Pasta met spruitjes en spekjes, een simpel en snel eenpansgerecht om de komende weken zeker eens op je weekmenu te zetten. Alles in één pan, klaar in in amper 30min, niet te veel ingrediënten en super lekker … wat heb je nu nog meer nodig? Omdat we kruidenkaas gebruiken, heb je meteen super veel smaak in je gerechtje. Dit zorgt ook meteen voor de romigheid. Spruitjes en spekjes zijn een heerlijke combinatie en de kruidenkaas maakt het allemaal nog wat lekkerder.
TIP! De kruidenkaas gaat er ook voor zorgen dat zelfs de grootste “spruitjes haters” dit met veel plezier gaan opeten.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met spruitjes en spekjes?
- Spek (gerookt)
- Ui
- Prei
- Spruitjes
- Orzo pasta
- Kipbouillon
- Kruidenkaas
- Room
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta met spruitjes en spekjes?
Begin met de spekblokjes rustig te bakken in een ruime hoge pan of stoofpot. Ondertussen kan je de ui en prei fijnhakken. Maak de spruitjes proper, verwijder het harde achterste. Hak dan ook fijn in kleine stukjes.
Eenmaal de spekjes mooi goudbruin gebakken zijn, schep uit de pan en zet even opzij. Maak de pan nu vooral niet proper. Giet er een beetje olijfolie in of een klontje boter. Stoof hierin eerst de ui en prei aan voor enkele minuten. Vervolgens doe je er de spruitjes bij en stoof nog voor zo’n 6 a 7min.
Doe er de orzo pasta bij, meng even en laat een minuutje mee bakken. Dan giet je er de bouillon bij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta bijna gaar is. Heel belangrijk om op tijd te roeren anders zal de pasta gaan plakken aan de bodem. Als je ziet dat het meeste vocht weg is, voeg dan nog wat extra warm water toe.
Wanneer de pasta bijna gaar is, doe je er de kruidenkaas bij. Laat nog even sudderen zodat de kruidenkaas kan smelten. Op het laatste voeg je ook wat room toe om het allemaal nog wat smeuïger te maken. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Pasta met spruitjes en spekjes
Ingrediënten
- 250 gr spek blokjes (gerookt)
- 1 ui
- 1 prei
- 500 gr spruitjes
- 300 gr orzo pasta
- 750 ml kipbouillon (= water + bouillonblokje)
- 150 gr kruidenkaas
- +/- 75 ml room
- 1/2 citroen
- Peper en zout
- Olijfolie of boter
Instructies
- Begin met de spekblokjes eerst rustig goudbruin te bakken in een ruime hoge pan of stoofpot.
- Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken.Was de prei en hak fijn.Maak de spruitjes proper en snij het harde achterste steeds weg. Hak de spruitjes in fijne stukjes reepjes.
- Wanneer de spekjes mooi goudbruin gebakken zijn, schep uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper. Giet er nog een scheutje olijfolie bij of een klontje boter. Stoof hierin de ui en prei eerst aan voor zo'n 2 a 3min. Doe er dan de spruitjes bij en stoof voor zo'n 6 a 7min.
- Doe er dan de orzo pasta bij, roer even en laat deze ook een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij, roer goed en breng zachtjes aan de kook. Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min). Roer regelmatig want deze pasta durft snel aan de bodem te plakken. Wanneer de pasta bijna gaar is, gaat het meeste vocht opgenomen zijn. Doe je er de kruidenkaas bij. Laat nog even sudderen zodat de kruidenkaas kan smelten. Op het laatste doe je er nog een scheutje room bij om het allemaal nog wat smeuïger te maken.Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Smakelijk