Tiramisu met aardbeien, een makkelijk zomers dessert waarin de heerlijke aardbeien volop schitteren. Een heerlijke combinatie van koekjes, een simpele mascarpone crème en zomerse aardbeien. Simpel, klaar in amper 30min en gewoon zo lekker. Soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Het heeft niet de looks van een klassieke tiramisu maar is wel even lekker. En zeg nu zelf, deze ziet er toch heel feestelijk uit.
TIP! Je kan ook een combinatie van aardbeien, blauwe bessen, frambozen en/of bramen maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere recepten met aardbeien? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu met aardbeien?
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Room
- Aardbeien
- koekjes : type lange vinger koekjes
Hoe maak je deze Tiramisu met aardbeien?
We gaan beginnen met de mascarpone crème te maken. Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er vervolgens de room bij en klop op tot een stevige mousse. Zet deze mousse even in de koelkast of doe in een spuitzak met spuitmondje.
TIP! Je kan de mousse al makkelijk enkele uren van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Snij ondertussen de aardbeien in kleine blokjes.
Neem een ruime serveerplank of bord. Smeer hierop een dun laagje van de crème en leg hierop een eerste laagje van de koekjes, zo blijven de koekjes beter plakken. Mijn laagje koekjes bestaat uit 12 in 2 rijtjes van 6. Smeer of spuit hierop een laagje van de crème. Verdeel er een deel van de aardbeien blokjes over. Leg hierop opnieuw een laagje van de koekjes gevolgd door de rest van de crème en aardbeien.
Optioneel! Kan je hierover nog wat gesmolten speculaaspasta strooien
Je kan de taart meteen serveren of bewaar in de koelkast. Door te staan, zullen de koekjes nog zachter worden. Ik gebruik hier Madeira koekjes die zijn al iets zachter dan de lange vinger koekjes.
Tiramisu met aardbeien
Equipment
- Spuitzak met spuitmondje optioneel
Ingrediënten
- 450 gr mascarpone
- 100 gr poedersuiker
- 1,5 tl vanille extract
- 190 ml room
- 500 gr aardbeien
- +/- 24 koekjes (Type lange vinger koekjes)
- 2 el speculaaspasta (optioneel)
Instructies
- Begin met het maken van de mascarpone crème Mix de mascarpone los met de poedersuiker en vanille extract. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Gebruik je een spuitzak om toefjes te spuiten. Doe dan de mousse in de spuitzak (doe wel eerst het spuitmondje in de spuitzak) en leg even in de koelkast. TIP! Je kan deze mousse al enkele uren van tevoren maken en bewaren in de koelkast
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snij ongeveer 400gr van de aardbeien in kleine blokjes. De rest halveer je gewoon en gebruik je als afwerking (van deze hoef je niet per se de kroontje te verwijderen)
- Neem een ruime serveerplank of bord.Smeer een klein beetje van de crème op dat bord zo kunnen de onderste koekjes beter blijven liggen.Leg op je bord een laagje van de koekjes (ik gebruikte hier 12 madeira koekjes – 2 rijtjes van 6)Spuit hierop toefjes van de crème of smeer hierop een laagje van de crème. Zorg dat de koekjes mooi bedekt zijn. Verdeel hierover de helft van de blokjes aardbeien. Leg hierop opnieuw een laagje koekjes gevolg door de rest van de crème, aardbeien blokjes en de gehalveerde aardbeien.
- Je kan de taart meteen serveren of bewaar in de koelkast.Optioneel : smelt nog wat speculaaspasta au bain-marie en strooi dit over de taart. Door te staan, zullen de koekjes zachter worden. Smakelijk