Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur, tijd voor comfy food! En deze lekker makkelijke Naan pizza met kip valt echt wel onder de categorie “comfort food”. Super simpel, weinig werk, heerlijk van smaak en een receptje waarin je de restjes kip van de vorige dag in kan verwerken. Ik had nog een halve gebraden kip van de dag ervoor over, ideaal dus om deze snelle pizza mee te maken. In zo’n 30min heb je deze zeker op tafel staan om het weekend mee in te zetten. Of serveer deze bij een gezellige borrel op apéro. Geloof mij, je gaat hiermee scoren.
TIP! We gebruiken geen klassieke pizzabodem, wel naanbrood. Dit kan je in de meeste supermarkten makkelijk vinden.
Hoe maken we deze Naan pizza met kip ?
Begin met het mengen van de zure room met mayonaise, peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zet even opzij. Trek de restjes kip in kleine stukjes en meng met wat barbecuesaus.
TIP! Ik had nog een halve gebraden kip van de dag ervoor en heb deze hiervoor gebruikt. Je kan dit ook met restjes gebakken kipfilet doen. Geen restjes kip dan bak je deze nog even snel 😉.
Leg de naambroodjes op een beklede bakplaat en smeer in met het zure room mengsel. Strooi hierover wat geraspte kaas gevolgd. Vervolgens verder je er het kip mengsel over gevolgd door eventueel nog wat geraspte kaas. Bak de naan pizza’s voor zo’n 12min in de oven en serveer dan direct. Eventueel kan je nog afwerken met wat dunne plakjes rode ui
Naan pizza met kip
Ingrediënten
- 150 gr zure room
- 1 el mayonaise
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el bieslook fijngehakt)
- 1 kl dille (fijngehakt) – optioneel
- 2 a 3 restjes gebakken kipfilet (*)
- 4 a 5 el barbecuesaus
- 4 naanbroodjes (**)
- geraspte kaas (gruyere, emmental, …)
- 1 kleine rode ui
- Peper en zout
Instructies
- Begin alvast met het mengen van de zure room met mayonaise, peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zet even opzij.
- Snij of trek de restjes kip in kleine stukjes. Meng deze met zo'n 4el barbecuesaus. Dit mag lekker smeuig zijn, voeg daarom eventueel nog een extra eetlepel barbecuesaus toe.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de naanbroodjes op de beklede bakplaat en smeer in met het zure room mengsel gevolgd door een beetje geraspte kaas. Verdeel hierover wat van het kip mengsel gevolgd door eventueel nog een beetje geraspte kaas. Bak voor zo'n 12min in de oven Serveer dan