Appeltaart mugcake, ideaal om een klein feestje te houden tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Een lekker warm taartje klaargemaakt in een schaaltje of tas. Geen boter, gewone bloem of suiker te bespeuren in dit receptje. We maken deze appeltaart op basis van havermout, amandelmeel en yoghurt. Natuurlijk mag kaneel niet ontbreken in deze versie. Kaneel en appel zijn nu eenmaal onafscheidelijk. En het is niet meer dan alle ingrediënten gewoon even te mengen, in schaaltjes gieten en bakken maar. Eenvoudig, snel klaar en gezond.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ontbijtjes of tussendoortjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appeltaart mugcake?
- Appel
- Ei
- Griekse yoghurt
- Honing
- Havermeel
- Amandelmeel
- Bakpoeder
- Kaneel
- Melk
Hoe maak je deze Appeltaart mugcake?
We beginnen met de binnenkant van de tassen in te vetten met een beetje olie of boter.
Vervolgens schil je de appel en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleine blokjes en zet even opzij.
Doe het ei, yoghurt en honing in een mengkom. Dit roer je los tot een gladde massa. Vervolgens doe je er het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel bij. Dit roer je opnieuw goed door. Dit zal een vrij vaste massa vormen. Daarom giet je er nog een beetje melk bij en roer opnieuw goed. Als laatste doe je er de blokjes appel bij en meng nog even kort.
Verdeel dan het deeg over de tasjes en zet in de oven. Bak de cakejes voor zo’n 30min in de oven tot deze mooi gaar en goudbruin gebakken zijn. De oventijd zal afhangen van de grote van je tasjes
Eenmaal gebakken, laat ietwat afkoelen of volledig afkoelen. Ik vind ze het lekkerste als ze nog wat lauw zijn. Ze zijn extra lekker als je er nog wat honing overgiet.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Appeltaart mugcake
Equipment
- 4 tassen
Ingrediënten
- 1 appel
- 1 ei
- 150 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 1 el honing
- 75 gr havermeel
- 50 gr amandelmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 1 scheutje melk
Instructies
- Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Vet alvast de tassen in met een beetje olie of boter.
- Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleine blokjes.
- Doe het ei, yoghurt en honing in een mengkom. Roer dit alvast even los tot een gladde massa. Vervolgens doe je er het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en kaneel bij. Dit meng je goed. Dit zal een vrij vaste massa vormen. Giet er daarom een klein scheutje melk bij. Roer opnieuw goed en doe er dan de blokjes appel bij en meng nog even goed.
- Verdeel het deeg over de tassen. Bak de cakejes voor zo’n 30min in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin gebakken zijn. De oventijd zal afhangen van de grote van je tas. Laat ietwat of volledig afkoelen. Ik vind ze lekkerder als ze nog wat lauw zijn. Giet er nog een beetje honing over bij het serveren. Smakelijk