Cordon blue gehaktballetjes, een makkelijk receptje dat super hard gaat smaken na een koude doordeweekse dag. Een hele dag kan ik uitkijken naar dit maaltje. Ze heeft alles wat je nodig hebt als het zo echt een ijskoude dag is geweest. Zo’n dag waar je het maar niet warm krijgt. Van deze schotel ben je na een paar happen helemaal opgewarmd. Net zoals bij een klassieke cordon blue, zit er binnenin een kaas en ham vulling. En daarbij komt nog een lekker simpel mosterdsausje. Dus extra lekker en allemaal gemaakt in één pan.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes gehaktballetjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cordon blue gehaktballetjes?
- Gemengd gehakt
- Ei
- Panermeel
- Nootmuskaat
- Kaas
- Ham
- Boter
- Sjalot
- Bloem
- Kipbouillon
- Room
- Mosterd
- Geraspte kaas
Hoe maak je deze Cordon blue gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes.Doe het gehakt in een mengkom en voeg het ei, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout toe. Meng dan goed en rol er balletjes van. Deze hoeven nog niet perfect rond te zijn. Leg een plakje kaas op een plakje ham, rol dit op en snijd in plakjes van 2 cm. Doe hetzelfde met een tweede plakje kaas en ham. Maak de gehaktballetjes platter en leg een plakje kaas-ham in het midden, kneed het gehakt eromheen zonder gaatjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Ondertussen kan je ook de oven voorverwarmen op 180 graden. Schep de balletjes uit de pan, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
Vervolgens gaan we de saus maken. Hiervoor smelt je eerst de boter in dezelfde pan waarin de balletjes zijn gebakken. Stoof hierin een fijngehakte sjalot. Dan doe je er bloem bij en roer goed, dit zal een droge massa worden. Giet er de bouillon bij en laat al roerend indikken. Als laatste voeg je de room, mosterd, peper en zout toe. Laat dit nog even doorwarmen. Leg de balletjes in de saus, voeg eventueel geraspte kaas toe, en zet 15 minuten in de oven.Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Cordon blue gehaktballetjes
Ingrediënten
- 750 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- 1 snuifje nootmuskaat (optioneel)
- 2 plakken kaas (jong of belegen)
- 2 plakken gekookte ham
- Peper en zout
- Olijfolie
Mosterdsaus
- 30 gr boter
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 40 gr bloem
- 500 ml kipbouillon (= warm water + bouillonblokje)
- 150 ml room
- 1 el mosterd (mag ook meer naar eigen smaak)
- Peper en zout
- Geraspte kaas
Instructies
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er het ei, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout bij. Meng goed. Rol er balletjes van (ongeveer 2el gehakt per gehaktbal). Ze hoeven nog niet perfect rond zijn. Leg nu een plakje kaas op je werkoppervlak en leg daarop een plakje ham. Rol dit op en snij dan in plakjes van zo'n 2cm. Doe hetzelfde met het tweede plakje kaas en tweede plakje ham. Snij ook deze in plakjes van zo'n 2cm.Neem nu een gehaktballetje en duw ietwat platter met je handen. Leg in het midden ene plakje kaas-ham. Kneed of rol het gehakt nu rondom het kaas-ham plakje. Zorg ervoor dat er geen gaatjes zijn anders zal de kaas er gaan uitlopen.Doe nu hetzelfde met de rest van de gehaktballen.
- Verhit een ruime pan of stoofpot met olijfolie. Als deze in de oven mag, dan kan je dit allemaal in één pan maken. Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin omdat alles nog even in de oven gaat. Schep de balletjes uit de pan en zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vervolgens kunnen we de saus maken.Doe de boter in de pan en laat deze smelten.Stoof er dan een sjalotje in aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig. Strooi er de bloem over en roer goed. Dit zal nu een vrij droge massa worden. Giet er vervolgens al roerend rustig de bouillon bij. Blijf nu continu roeren, zet het vuur een klein tikkeltje hoger tot de saus mooi begint in te dikken. Giet er de room bij en voeg ook de mosterd en wat peper en zout bij. Roer goed en laat nog even doorwarmen. Leg de balletjes in de saus en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet voor zo'n 15min in de oven. Serveer dan met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.