Naan pizza met kip

Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro
Naar recept gaan

Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur, tijd voor comfy food! En deze lekker makkelijke Naan pizza met kip valt echt wel onder de categorie “comfort food”. Super simpel, weinig werk, heerlijk van smaak en een receptje waarin je de restjes kip van de vorige dag in kan verwerken. Ik had nog een halve gebraden kip van de dag ervoor over, ideaal dus om deze snelle pizza mee te maken. In zo’n 30min heb je deze zeker op tafel staan om het weekend mee in te zetten. Of serveer deze bij een gezellige borrel op apéro. Geloof mij, je gaat hiermee scoren.

TIP! We gebruiken geen klassieke pizzabodem, wel naanbrood. Dit kan je in de meeste supermarkten makkelijk vinden.

Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro

Hoe maken we deze Naan pizza met kip ?

Begin met het mengen van de zure room met mayonaise, peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zet even opzij. Trek de restjes kip in kleine stukjes en meng met wat barbecuesaus.
TIP! Ik had nog een halve gebraden kip van de dag ervoor en heb deze hiervoor gebruikt. Je kan dit ook met restjes gebakken kipfilet doen. Geen restjes kip dan bak je deze nog even snel 😉.

Leg de naambroodjes op een beklede bakplaat en smeer in met het zure room mengsel. Strooi hierover wat geraspte kaas gevolgd. Vervolgens verder je er het kip mengsel over gevolgd door eventueel nog wat geraspte kaas. Bak de naan pizza’s voor zo’n 12min in de oven en serveer dan direct. Eventueel kan je nog afwerken met wat dunne plakjes rode ui

Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro
Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro

Naan pizza met kip

Deze makkelijke Naan pizza met kip is een ideaal doordeweeks receptje aangezien dit op minder dan 30min op tafel staat. We gebruiken hier naanbrood dat we gaan beleggen met zure room, kaas, restjes kip en barbecuesaus. Simpel, snel klaar en heerlijk. Dit kan ook als hapje bij een borrel of apéro
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 gr zure room
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook fijngehakt)
  • 1 kl dille (fijngehakt) – optioneel
  • 2 a 3 restjes gebakken kipfilet (*)
  • 4 a 5 el barbecuesaus
  • 4 naanbroodjes (**)
  • geraspte kaas (gruyere, emmental, …)
  • 1 kleine rode ui
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin alvast met het mengen van de zure room met mayonaise, peterselie, bieslook, dille, peper en zout. Zet even opzij.
  • Snij of trek de restjes kip in kleine stukjes. Meng deze met zo'n 4el barbecuesaus. Dit mag lekker smeuig zijn, voeg daarom eventueel nog een extra eetlepel barbecuesaus toe.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de naanbroodjes op de beklede bakplaat en smeer in met het zure room mengsel gevolgd door een beetje geraspte kaas. Verdeel hierover wat van het kip mengsel gevolgd door eventueel nog een beetje geraspte kaas.
    Bak voor zo'n 12min in de oven
    Serveer dan

Notities

(*) Ik had nog een halve gebraden kip op overschot en heb deze hiervoor gebruikt. Je kan ook restjes kipfilet hiervoor gebruiken. Geen restjes kip meer, bak dan 2 a 3 kipfilets (kruid met wat peper en zout)
(**) Serveer je deze als doordeweekse maaltijd, gebruik dan 1 (groot) naanbrood per persoon. In sommige supermarkten hebben ze deze ook mini en is ideaal als hapje. Natuurlijk kan je ook de grote versie gebruiken als hapje, snij dan in plakjes alvorens te serveren. 
Trefwoord barbecuesaus, doordeweeks recept, hapje, hoofdgerecht, kip, koken met restjes, naanbrood, pizza, snel klaar, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.