Wortel wafels

Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.

Wortel wafels, een makkelijk en origineel receptje dat je zowel kan serveren als doordeweekse maaltijd of als lunch. Deze gezonde, voedzame, hartige wafels smaken gewoon altijd. Qua toppings kan je volop gaan variëren. Ik ben fan van de combinatie roomkaas, plakjes avocado en kippenwit. Alsook de vegetarische versie met gegrilde groentjes en wat yoghurt-feta saus vind ik heerlijk. Eet je elke middag een boterhammetje met kaas, awel beleg deze wortel wafels dan met een plakje kaas en eventueel wat groentjes. Of liever een smoske, awel beleg de wafels dan met de ingrediënten van een smoske.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere wafel receptjes? Check dan zeker deze receptjes

Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.
Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Wortel wafels?

  • Wortelen
  • Zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder
  • Parmezaanse kaas
  • Oregano
  • (Gerookt) Paprikapoeder
  • Boter
  • Eieren

Hoe maak je deze Wortel wafels?

Ga je zelf de wortelen raspen, doe dit dan eerst. Opgelet! Als je ze zelf raspt, zal er normaal onderaan in de kom wat vocht van de wortelen komen. Zorg ervoor dat dit vocht niet bij het deeg komt.

Meng alvast zelfrijzende bloem met een snuifje bakpoeder, Parmezaanse kaas, oregano, (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Zet dit alvast opzij.

Doe de zachte boter in een mengkom. Mix dit romig en glad. Doe er de eitjes bij en mix dit op hoge snelheid. Schraap af en toe de zijkanten los. Perfect glad ga je dit niet krijgen. De boter zal wel een paar kleine brokjes geven. Doe er dan het bloem mengsel bij en mix tot een glad deeg. Als laatste voeg je de geraspte wortel toe en meng nog even kort.

Verhit je wafelijzer en schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin.
Serveer de wafels warm of koud.

Serveertip! Heel lekker met wat roomkaas, schijfjes avocado, kippenwit en rucola. Of rooster wat schijfjes courgette, paprika in de oven. Kruid deze eerst met wat oregano en tijm. Giet er ook wat olijfolie over. Bak deze voor zo’n 15min in de oven (200 graden). Meng dan wat griekse yoghurt met wat peper, zout en fijngehakte peterselie (en eventueel wat verbrokkelde feta).

Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.
Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.

Wortel wafels

Snel en makkelijk recept voor Wortel wafels, een gezond doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Deze gezonde hartige wafels zijn ook heerlijk als lunch. Qua topping ga je volop variëren. Heel lekker met gegrilde groenten of avocado met kip.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 gr wortelen (geraspt)
  • 250 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl oregano
  • 1 snuifje (gerookt) paprikapoeder
  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Ga je zelf de wortelen raspen, doe dit dan eerst. Als je zelf je wortelen raspt, zal er in de kom wel wat vocht vrijkomen. Zorg dat dit niet bij het deeg komt. 
  • Meng de bloem, snuifje bakpoeder, Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder, peper en zout. Zet even opzij.
  • Doe de boter in een mengkom en mix dit even romig en glad.
    Doe er dan de eitjes bij en mix dit op hoge snelheid. Probeer dit zo glad mogelijk te krijgen maar je zal hier nog wel wat brokjes boter in hebben (dat is normaal). Schraap af en toe de zijkanten los. 
    Doe er het bloem mengsel bij en mix tot een mooi (bijna) glad deeg. Als laatste doe je er de geraspte wortel bij. Meng nog even kort. 
  • Verhit je wafelijzer en schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin. 
    Je kan de wafels zowel warm als koud serveren. 
Trefwoord doordeweeks recept, gezonde lunch, hartige wafels, lunch, snel klaar, wafels, weekmenu, wortelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.