Speculaas tiramisu taart

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.
Naar recept gaan

Speculaas tiramisu taart, een super makkelijke feestelijke taart want er valt iets te vieren. Oke, de feestdagen zijn eigenlijk over maar op 2 januari valt er ook iets te vieren. De tweede dag van het nieuwe jaar is traditiegetrouw de “blogverjaardag” van Elien’s Cuisine. Die mag ondertussen al 10 kaarsjes uitblazen. Bij een verjaardag hoort taart met enkel maar ingrediënten of elementen waar de jarige fan van is😃. Koffie, speculaas en tiramisu … I love it! Dus laten we dat allemaal eens combineren en het resultaat is deze super eenvoudige taart.

Oke, en knijp me nu dan even in mijn arm … 10 jaar Elien’s Cuisine. Die jaren zijn voorbij gevlogen. “Time flies when you’re having fun” is dan ook volledig waar. Ik ben gewoon gestart als hobby voor mezelf. Het is nog steeds een hobby waar ik mijn hart en ziel in leg en het is heel leuk dat mijn receptjes jullie echt wel smaken.  Het afgelopen jaar hebben iets meer dan 850.000 mensen mijn blog bezocht. Iets waarbij ik toch ook even door mijn ogen moest wrijven hoor.

MERCI, MERCI, MERCI aan al mijn volgers en ik beloof dat ik ook in dit nieuwe jaar jullie ga blijven inspireren. Inspireren met lekkere simpele doordeweekse receptjes met zo veel mogelijk seizoensproducten en ingrediënten van bij ons. En wees gerust ook de nodige zoetigheden blijven aan bod komen hoor.

Nog meer lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas tiramisu taart?

  • Koffie
  • Gelatine
  • Slagroom
  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Vanille
  • Speculaaspasta
  • Lange vinger koekjes
  • Speculaas

Hoe maak je deze Speculaas tiramisu taart?

Zorg ervoor dat je op tijd koffie zet zodat deze volledig is afgekoeld. Ondertussen week je de blaadjes gelatine in koud water. Doe zo’n 100ml slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Dit haal je dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.

Vervolgens doe je mascarpone in een mengkom. Hier voeg je ook nog poedersuiker, vanille en speculaaspasta aan toe. Dit mix je alvast tot een gladde massa. Dan giet je eerst 150ml koude slagroom bij in het kookpotje met het slagroom gelatine mengsel. Roer even goed, dan is dit mengsel meteen afgekoeld. Giet alle slagroom bij het mascarpone mengsel. Klop dan op tot een ietwat stevige mousse en zet dan even in de koelkast.

Dan kunnen we de taart gaan samenstelen. Zorg ervoor dat je springvorm volledig bedekt is met bakpapier. Dip de lange vinger koekjes in de koffie en verdeel dan over de bodem. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is en schep hierop de helft van het mascarpone mengsel. Vervolgens dip je de speculaas in de koffie en leg een mooi egaal laagje bovenop de mascarpone. Hierop schep je dan de rest van het mascarpone mengsel, spreid mooi egaal uit. Zet de taart alvast 2h in de koelkast om op te stijven.

Smelt nog wat extra speculaaspasta au bain-marie en giet bovenop de opgesteven taart. Zet de taart nog minstens 1h of langer (mag ook een nachtje). Decoreer de taart nog met wat extra verkruimelde speculaas koekjes.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.
Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.

Speculaas tiramisu taart

Lekker makkelijk recept voor Speculaas tiramisu taart, een heerlijk simpele taart die smaakt bij iedereen gelegenheid. De taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes en speculaas gedipt in koffie. Daartussen een mascarpone mousse met ook wat speculaaspasta. Simpel, snel klaar, weinig werk en eenvoudig de dag voordien al te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert

Equipment

  • 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 100 ml sterke koffie (koud)
  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml room
  • 400 gr mascarpone
  • 3 el poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 3 el speculaaspasta (volle eetlepels) + extra voor bovenste laagje
  • +/- 15 a 20 lange vinger koekjes
  • +/- 10 a 12 speculaas (+extra om mee af te werken)

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat je op tijd je koffie maakt zodat deze volledig is afgekoeld.
  • Leg de blaadjes gelatine in koud water
    Doe 100ml room in een kookpotje en brengt tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet even opzij.
  • Doe de mascarpone in een mengkom. Doe er poedersuiker, vanille en speculaaspasta bij. Mix tot een gladde massa.
    In het kookpotje met de 100ml room en opgeloste gelatine, giet je nu eerst de rest van de room namelijk 150ml. Roer goed, zo is dit mengsel meteen gekoeld. Anders kan je gelatine gaan kabbelen.
    Giet de room bij het mascarpone mengsel. Klop op tot een mooie ietwat stevige mousse. Zet even in de koelkast.
  • Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm met bakpapier.
    Dip de lange vinger koekjes in de koude koffie en leg deze op de bodem. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is. Schep hierop de helft van het mascarpone mengsel. Spreid mooi egaal uit.
    Dip nu de speculaas in de koffie en verdeel deze over de mascarpone. Zorg dat je een mooi laagje hebt. Verdeel hierover de rest van de mascarpone mengsel en spreid opnieuw mooi egaal uit. Zet minstens 2h in de koelkast alvorens je het laatste speculaaspasta laagje erover giet.
  • Voor dat speculaaspasta laagje, smelt je zo'n 4 a 5el speculaaspasta au bain-marie. De speculaaspasta zal zo lopend worden. Giet over de taart (laat de taart wel in de springvorm).
    Zet de taart nog zeker 1h in de koelkast (mag ook langer – een nachtje).
  • Voor de afwerking, verwijder de springvorm. Werk af met nog wat extra verkruimelde speculaas koekjes
    Smakelijk
Trefwoord dessert, klaar in 30min, koffie, mascarpone, no bake, snel klaar, speculaas, speculaaspasta, tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.