Tacorolletjes met gehakt en guacamole

Tacorolletjes met gehakt en guacamole

Vrijdag … apéro time noem ik dat! 
En het voelt een beetje dubbel, super dat het weekend kan beginnen maar eigenlijk zouden we nu aan de tapas moeten zitten in Alicante.  Helaas zijn de reisplannen geannuleerd door je weet wel wat, maar van uitstel komt zeker geen afstel. Dat  reisje hebben we nog te goed! Dus houden we gezellig thuis een apéro met deze tacorolletjes met gehakt en guacamole.

Tacorolletjes met gehakt en guacamole

Niet echt Spaans, wel Zuid-Amerikaans getint maar wel super lekker en ideaal om te “sharen”. Oh en ook super handig, niet veel werk, ook heel belangrijk voor een vrijdag.

Tacorolletjes met gehakt en guacamole

Ingredienten (4 personen)

  • 150gr gehakt
  • 1 rode ui
  • 1/2 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 100gr mais
  • 2el tacokruiden (*)
  • 10 miniwraps
  • 50gr geraspte kaas (ik heb hiervoor cheddar voor gebruikt)
  • 2 avocado’s
  • 2el griekse yoghurt
  • 1/4 sjalot
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie

(*) tacokruiden > in de meeste supermarkten kan je zulke mix makkelijk vinden

Bereidingswijze

Verhit een pan met een scheut olijfolie.
Bak hierin het gehakt rul.
Hak ondertussen de ui en look fijn, snij de paprika in blokjes.
Laat de mais uitlekken.
Voeg de ui, look en paprika toe aan het gehakt en laat zo’n 3min mee bakken.
Voeg de tacokruiden toe, roer even en laat nog zo’n 1min mee bakken.
Laat ietwat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Halveer de miniwraps zodat je halve maantjes krijgt.
Strooi wat geraspte kaas over een plakje gehalveerde wrap gevolgd door een lepeltje van het gehaktmengsel. Rol strak op en leg op een beklede bakplaat in de vorm van een krans. Je mag een “verdieping” maken 🙂
Je dient dit echt strak op te rollen anders zullen ze terug openkomen.
Doe hetzelde met de resterende wraps & vulling.
Heb je nog kaas over, strooi deze dan over de taco’s.
Bak de tacorolletjes zo’n 15min in de oven tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.

Ondertussen kan je de romige guacamole maken.
Doe hiervoor het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de yoghurt, sjalot en een flinke snuif cayennepeper en zout. Mix tot een gladde massa. Proef en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Serveer de tacorolletjes met de guacamole.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.