Geroosterde aardappel salade met zalm

Lekker makkelijk recept voor Geroosterde aardappel salade met zalm, simpel en snel doordeweekse recept voor op je weekmenu. Fris, licht, zomers en weinig werk. Heerlijk geroosterde aardappelen met citroen, erwtjes, gebakken zalm en een lichte tartaarsaus
Naar recept gaan

Geroosterde aardappel salade met zalm, een makkelijk zomerse maaltje om op één van je volgende weekmenu’s te zetten. Zo simpel, fris, licht en snel klaar … dat wil je toch tijdens de zomermaanden. De garen en bakken de patatjes in de oven. Zo krijgen ze lekker veel smaak en worden ze lekker krokant. We brengen deze op smaak met wat zeste van citroen en oregano. Dat geeft meteen een zuiderse toets. Daarbij komt wat zalm die we gewoon mee in de oven gaan garen.

Natuurlijk hoort daar een lekker sausje bij. En wat past er beter bij vis dan tartaarsaus. Die maken we heel snel zelf waardoor ie nog lekkerder is. En bovendien veel lichter want ik voeg er yoghurt aan toe.

TIP! Je kan de zalm ook vervangen door kabeljauw of andere witte vis.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met aardappelen? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Geroosterde aardappel salade met zalm, simpel en snel doordeweekse recept voor op je weekmenu. Fris, licht, zomers en weinig werk. Heerlijk geroosterde aardappelen met citroen, erwtjes, gebakken zalm en een lichte tartaarsaus

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Geroosterde aardappel salade met zalm?

  • Krieltjes
  • Citroen
  • Oregano
  • Olijfolie
  • Sjalot
  • Zoetzure augurkjes
  • Bieslook & peterselie
  • Dragon
  • Yoghurt
  • Mayonaise
  • Zalmfilets
  • Graanmosterd
  • Honing

Hoe maak je deze Geroosterde aardappel salade met zalm?

We beginnen met de krieltjes, deze gaan we in de oven garen. Als je een oven hebt waarmee je zowel kan garen met hetelucht en stoom, dan kan je deze hiervoor gebruiken. Natuurlijk kan je hiervoor ook een gewone hetelucht gebruiken, de gaartijd zal iets langer zijn. 

Halveer de krieltjes of snij in vieren als ze aan de grote kant zijn. Deze leg je dan op een beklede bakplaat. Doe er fijngeraspte zeste van citroen bij samen met oregano, peper, zout en zo’n 1,5 a 2el olijfolie bij. Meng goed. Dit zet je in de oven en bak de aardappeltjes mooi goudbruin en gaar. Na zo’n 15min hussel je even doorheen de patatjes. Reken op een gaartijd van zo’n 25 a 35min.

Maak vervolgens de tartaarsaus. Hiervoor doe je fijngehakte sjalot, augurkjes, peterselie, bieslook en dragon in een mengkom. Voeg er yoghurt, mayonaise en zout aan toe. Meng goed.

Kook de erwtjes kort in gezouten water. Spoel onder koud water. Zet even opzij. 

Check na zo’n 25 a 35min of de aardappeltjes bijna gaar zijn. Is dit het geval dan kan de zalm erbij. Smeer de zalm in met mosterd en leg dan tussen patatjes op de bakplaat. Giet er wat honing over en leg er enkele dunne plakjes citroen op. Bak nog eens voor zo’n 10 a 12min tot de zalm gaar is.

Wanneer de patatjes en zalm gaar zijn, kan je gaan serveren. 

Smeer de tartaarsaus uit op een ruim serveerbord. Je kan nog wat van de saus apart houden. Hierover verdeel je dan de aardappeltjes en erwtjes. Trek de zalm in iets kleinere stukjes en verdeel ook over het bord. Werk af met de plakjes citroen die op de zalm heeft gelegen. Dit zal voor een frisse toets zorgen. 

Lekker makkelijk recept voor Geroosterde aardappel salade met zalm, simpel en snel doordeweekse recept voor op je weekmenu. Fris, licht, zomers en weinig werk. Heerlijk geroosterde aardappelen met citroen, erwtjes, gebakken zalm en een lichte tartaarsaus

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Geroosterde aardappel salade met zalm, simpel en snel doordeweekse recept voor op je weekmenu. Fris, licht, zomers en weinig werk. Heerlijk geroosterde aardappelen met citroen, erwtjes, gebakken zalm en een lichte tartaarsaus

Geroosterde aardappel salade met zalm

Lekker makkelijk recept voor Geroosterde aardappel salade met zalm, simpel en snel doordeweekse recept voor op je weekmenu. Fris, licht, zomers en weinig werk. Heerlijk geroosterde aardappelen met citroen, erwtjes, gebakken zalm en een lichte tartaarsaus
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Aardappelen + erwtjes

  • 1 kg krieltjes
  • 1 citroen (zeste)
  • 1,5 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 100 gr erwtjes diepvries

Tartaarsaus

  • 1 sjalot
  • 6 a 7 zoetzure augurkjes
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 kl dragon (fijngehakt – of gedroogd)
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Zout

Zalm

  • 4 kleine zalmfilets
  • 2 el graanmosterd
  • 1,5 el honing
  • 1 citroen (in plakjes)

Instructies
 

  • We beginnen met de krieltjes
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Heb je een oven waarbij een combinatie van stoom en hetelucht kan instellen, doe dit dan. Gebruik dan medium vocht toevoer. Je kan dit natuurlijk ook in gewone heteluchtoven maken. Reken dan iets meer tijd tot de aardappeltjes gaar zijn
    Halveer deze of als ze aan de grote kant zijn, snij ze dan in vieren. 
    Doe ze op een ruime ovenschaal. Voeg er de fijngeraspte zeste van een citroen aan toe. Doe er ook de oregano, peper, zout en zo’n 1,5 a 2el olijfolie bij. 
    Meng dit goed en zet in de oven voor zo’n 25 a 35min. Hussel na zo’n 15min eens door de aardappeltjes. 
  • Terwijl de aardappelen in de oven staan, kan je de tartaarsaus maken. 
    Pel de sjalot en hak heel fijn. Dep de augurken ietwat droog en snij in kleine blokjes. Doe de sjalot, augurken, bieslook, peterselie en dragon in een mengkom. Meng dit alvast even. Doe er dan de yoghurt, mayonaise en snuifje zout bij. Meng goed.
    TIP! Je kan de saus ook langer op voorhand maken. Bewaar deze dan goed afgedekt in de koelkast. De saus zal zo nog meer smaak hebben.
  • Kook ook alvast de erwtjes kort in gezouten water. Of je kan deze ook stomen als je een stoomoven hebt. Spoel dan goed onder koud water. 
  • Check na zo’n 25 a 35min even of de aardappelen bijna gaar zijn. Is dit het geval dan kan je de zalm bij op de bakplaat gaan leggen. 
    Smeer de zalmfilets eerst in met een beetje mosterd en leg dan bij op de bakplaat. Giet er wat van de honing over en en leg er de plakjes citroen op. 
    Zet nog eens zo’n 10 a 12min in de oven tot de zalm mooi gaar is. 
  • Wanneer de aardappelen en zalm gaar zijn, kan je gaan serveren. 
    Smeer de tartaarsaus uit op een ruim serveerbord. Je kan nog wat apart houden. Verdeel hiervoor de aardappeltjes en erwtjes. Trek de zalm in kleinere stukjes en verdeel dit ook over de aardappelen. Serveer met de partjes citroen die op de zalm heeft gelegen, dit zorgt voor een frisse toets. 
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, AEG SteamPro combi stoomoven, citroen, doordeweeks recept, erwten, salade, snel klaar, tartaarsaus, weekmenu, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.