Tongrolletjes met witte wijnsaus, een feestelijk en toch super makkelijk receptje dat thuishoort op je kerstmenu. Yes, simpel & feestelijk kunnen hand in hand gaan en daar is dit gerechtje het perfecte bewijs van. Bovendien heb je voor dit receptje niet veel ingrediënten nodig. Prei, die we gaan aanstoven en is heerlijk bij de tongrolletjes en de saus. De saus zelf bestaat uit slechts 4 ingrediënten. Werk af met wat grijze garnalen om het extra feestelijk te maken. En serveer met kroketten of Pommes duchesse. Gewoon perfect voor tijdens de feestdagen. Het jezelf niet te moeilijk maken en proberen zo veel mogelijk op voorhand te maken, dat is het geheim van stressvrije feestdagen 😃.
Heel veel op voorhand kan je niet doen bij dit receptje. De prei kan je wel al makkelijk op voorhand wassen en fijnsnijden. Vervolgens bewaar je die goed afgedekt in de koelkast. De rest is à la minute maar vraagt echt niet veel tijd of werk. Zorg dat alles klaarstaat en je bent klaar in no-time.
Nog meer inspiratie nodig voor je kerstdiner? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tongrolletjes met witte wijnsaus?
- Prei
- Sjalot
- Boter
- Witte wijn
- Bouillon (vis of groente)
- Room
- Tongrolletjes
- Grijze garnalen
- Kroketten of Pommes Duchesse
Hoe maak je deze Tongrolletjes met witte wijnsaus?
We beginnen met de prei die we gaan aanstoven. Snij deze eerst fijn en verhit dan een ruime pan of stoofpot met een klontje boter. Stoof hierin de prei mooi zacht maar toch nog met een kleine beet. Roer regelmatig zodat de prei niet kan aanbakken of bruin worden.
TIP! Je kan de prei al makkelijk op voorhand wassen en fijnsnijden. Dan gewoon goed afgedekt in de koelkast bewaren. Dat bespaart weer tijd.
Ondertussen kan je de witte wijnsaus maken. Hiervoor gaan we eerst een fijngesneden sjalot aanstoven in wat boter. Giet er vervolgens de witte wijn bij en laat deze zo goed als volledig inkoken. Doe er dan de bouillon bij en laat ook deze voor een klein deel inkoken. Als laatste giet je er de room bij en laat deze ook een beetje inkoken.
Terwijl de saus aan het inkoken is, kan je de tongrolletjes koken of stomen. Eenmaal deze gaar zijn, serveer direct met de saus en gestoofde prei. Werk af met grijze garnalen. Serveer met kroketten of Pommes duchesse.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Tongrolletjes met witte wijnsaus
Ingrediënten
- 4 preien
- 12 a 16 tongrolletjes (*)
- Grijze garnalen
- Kroketten of pommes duchesse
- Boter
- Peper en zout
Witte wijnsaus
- 1 sjalot
- 175 ml witte wijn
- 350 ml bouillon (vis of groente)
- 150 ml room
- Peper
Instructies
- We beginnen met het aanstoven van de prei. Was hiervoor eerst de prei en snij fijn. Verhit een ruime pan of stoofpan met een klontje boter. Stoof hierin de prei aan. Roer regelmatig zodat de prei niet kan aanbakken of of bruin worden. De prei moet mooi zacht worden met nog een lichte beet.Breng ook ook smaak met peper en zout. TIP! Je kan de prei al uren op voorhand wassen en fijnsnijden. Bewaar goed afgedekt in de koelkast
- Voor de witte wijnsaus, gaan we eerst de sjalot pellen en fijnhakken. Doe een klontje boter in een steelpannetje of kookpotje en laat smelten. Stoof hierin de sjalot eerst aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig. Giet er dan de witte wijn bij en laat inkoken tot de wijn bijna volledig is verdampt. Vervolgens giet je er de bouillon bij en laat deze ook voor een klein deel inkoken. Als laatste giet je er de room bij en laat deze ook nog even inkoken.
- Terwijl de saus aan het inkoken is, kan je de tongrolletjes stomen of koken. Eenmaal gaar, serveer ze dan direct met de gestoofde prei, saus en werk af met grijze garnalen. Serveer er kroketten of Pommes duchesse bij. Smakelijk