Appel cakejes met frangipane, want een lekker makkelijk appelcake receptje mag gewoon niet ontbreken tijdens de winter. Heerlijk om van te smullen bij de koffie of thee. Deze appelcakejes zijn op basis van amandelmeel en wat druppeltjes amandel extract. Zo krijg je die heerlijke frangipane smaak in je gebak. Waar ik trouwens dol op ben đ.
TIP! Je kan de appel in de cake ook vervangen door stukjes peer of blauwe bessen.
TIP! Ben je geen fan van de frangipane smaak? Vervang het amandel extract dan door vanille extract.
Nog meer lekkere receptjes met appel? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Appel cakejes met frangipane?
- Amandelmeel
- Zelfrijzende bloem
- Kaneel
- Boter
- Suiker
- Amandel extract
- Eieren
- Appelen
- Abrikozen confituur
Hoe maak je deze Appel cakejes met frangipane?
Begin met het mengen van het amandelmeel, zelfrijzende bloem en snuifje kaneel. Zet dit even opzij.
Vervolgens doe je de zachte boter, suiker en optioneel enkele druppeltjes amandel extract in een mengkom. Mix dit voor enkele minuten op hoge snelheid tot dit licht en romig is. Dan voeg je Ă©Ă©n voor Ă©Ă©n de eieren toe en mix steeds goed door. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix je nog zeker een minuutje op hoge snelheid.
Verlaag dan de snelheid van je mixer en voeg het amandelmeel-bloem mengsel toe. Mix nog even tot een glad deeg en zet je mixer dan uit. Verdeel het deeg over de vormpjes. Aangezien de cakejes nog zullen rijzen en er nog op appel opkomt, vul ze niet vol.
Als laatste, schil je de appel en verwijder het klokhuis. Snij de appel in dunne plakjes en verdeel bovenop het deeg. Bak de cakejes voor zo’n 25 a 30min in de oven tot ze mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.
Eenmaal gebakken, haal ze dan uit de oven. Laat ze zo’n 5min afkoelen in de siliconen/metalen bakvorm. Ontvorm dan direct anders worden ze te vochtig en laat ze dan volledig afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je ze eventueel nog wat insmeren met wat verwarmde abrikozen confituur.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

Appel cakejes met frangipane
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm + extra papieren vormpjes indien bakvorm van metaal
Ingrediënten
- 150 gr amandelmeel
- 75 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- 1 snuifje kaneel
- 150 gr boter (op kamertemperatuur)
- amandel extract (enkele druppeltjes)
- 150 gr suiker
- 3 eieren
- 1 a 2 appelen
- 2 el abrikozen confituur (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Gebruik je een metalen cupcake/muffin bakvorm, leg er dan papieren vormpjes in. Gebruik je een siliconen bakvorm, dan hoeft dat niet.
- Meng alvast het amandelmeel, zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en snuifje kaneel. Zet dit even opzij.
- Doe de zachte boter in een mengkom samen met de suiker en enkele druppeltjes amandel extract (optioneel). Mix dit op hoge snelheid licht en romig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten even los. Doe er dan Ă©Ă©n voor de eieren bij en mix steeds goed. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid.Verlaag dan de mixer naar de laagste stand. Voeg dan het amandel-bloem mengsel toe. Mix nog even kort tot een glad deeg. Zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de randen kan je nog even mengen met een spatel.
- Verdeel dan het deeg over de vormpjes. Vul ze niet helemaal tot boven omdat er nog appel opkomt en de cakejes zullen nog rijzen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij dan in dunne plakjes. Leg enkele plakjes op elk cakeje.
- Zet in de oven en bak ze mooi gaar en goudbruin. Reken op zo'n 25 a 30min.Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen
- Je kan nu eventueel nog wat abrikozen confituur verwarmen en hiermee de cakejes bestrijkenSmakelijk