Worstenbroodjes met kaas, zo makkelijk om te maken en de lekkerste die je geproefd gaat hebben. Euhm Elien, die worstenbroodjes hebben wel een zeer vreemde vorm. Ja, dat klopt 😃. Ze hebben niet de klassieke vorm wel een schattige ronde vorm. Waarom? Omdat ik daar eens zin in had. Heb je nu toch liever de klassieke vorm, dan kan dat natuurlijk ook. De smaak blijft hetzelfde namelijk overheerlijk. Worstenbroodjes zijn nu eenmaal altijd lekker, deze nog een tikkeltje meer dankzij de kaas die we toevoegen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptje voor worstenbroodjes? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Worstenbroodjes met kaas?
- Gehakt (gemengd of kip)
- Sjalot
- Kaas (geraspt)
- Mosterd
- Ei
- Paneermeel of panko
- Bladerdeeg
Hoe maak je deze Worstenbroodjes met kaas?
Begin met het gehakt te mengen met een fijngehakte sjalot. Doe daarbij geraspte kaas, mosterd, ei, paneermeel of panko, peper en zout. Meng dit goed.
Vervolgens rol je hier gehaktballen van, deze hoeven niet te klein te zijn. Probeer ze wel dezelfde grote te maken voor een gelijke baktijd. Verpak de gehaktballen dan in bladerdeeg. Duw en kneed ietwat zodat je mooie ronde worstenbroodjes krijgt. De naden duw je onderaan goed vast.
TIP! Je kan natuurlijk ook de gewone klassieke worstenbroodjes vormen.
Leg de worstenbroodjes op een beklede bakplaat. Wrijf ze nog een beetje in met wat losgeklopt ei. Bak ze vervolgens mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 25 a 30min baktijd.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. Ze zijn wel op hun lekkerste als ze nog warm zijn.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Worstenbroodjes met kaas
Ingrediënten
- 600 gr gehakt (gemengd of kip)
- 1 kleine sjalot (of ui)
- 100 gr geraspte kaas (*)
- 1 tl mosterd
- 1 ei + 1 extra om deeg in te wrijven
- 50 gr paneermeel of panko
- 8 plakjes bladerdeeg (**)
- Peper en zout
Instructies
- Doe het gehakt in een mengkom. Pel de sjalot en hak fijn. Voeg toe aan het gehaktDoe er ook de geraspte kaas, mosterd, ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng dit goed. Vorm er dan ballen van en verpak dan helemaal in het bladerdeeg. Duw en kneed zo tot ronde pakketjes. Duw ook de naden aan de onderkant ietwat dicht.
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Leg de ronde worstenbroodjes op een beklede bakplaat. Maak bovenaan enkele ondiepe inkepingen.Wrijf het bladerdeeg nog even in met wat losgeklopt ei. Bak de worstenbroodjes mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min. Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen. Maar ze zijn warm op hun besteSmakelijk