Wortel wafels, een makkelijk en origineel receptje dat je zowel kan serveren als doordeweekse maaltijd of als lunch. Deze gezonde, voedzame, hartige wafels smaken gewoon altijd. Qua toppings kan je volop gaan variëren. Ik ben fan van de combinatie roomkaas, plakjes avocado en kippenwit. Alsook de vegetarische versie met gegrilde groentjes en wat yoghurt-feta saus vind ik heerlijk. Eet je elke middag een boterhammetje met kaas, awel beleg deze wortel wafels dan met een plakje kaas en eventueel wat groentjes. Of liever een smoske, awel beleg de wafels dan met de ingrediënten van een smoske.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere wafel receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Wortel wafels?
- Wortelen
- Zelfrijzende bloem + snuifje bakpoeder
- Parmezaanse kaas
- Oregano
- (Gerookt) Paprikapoeder
- Boter
- Eieren
Hoe maak je deze Wortel wafels?
Ga je zelf de wortelen raspen, doe dit dan eerst. Opgelet! Als je ze zelf raspt, zal er normaal onderaan in de kom wat vocht van de wortelen komen. Zorg ervoor dat dit vocht niet bij het deeg komt.
Meng alvast zelfrijzende bloem met een snuifje bakpoeder, Parmezaanse kaas, oregano, (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Zet dit alvast opzij.
Doe de zachte boter in een mengkom. Mix dit romig en glad. Doe er de eitjes bij en mix dit op hoge snelheid. Schraap af en toe de zijkanten los. Perfect glad ga je dit niet krijgen. De boter zal wel een paar kleine brokjes geven. Doe er dan het bloem mengsel bij en mix tot een glad deeg. Als laatste voeg je de geraspte wortel toe en meng nog even kort.
Verhit je wafelijzer en schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin.
Serveer de wafels warm of koud.
Serveertip! Heel lekker met wat roomkaas, schijfjes avocado, kippenwit en rucola. Of rooster wat schijfjes courgette, paprika in de oven. Kruid deze eerst met wat oregano en tijm. Giet er ook wat olijfolie over. Bak deze voor zo’n 15min in de oven (200 graden). Meng dan wat griekse yoghurt met wat peper, zout en fijngehakte peterselie (en eventueel wat verbrokkelde feta).
Wortel wafels
Ingrediënten
- 250 gr wortelen (geraspt)
- 250 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1 tl oregano
- 1 snuifje (gerookt) paprikapoeder
- 125 gr boter (op kamertemperatuur)
- 4 eieren
- Peper en zout
Instructies
- Ga je zelf de wortelen raspen, doe dit dan eerst. Als je zelf je wortelen raspt, zal er in de kom wel wat vocht vrijkomen. Zorg dat dit niet bij het deeg komt.
- Meng de bloem, snuifje bakpoeder, Parmezaanse kaas, oregano, paprikapoeder, peper en zout. Zet even opzij.
- Doe de boter in een mengkom en mix dit even romig en glad.Doe er dan de eitjes bij en mix dit op hoge snelheid. Probeer dit zo glad mogelijk te krijgen maar je zal hier nog wel wat brokjes boter in hebben (dat is normaal). Schraap af en toe de zijkanten los. Doe er het bloem mengsel bij en mix tot een mooi (bijna) glad deeg. Als laatste doe je er de geraspte wortel bij. Meng nog even kort.
- Verhit je wafelijzer en schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer. Bak ze mooi goudbruin. Je kan de wafels zowel warm als koud serveren.