Chocolademousse taart met kersen, een makkelijke taart waar je geen oven voor nodig hebt. Een dessertje voor de chocolade liefhebbers onder ons. Deze simpele taart bestaat uit laagjes lange vinger koekjes, een simpele chocolademousse (zonder eitjes) en kriekjes of kersen. Het klopt dat het geen kersenseizoen is maar we gebruiken er hier uit een bokaaltje. Heel eenvoudig om te maken en deze staat in no-time in je ijskast om op te stijven.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met chocolade? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolademousse taart met kersen?
- Kersen of kriekjes op sap (in bokaaltje)
- Vanillesuiker & suiker
- Vanille puddingpoeder
- Gelatine
- Pure & melk chocolade
- Slagroom
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Lange vinger koekjes
- Cacaopoeder
Hoe maak je deze Chocolademousse taart met kersen?
Begin met het maken van het kersen/krieken laagje omdat dit volledig afgekoeld dient te zijn. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen om kamertemperatuur.
Vervolgens week je de blaadjes gelatine. Smelt de pure & melk chocolade au bain-marie, eenmaal gesmolten haal van het vuur en laat ietwat afkoelen. Breng zo’n 50ml van de slagroom naar het kookpunt en haal dan van het vuur. Doe er geweekte blaadjes gelatine bij. Roer goed zodat deze kunnen oplossen.
Dan doe je de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix tot een gladde massa. Vervolgens giet je er gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed. Giet nu eerst de resterende 250ml slagroom bij in het kookpotje met het room-gelatine mengsel. Roer goed en giet dit bij het chocolade-mascarpone mengsel. Klop op tot een ietwat stevige mousse.
Dan kunnen we de taart gaan samenstellen. Dip lange vinger koekjes in een mengsel van water en cacao en verdeel over de bodem van een beklede springvorm. Verdeel hierover de helft van het chocolademousse mengsel en spreid mooi uit. Hierop verdeel je dan het kriekjes/kersen mengsel gevolgd door de rest van chocomousse mengsel. Zet dan voor minstens 4h (of langer) in de koelkast.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Chocolademousse taart met kersen
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 22 a 24cm)
Ingrediënten
- +/- 18 lange vinger koekjes
- 150 ml warm water
- 1 kl cacaopoeder
Kriekjes / Kersen laagje
- 700 gr kersen/kriekjes op sap (in een bokaaltje)
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 2 el suiker
- 2 el vanille puddingpoeder
Chocomousse laagje
- 4 blaadjes gelatine
- 130 gr pure chocolade
- 150 gr melkchocolade
- 300 ml slagroom
- 350 gr mascarpone
- 2 el poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract
Instructies
- Begin met het maken van het kriekjes / kersen laagje. Dit moet volledig afgekoeld zijn alvorens de taart te maken. TIP! Zet de kriekjes/kersen niet in de koelkast dan zal dit te stevig worden. Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur.Laat zo goed als volledig afkoelen. Laat dit het beste afkoelen op kamertemperatuur.
- Week vervolgens de blaadjes gelatine in koud waterMeng ook alvast het warme water met het cacaopoeder. Zet opzij en laat dit afkoelen.Smelt de melk chocolade en pure chocolade au bain marie. Roer af en toe tot een gladde saus. Haal dan van het vuur en zet even opzij om af te koelen (zorg wel dat dit lopend blijft). Doe zo'n 50ml van de slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine (goed uitgewrongen) toe. Roer goed zodat de blaadjes kunnen oplossen.
- Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom samen met poedersuiker en vanille extract. Mix dit tot een gladde massa. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed door tot een gladde crème. Giet nu eerst de resterende koude 250ml slagroom in het kookpotje met de room en gesmolten gelatine. Roer goed. Giet nu alles bij het chocolade-mascarpone mengsel. Klop op hoge snelheid tot een ietwat stevige mousse. Zet dit even in de koelkast
- Ondertussen ga je de bodem en zijkanten van de springvorm bekleden met bakpapier.
- Dip dan de lange vinger koekjes in het afgekoelde cacao mengsel. Leg op de bodem van de vorm. Zorg ervoor dat de gehele bodem bedekt is. Enkele koekjes zal je moeten breken. Schep hierop de helft van het chocolademousse mengsel. Spreid mooi egaal uit.Hierop komt dan het afgekoelde kersen / kersen mengsel. Spreid mooi egaal uit. Als laatste verdeel je hier dan de resterende chocomousse over. Spreid opnieuw egaal uit. Zet dan voor minstens 4h (mag oog langer – nachtje) in de koelkast.
- Qua decoratie kan je er nog wat chocolade over raspen en eventueel wat granaatappelpitjesSmakelijk