Kip Curry ovenschotel, een lekker makkelijke ovenschotel om op je komende winterse weekmenu te zetten. Een zalig simpele schotel met een laagje aardappelpuree met daarop kip in currysaus. In die saus gaan ook de nodige groentjes dus dit receptje bevat meteen alle nodige ingrediënten voor een doordeweekse avondmaaltijd. Ook heel belangrijk, je kan de ovenschotel makkelijk de dag voordien al maken. Dus ideaal voor de meal preppers onder ons.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotels? Check dan zeker ook even deze receptjes.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Kip curry ovenschotel?
- Aardappelen
- Kipfilets
- Ui
- Prei
- Paprika
- Champignons
- Bloem
- Melk
- Kerriepoeder
- Citroen
- Panko of paneermeel
Hoe maak je deze Kip curry ovenschotel?
Begin met de aardappelen te schillen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Eenmaal gaar giet af en pureer met een scheutje melk, kruid met peper en zout. De puree schep je dan in een ovenschotel en spreid uit mooi egaal uit.
Terwijl de aardappelen koken, kan je de kip curry maken. Hiervoor snij je eerst de kipfilets in kleinere stukjes en bak ze in olijfolie of boter tot ze goudbruin zijn. Kruid met kerriepoeder, peper en zout. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Schep dan uit dan pan. Maak de pan niet proper. Ondertussen kan je ook de groenten fijnsnijden: ui, prei, paprika en champignons.
Bak de groenten in dezelfde pan. Stoof zeker voor zo’n 6 a 7min. Vervolgens strooi je er wat kerriepoeder over, roer goed en laat een minuutje mee bakken. Strooi er dan de bloem over, roer goed. Dit zal nu een droge massa vormen. Dan giet je er de melk bij en breng al roerend aan de kook. Dit zal rustig beginnen indikken. Voeg de kipblokjes toe en laat nog een paar minuten doorwarmen. Breng verder op smaak met nog wat extra kerriepoeder, citroensap, peper en zout.
Schep de kip curry bovenop de aardappelpuree en spreid mooi egaal uit. Strooi er wat panko of paneermeel over. Bak nog zeker voor zo’n 20min in de oven.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Kip curry ovenschotel
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen (bloemige)
- 3 kipfilets
- 1 ui
- 2 preien
- 1 paprika
- 250 gr champignons
- 1,5 el bloem
- 500 ml melk + extra scheutje voor puree
- kerriepoeder (of madras curry poeder)
- 1/2 citroen
- Peper en zout
- Panko of paneermeel
Instructies
- Begin met de aardappelen te schillen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.Eenmaal gaar, giet af en pureer ze met scheutje melk. Kruid met peper en zout. Schep in een ovenschotel en spreid mooi egaal uit.
- Terwijl de aardappelen koken, kan je de kip curry maken. Snij de kipfilets in kleinere stukjes. Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie of boter. Bak hierin de kipblokjes mooi goudbruin langs alle kanten. Kruid met wat kerriepoeder, peper en zout. Schep dan uit de pan. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Maak de pan niet proper.
- Terwijl de kip aan het bakken is, kan je de groentjes al fijnsnijden. Pel de ui en hak fijn.Was de prei en hak fijn Snij de paprika in kleine blokjesMaak de champignons proper en snij in kleine blokjes.
- Doe opnieuw wat olijfolie of boter in dezelfde pan. Doe er de ui, prei, paprika en champignons in. Stoof deze voor zo'n 6 a 7min tot ze zachter worden. Roer regelmatig. Strooi er dan zo'n 1,5tl (mag ook meer) kerriepoeder over. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Strooi er dan de bloem over en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden. Giet er de melk bij en roer goed. Dit zal nu rustig beginnen indikken. Doe er dan kipblokjes terug bij en laat nog een paar minuutjes sudderen.Proef en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra kerriepoeder toe.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schep de kip curry bovenop de aardappelpuree. Strooi er wat panko of paneermeel over. TIP! Tot hier kan je de ovenschotel perfect op voorhand maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. De panko laat je dan nog weg, deze strooi je er pas over voor het bakken
- Bak voor zo'n 20min in de oven. Of als je deze op voorhand maken, zet dan voor zo'n 35 a 40min in de oven. Smakelijk