Omgekeerde cake met bramen

Deze makkelijke Omgekeerde cake met bramen is een feestje op tafel. Een eenvoudige upside down cake op basis van o.a. amandelmeel en yoghurt. Heerlijk en simpel
Naar recept gaan

We gaan nog eens bakken, ahja want het is weekend 😉. We gaan deze lekker makkelijke omgekeerde cake met bramen maken. Geen klassieke bramencake, wel deze versie waarvan je helemaal ondersteboven van zal zijn 😃. Wanneer je start met deze cake, liggen die heerlijke bramen helemaal onderaan de bakvorm. Daarop komt het deeg met een toets van amandel. Na het bakken, draaien we de vorm om waardoor de bramen mooi bovenaan zullen blinken. Een vrij klassieke cake maar met dit “upside-down” effect wordt het zonder veel moeite een specialleke.

Deze makkelijke Omgekeerde cake met bramen is een feestje op tafel. Een eenvoudige upside down cake op basis van o.a. amandelmeel en yoghurt. Heerlijk en simpel

Hoe maken we deze Omgekeerde cake met bramen?

Begin alvast met de suiker te mengen met zeste van citroen in een mengkom. Laat dit zo’ 5min (mag langer) staan.
Meng ook alvast zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en amandelmeel.

Ondertussen kan je de springvorm bekleden met bakpapier (zowel bodem als zijkanten). Wrijf de bodem en een klein beetje van de zijkanten onderaan in met boter. Strooi er bruine suiker over zodat de hele bodem bedekt is. Bedek de bodem met de bramen. Laat ze recht opstaan en ze hoeven ook niet vlak tegen elkaar gepropt te zijn. Zet even opzij.

Voeg zachte boter en amandelextract toe aan de mengkom met de suiker. Mix dit op hoge snelheid licht en romig voor enkele minuten. Doe er dan één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar het laagste niveau. Voeg nu afwisselend in kleine porties wat van het bloem-amandel mengsel en yoghurt toe. Mix tot een glad deeg. Schep het deeg bovenop de bramen en bak de cake mooi goudbruin in de oven.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat zo’n 10min afkoelen in de vorm. Verwijder dan de buitenste rand van de springvorm. Draai de cake voorzichtig met behulp van een bord zodat de bramen bovenaan liggen. Laat verder afkoelen.

Deze makkelijke Omgekeerde cake met bramen is een feestje op tafel. Een eenvoudige upside down cake op basis van o.a. amandelmeel en yoghurt. Heerlijk en simpel
Deze makkelijke Omgekeerde cake met bramen is een feestje op tafel. Een eenvoudige upside down cake op basis van o.a. amandelmeel en yoghurt. Heerlijk en simpel

Omgekeerde cake met bramen

Deze makkelijke Omgekeerde cake met bramen is er eentje dat smaakt bij iedere gelegenheid. Deze upside down cake is er heel eenvoudig te maken, vraagt niet veel werk, tijd of ingrediënten. De bramen geven de cake een lekkere frisse toets.
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

 • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

 • 200 gr suiker
 • 1 tl zeste van citroen
 • 400 gr bramen (vers of diepvries)
 • 1 el bruine suiker (= cassonade)
 • 120 gr boter + 1 extra klontje
 • 2 a 3 druppeltjes amandelextract (optioneel)
 • 3 eieren
 • 200 gr zelfrijzende bloem (+ 1 extra snuifje bakpoeder)
 • 100 gr amandelmeel
 • 150 gr yoghurt (natuur of griekse yoghurt)

Instructies
 

 • Doe alvast de suiker en zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Roer dit even los en zet even opzij.
 • Bekleed zowel de bodem als zijkanten van springvorm met bakpapier.
  Wrijf de bodem en een klein beetje van de rand in met het extra klontje boter.
  Strooi er de bruine suiker over en zorg dat de bodem mooi bedekt er mee is.
  Schik de bramen over de bodem (zorg dat ze rechtstaan). Ze mogen ook niet te dicht bij elkaar staan. Zet even opzij.
  Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Voeg zachte boter en amandelextract toe aan de mengkom met de suiker. Mix op hoge snelheid licht en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Doe er vervolgens één voor één de eieren bij en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, laat nog zeker een minuutje op hoge snelheid mixen.
  Terwijl dit aan het mixen is kan je de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en amandelmeel al mengen.
  Verlaag dan de snelheid naar het laagste niveau en voeg afwisselend in porties wat van het bloem-amandel mengsel toe en wat van de yoghurt. Mix tot een mooi glad deeg en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de kom meng je gewoon nog even met een spatel.
 • Giet het deeg over de bramen in de springvorm en bak voor zo'n 45 a 50min in de oven tot de cake mooi gaar en goudbruin gebakken is.
  Haal dan uit de oven. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm en ontvorm dan voorzichtig. Draai de cake met behulp van een bord zodat de bramen mooi bovenaan komen te liggen. Laat verder afkoelen
  Smakelijk
Trefwoord amandelen, bakken, bramen, cake, dessert, gebak, snel klaar, upside down cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.