Worstenbroodjes met kaas

Worstenbroodjes met kaas Lekker makkelijk recept voor Worstenbroodjes met kaas, een simpel en snelle snack voor op je weekmenu. Heerlijk krokant bladerdeeg met binnenin smeuïg gehakt met de nodige porties kaas. Eenvoudig en snel om te maken. Perfect als tussendoortje, snack, hapje of gewoon als doordeweekse maaltijd
Naar recept gaan

Worstenbroodjes met kaas, zo makkelijk om te maken en de lekkerste die je geproefd gaat hebben. Euhm Elien, die worstenbroodjes hebben wel een zeer vreemde vorm. Ja, dat klopt 😃. Ze hebben niet de klassieke vorm wel een schattige ronde vorm. Waarom? Omdat ik daar eens zin in had. Heb je nu toch liever de klassieke vorm, dan kan dat natuurlijk ook. De smaak blijft hetzelfde namelijk overheerlijk. Worstenbroodjes zijn nu eenmaal altijd lekker, deze nog een tikkeltje meer dankzij de kaas die we toevoegen.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptje voor worstenbroodjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Worstenbroodjes met kaas?

  • Gehakt (gemengd of kip)
  • Sjalot
  • Kaas (geraspt)
  • Mosterd
  • Ei
  • Paneermeel of panko
  • Bladerdeeg

Hoe maak je deze Worstenbroodjes met kaas?

Begin met het gehakt te mengen met een fijngehakte sjalot. Doe daarbij geraspte kaas, mosterd, ei, paneermeel of panko, peper en zout. Meng dit goed.

Vervolgens rol je hier gehaktballen van, deze hoeven niet te klein te zijn. Probeer ze wel dezelfde grote te maken voor een gelijke baktijd. Verpak de gehaktballen dan in bladerdeeg. Duw en kneed ietwat zodat je mooie ronde worstenbroodjes krijgt. De naden duw je onderaan goed vast.
TIP! Je kan natuurlijk ook de gewone klassieke worstenbroodjes vormen.

Leg de worstenbroodjes op een beklede bakplaat. Wrijf ze nog een beetje in met wat losgeklopt ei. Bak ze vervolgens mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 25 a 30min baktijd.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Ze zijn wel op hun lekkerste als ze nog warm zijn.

Worstenbroodjes met kaas Lekker makkelijk recept voor Worstenbroodjes met kaas, een simpel en snelle snack voor op je weekmenu. Heerlijk krokant bladerdeeg met binnenin smeuïg gehakt met de nodige porties kaas. Eenvoudig en snel om te maken. Perfect als tussendoortje, snack, hapje of gewoon als doordeweekse maaltijd

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Worstenbroodjes met kaas Lekker makkelijk recept voor Worstenbroodjes met kaas, een simpel en snelle snack voor op je weekmenu. Heerlijk krokant bladerdeeg met binnenin smeuïg gehakt met de nodige porties kaas. Eenvoudig en snel om te maken. Perfect als tussendoortje, snack, hapje of gewoon als doordeweekse maaltijd

Worstenbroodjes met kaas

Lekker makkelijk recept voor Worstenbroodjes met kaas, een simpel en snelle snack voor op je weekmenu. Heerlijk krokant bladerdeeg met binnenin smeuïg gehakt met de nodige porties kaas. Eenvoudig en snel om te maken. Perfect als tussendoortje, snack, hapje of gewoon als doordeweekse maaltijd
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, Hoofdgerecht, snack, Tussendoortje
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

  • 600 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 1 kleine sjalot (of ui)
  • 100 gr geraspte kaas (*)
  • 1 tl mosterd
  • 1 ei + 1 extra om deeg in te wrijven
  • 50 gr paneermeel of panko
  • 8 plakjes bladerdeeg (**)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een mengkom.
    Pel de sjalot en hak fijn. Voeg toe aan het gehakt
    Doe er ook de geraspte kaas, mosterd, ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng dit goed. Vorm er dan ballen van en verpak dan helemaal in het bladerdeeg.
    Duw en kneed zo tot ronde pakketjes. Duw ook de naden aan de onderkant ietwat dicht.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg de ronde worstenbroodjes op een beklede bakplaat. Maak bovenaan enkele ondiepe inkepingen.
    Wrijf het bladerdeeg nog even in met wat losgeklopt ei.
    Bak de worstenbroodjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min.
    Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen. Maar ze zijn warm op hun beste
    Smakelijk

Notities

(*) Dit kan met jonge kaas maar wil je iets meer smaak, kies dan voor een belegen kaas. 
(**) Ik gebruikte hiervoor individuele vierkante plakjes bladerdeeg uit de diepvries. Te koop bij verschillende supermarkten. Je kan ook gewoon 1 grote vel bladerdeeg gebruiken en deze dan in vierkante plakjes snijden. Of vorm er de klassieke worstenbroodjes mee
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, gehakt, hapje, kaas, lekker en eenvoudig, snel klaar, tussendoortje, worstenbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.