Tongrolletjes met garnalen, een makkelijk en vooral super lekker receptje om vliegensvlug op je komend weekmenu te zetten. Een feestelijke gerechtje doordeweeks, dat moet zeker kunnen naar mijn mening. Maar deze kan ook perfect voor feestelijke gelegenheden. Super handig is dat je deze klaar hebt in minder dan 30min en veel ingrediënten heb je ook niet nodig. Tongrolletjes zijn gewoon van zichzelf al zo lekker dat deze niet te veel extra’s vragen. Ik combineerde deze met een super lekker sausje meer bepaald een klassieke witte saus op basis van bouillon met wat tomatenpuree in.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere vis receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tongrolletjes met garnalen?
- Ui
- Prei
- Wortelen
- Boter
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon (groente)
- Room
- Tongrolletjes
- Grijze garnalen
Hoe maak je deze Tongrolletjes met garnalen?
Begin met de ui en prei fijn te snijden, alsook de wortelen in kleine blokjes te snijden. Vervolgens verhit je een ruime hoge pan of stoofpot met klontje boter. Stoof hierin de ui, prei en wortelen aan voor zo’n 5min. Roer zeker regelmatig zodat de groentjes niet bruin worden of aanbakken.
Indien de pan ietwat droog is geworden, doe er nog een klontje boter bij samen met tomatenpuree. Roer even en laat nog een minuutje mee bakken. Giet er vervolgens al roerend de warme bouillon bij. Laat dit al roerend indikken. Wanneer de saus begint in te dikken, giet er dan ook de room bij. Laat nog even kort doorkoken en zet het vuur dan heel zacht om warm te houden. Proef ook nog even en breng op smaak met peper en zout.
TIP! Als de saus ietwat te lang staat, kan ze nog verder gaan indikken. Je kan ze terug mooi lopend maken door er wat warm water of room aan toe te voegen.
Ondertussen kan je de tongrolletjes koken of stomen. Eenmaal deze gaar zijn, serveer direct met de saus en werk royaal af met grijze garnalen.
Serveertip! Super lekker met puree, kroketten of pasta

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Tongrolletjes met garnalen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 2 wortelen
- 1,5 el tomatenpuree
- 30 gr bloem
- 400 ml bouillon (groente)
- 150 ml room
- 16 tongrolletjes (*)
- 200 gr grijze garnalen
- 1 a 2 klontjes boter
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het pellen van de ui en hak fijn.Was de prei en hak fijn Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
- Verhit en ruime pan of stoofpot met klontje boter. Stoof hierin de ui, prei en wortelen aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
- Als de pan ietwat te droog is geworden, doe er nog een klontje boter bij. Voeg ook de tomatenpuree toe, meng goed en laat een minuutje mee bakken. Strooi er vervolgens de bloem over en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden. Vervolgens giet je er de warme bouillon bij en laat al roerend indikken. Eenmaal de saus begint in te dikken, giet je er de room bij en laat nog even kort doorkoken. Zet het vuur dan heel laag zodat de saus warm blijft. Roer wel af en toe.
- Ondertussen kan je de tongrolletjes koken of stomen.
- Indien de saus ietwat te dik is geworden, voeg nog wat warm water of room toe om ze terug mooi lopend te maken.
- Wanneer de tongrolletjes gaar zijn, serveer ze dan direct met de saus en grijze garnalen. Serveer met puree, kroketten of pasta.Smakelijk