjes met choco
Koekjes met choco

Waar kan je nu deze smeerpasta’s kopen? Ofwel passeer je langs een Galler boetiek of je kan ze ook vinden bij grote supermarkten

Koekjes met choco

Ingrediënten (voor zo’n 20 koekjes)

  • 250gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200gr witte suiker
  • 200gr kandijsuiker
  • 460gr bloem
  • 2 eieren
  • 1tl bakpoeder
  • 1tl baking soda
  • 1tl vanille essence
  • Galler Choco smeerpasta

Bereidingswijze

Doe de zachte boter en beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix tot gladde rommige massa.
Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed.
Meng de bloem met het bakpoeder en baking soda en voeg in porties toe aan het deeg. Voeg op het laatste ook de vanille essence toe. Meng tot een stevig deeg. Laat het deeg zo’n 15min opstijven in de koelkast.

Nu heb je 2 keuzes (of je kan combinatie van beide maken)
1. Voor de klassieke koekjes, rol balletjes van het deeg en leg op een beklede bakplaat (je hoeft ze niet plat te duwen), je zal in porties moeten gaan bakken. De koekjes zullen ietwat uitzetten dus leg ze niet te dicht.
2. Neem een muffin/cupcake bakvorm, vet in met wat vetstof, neem ongeveer 1,5el deeg en schep op de bodem. Duw wat aan zodat de bodem bedekt is. Je hoeft niet zelf kuipjes te maken (tijdens het bakken zullen de koekjes zelf rijzen en ook weer wat inzakken waardoor je een klein taartje krijgt).

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de koekjes/taartjes zo’n 15min.
Ze zullen nog heel wak zijn maar zullen opstijven bij het afkoelen.
Als je de taartjes uit de oven haalt en er is geen kuiltje, maak dan direct als ze uit de oven komen (zijn nog wak) voorzichtig een kuiltje met een lepel.

Voor de sandwich koekjes, neem 1 koekje en smeer in met wat smeerpasta en leg hierop een tweede koekje.
Voor de taartje, doe een koffielepeltje pasta in het taartje en werk af met bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.