Vis ovenschotel, een lekker makkelijk receptje dat op je volgende weekmenu thuishoort. Eentje met heel veel groentjes in een lekkere witte saus en krokante kabeljauw. Heel klassieke smaken maar o zo lekker waar zowel groot als klein van zullen smullen. Het is een receptje dat je als leidraad kan gebruiken en zelf nog wat mee kan spelen. Gebruik groentjes die jij graag lust of pimp de saus nog met wat extra kruiden. Ook qua vis kan je er nog volop mee spelen. Ik gebruikte nu kabeljauw maar dit kan perfect met eendere welke witte vis of zelfs kabeljauw.
TIP! Ik gebruikte hier echt een hele resem aan groenten omdat ik mijn koelkast wat wilde leegwerken. Ik gebruikte broccoli, paprika, wortel en prei. Deze groentjes matchen echt zo lekker met de vis. Natuurlijk kan je hier zelf wat mee gaan spelen. Check eens in je koelkast of diepvries wat daar nog steekt. Of gebruik groentjes die je zelf graag lust.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere ovenschotel receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vis ovenschotel?
- Ui & look
- Paprika
- Wortel
- Prei
- Broccoli
- Bouillonblokje (kip of groente)
- Bloem
- Room
- Citroen
- Dragon (optioneel)
- Panko (of paneermeel)
- Peterselie & bieslook
- Vis : Dit kan met kabeljauw of eender welke witte vis. Alsook met zalm is dit super lekker.
Hoe maak je deze Vis ovenschotel?
We gaan beginnen met het fijnsnijden van de groenten. Snij deze niet te groot, in deze saus is het lekkerder dan deze fijngesneden zijn. De ui, wortel, prei en paprika gaan we eerst aanstoven in een kookpot of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Stoof deze toch voor zo’n 5 a 6min en roer regelmatig. Vervolgens doe je er de fijngesneden broccoli en uitgeperste look bij. Laat deze ook nog eens voor zo’n 2min aanstoven.
Strooi er dan de bloem over en roer goed tot een ietwat droge massa. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat al roerend ietwat indikken. Doe er dan de room bij en laat nog eens zo’n 3 a 4min zachtjes indikken. Breng de saus verder op smaak met citroensap, dragon (optioneel), peper en zout. Haal dan van het vuur.
Terwijl de saus aan het indikken is, kan je krokante panko laagje maken. Hiervoor meng je panko met fijngehakte peterselie, bieslook, fijngeraspte zeste van citroen, peper en zout.
Schep de saus in een ruime ovenschaal en leg er de visfilets in. Duw ze niet helemaal onder. Strooi er het panko mengsel over en zet dan in de oven. Bak voor zo’n 20min tot de vis mooi gaar is. De laatste minuten kan je nog even de grill aanzetten. Serveer dan direct met puree of kroketten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Vis ovenschotel
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 wortelen
- 1 prei
- 1 kleine broccoli
- 1 teentje look
- 1,5 el bloem
- 1 bouillon blokje (kip of groente)
- 175 ml room
- 1/2 citroen
- 1 tl dragon (optioneel)
- Peper en zout
- Olijfolie
Krokante vis
- 40 gr panko (of paneermeel)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 1/2 tl zeste van citroen (fijngetrapt)
- 1 a 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 4 visfilets (*)
Instructies
- We gaan beginnen met het fijnsnijden van de groenten.Pel de ui en hak fijn. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes. Schil de wortelen en snij in kleine blokjesWas de prei en hak dan fijn. Snij de broccoli fijnPel het teentje look.Los het bouillonblokje alvast op in zo'n 500ml warm water
- Verhit een ruime kookpot of stoofpot met royale scheut olijfolie of klontje boter.Stoof hierin eerst de ui, paprika, wortel en prei voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet te bruin worden. Doe er dan de fijngehakte broccoli bij en pers er teentje look boven uit. Roer even en laat nog eens voor zo'n 2min mee bakken.
- Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal een ietwat droge massa worden. Giet er dan de bouillon bij en laat al roerend ietwat indikken. Als de saus ietwat begint in te dikken, giet er ook de room bij. Roer goed en laat dan zo'n 3 a 4min nog zachtjes ietwat indikken. Proef van de saus en breng verder op smaak met wat citroensap, dragon (optioneel), peper en zout.Haal dan van het vuur
- Terwijl de saus aan het indikken is, kan je het krokante laagje van de vis maken. Doe hiervoor de panko in een kommetje samen met de peterselie, bieslook, zeste van citroen, peper, zout en zo'n 1 a 2el olijfolie. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa
- Verwarm de oven voor op 185 graden
- Schep de groentesaus in een ruime ovenschaal. Leg er de vis in (zorg ervoor dat de vis niet helemaal onderstaat) en strooi er het panko laagje over. Zet in de oven voor zo'n 20min tot de vis mooi gaar is. De laatste minuten kan je de grill nog even aanzetten om het korstje te laten kleuren. Serveer dan direct met eventueel wat puree of kroketten. Smakelijk