Deze lekker makkelijke zuiderse ravioli salade is een super dankbaar receptje. Het receptje dat uitblinkt in zijn eenvoud, klaar in amper 20min en is ook super veelzijdig. Maak deze als doordeweekse maaltijd. De restjes kan je makkelijk de volgende dag meenemen als lunch. Nog een picknick of barbecue op de planning? Awel, dan is deze salade zeker eentje om je lijstje te zetten. Je kan deze pastasalade makkelijk vegetarisch houden of voeg wat gedroogde ham toe. Kortom voor iedere gelegenheid en smaken gaat ie gewoon altijd doen.

Hoe maken we deze Zuiderse ravioli salade ?
Begin met de kant-en-klare ravioli te koken in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af, spoel onder koud wat er en laat uitlekken.
Ondertussen kan een rode ui fijnsnijden. Snij de komkommer in kleine blokjes. Halveer de kerstomaten (of snij in vieren als ze aan de grote kant zijn). Maak ook alvast de dressing door mosterd te mengen met fijngehakte look, honing, oregano, citroensap, olijfolie en wat zout.
Doe de afgekoelde ravioli in een ruime mengkom en voeg de ui, komkommer, kerstomaten en rucola toe. Meng alvast even Giet er zo’n 2/3 van de dressing bij en meng goed. De rest van de dressing serveer je er gewoon apart bij.
Werk de salade nog af met wat blokjes mozzarella en eventueel wat gedroogde ham.


Zuiderse ravioli salade
Ingrediënten
- 500 gr ravioli (kant-en-klaar – vulling naar keuze)
- 1 kleine rode ui
- 1/2 komkomer
- 250 gr kerstomaten
- 80 gr rucola
- 200 gr mozzarella
- gedroogde ham (optioneel)
Dressing
- 1 el mosterd
- 1 teentje look (fijngehakt)
- 1 tl honing
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 citroen (sap)
- 3 el olijfolie
- zout
Instructies
- Begin met de ravioli te koken in licht gezouten water. Eenmaal gaar, giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Ondertussen kan je de rode ui pellen en fijnhakken.Snij de komkommer in kleine blokjesHalveer de kerstomaten (of snij in vieren als ze aan de grote kant zijn)Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Doe de ravioli in een ruime mengkom. Voeg de rode ui, komkommer, kerstomaten en rucola toe. Meng al even kort.Giet er 2/3 van de dressing over, de rest serveer je er apart bij. Meng nog even. Serveer de ravioli salade met stukjes mozzarella en eventueel wat gedroogde ham;Smakelijk