Mascarpone mousse met bramen en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met bramen en speculaas, simpel en snel dessert in een glaasje. Een frisse lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Met laagjes frisse bramen compote en speculaas
Naar recept gaan

Mascarpone mousse met bramen en speculaas, een fris makkelijk dessert in een glaasje om mee uit te pakken. Van de bramen maken we eerst een simpele compote. Die gaan we combineren met een lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Dat doen we allemaal in een glaasje met wat speculaas. Heel eenvoudig, weinig werk en zo lekker van smaak.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes  

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met bramen en speculaas, simpel en snel dessert in een glaasje. Een frisse lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Met laagjes frisse bramen compote en speculaas

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone mousse met bramen en speculaas?

  • Bramen
  • Suiker
  • Citroen
  • Kaneel
  • Mascarpone
  • Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • Poedersuiker
  • Slagroom
  • Speculaas

Hoe maak je deze Mascarpone mousse met bramen en speculaas?

We beginnen met het maken van de bramencompote. Deze maak je best enkele uren of dagen van tevoren omdat deze volledig afgekoeld dient te zijn. Hiervoor doe je de bramen in een kookpotje samen met de suiker, sap van halve citroen, snuifje kaneel en een eetlepel water. Dit breng je dan aan de kook en laat dan zachtjes sudderen voor zo’n 15min. Probeer in het begin even te roeren zodat de suiker kan oplossen. 

De bramen zullen zo mooi zacht worden. Je mag ze een beetje pletten maar er mag nog wat textuur inzitten. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen. 

Wanneer de compote volledig is afgekoeld, kan je de mousse maken. Hiervoor doe je mascarpone, yoghurt en poedersuiker in een mengkom. Dit mix je tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse.

Als laatste maal je de speculaas nog even fijn.

Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen.

Verdeel eerst de verkruimelde speculaas over de glaasjes gevolgd door een deel van de mousse. Hierop schep je vervolgens wat van de compote. Het laatste laagje is nog wat van de mousse. Zet de glaasjes voor minstens 30min (mag langer) in de koelkast. 

Vlak voor het serveren, werk je de glaasjes af met verse bramen.

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met bramen en speculaas, simpel en snel dessert in een glaasje. Een frisse lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Met laagjes frisse bramen compote en speculaas

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

 

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met bramen en speculaas, simpel en snel dessert in een glaasje. Een frisse lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Met laagjes frisse bramen compote en speculaas

Mascarpone mousse met bramen en speculaas

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met bramen en speculaas, simpel en snel dessert in een glaasje. Een frisse lichte mousse op basis van mascarpone en yoghurt. Met laagjes frisse bramen compote en speculaas
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

Bramen compote

  • 350 gr bramen (*)
  • 75 gr suiker
  • 1/2 citroen
  • 1 snuifje kaneel

Mousse

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr Griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
  • 50 gr poedersuiker
  • 100 ml slagroom
  • 200 gr speculaas (of ander droog koekje)

Instructies
 

  • Begin met het maken van de bramen compote. Deze maak je best uren of een dag van tevoren omdat deze volledig dient af te koelen. 
    Doe de bramen in een kookpotje samen met de suiker, sap van halve citroen, snuifje kaneel en zo’n 1el water.
    Breng dit zachtjes aan de kook. Probeer in het begin af en toe te roeren zodat de suiker kan oplossen. Laat dit zo’n 15min zachtjes sudderen tot de bramen mooi zacht zijn geworden. Je kan ze ietwat pletten maar er mag nog wat textuur inzitten. 
    Haal van het vuur en laat dit volledig afkoelen. 
  • Wanneer de compote volledig is afgekoeld, kan je de mousse maken. 
    Hiervoor doe je mascarpone, yoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. 
    Giet er dan de slagroom bij en klop op tot een luchtige ietwat stevige mousse. 
  • Als laatste maal je de speculaas fijn. 
  • Dan kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. 
    Verdeel de speculaas over de bodem van de glaasjes. Hierop schep je een deel van de mousse, gevolgd door wat van de compote. Het laatste laagje is de resterende mousse
    Zet in de koelkast voor minstens 30min (mag ook langer).
    Vlak voor het serveren werk je de glaasjes af met verse bramen. 

Notities

(*) Voor de compote te maken, kan je ook diepvries bramen gebruiken. Voor de afwerking, gebruik je best verse bramen
Trefwoord bramen, dessert, dessert in een glaasje, mascarpone, snel klaar, speculaas, yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.