Speculaas pudding

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pudding, simpel en snel dessert in een glaasje. Een heerlijk alternatief op de klassieke vanillepudding. Weinig werk en de kids gaan dit heerlijk vinden.
Naar recept gaan

Speculaas pudding, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om bij zowel groot als klein te scoren. Vergeet de klassieke vanillepudding, of toch niet want dat blijft ook super lekker. Deze versie is daar een heerlijke alternatief voor wanneer je die pudding eens wil upgraden. In deze versie gaan de klassieke ingrediënten namelijk melk, suiker en eitjes. De speculaaspasta gaat deze gewoon extra lekker maken. Klaar in nog geen 20min dus een ideaal dessertje om op eender welk moment te maken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pudding, simpel en snel dessert in een glaasje. Een heerlijk alternatief op de klassieke vanillepudding. Weinig werk en de kids gaan dit heerlijk vinden.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas pudding?

  • Melk
  • Suiker
  • Eieren
  • Vanille puddingpoeder of maizena
  • Speculaaspasta
  • Mascarpone (optioneel)
  • Speculaas

Hoe maak je deze Speculaas pudding?

We beginnen met de melk en suiker in een kookpotje te doen en deze zachtjes tot net onder het kookpunt te brengen.

Ondertussen doe je één geheel ei en één eidooier in een kommetje. Hier voeg je ook vanille puddingpoeder of maizena aan toe. Meng dit tot een glad papje.

Wanneer de melk bijna kookt, giet je een deel van de melk bij het papje. Roer dit goed los en giet dan alles in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken of een zacht vuurtje. Wanneer het begint in te dikken, haal dan van het vuur. Doe er dan de speculaaspasta bij en optioneel mascarpone. Laat dit even staan en roer dan los tot een gladde pudding.

Verdeel de pudding over de glaasjes en laat ze eerst afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar dan in de koelkast.

Qua afwerking kan je gewoon afwerken met wat verkruimelde speculaas koekjes. Of klop wat slagroom met poedersuiker op en verdeel deze over de glaasjes. Of voor een deluxe speculaas versie, giet je eerst wat gesmolten speculaaspasta over de afgekoelde pudding. Verdeel er dan wat slagroom over en verkruimelde speculaas.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pudding, simpel en snel dessert in een glaasje. Een heerlijk alternatief op de klassieke vanillepudding. Weinig werk en de kids gaan dit heerlijk vinden.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pudding, simpel en snel dessert in een glaasje. Een heerlijk alternatief op de klassieke vanillepudding. Weinig werk en de kids gaan dit heerlijk vinden.

Speculaas pudding

Lekker makkelijk recept voor Speculaas pudding, simpel en snel dessert in een glaasje. Een heerlijk alternatief op de klassieke vanillepudding. Weinig werk en de kids gaan dit heerlijk vinden.
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert
Porties 6 glaasjes

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 500 ml melk
  • 30 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 15 gr vanille puddingpoeder of maizena
  • 140 gr speculaaspasta + optioneel wat extra
  • 1 el mascarpone (optioneel)
  • speculaas (om af te werken)

Instructies
 

  • Doe alvast de melk en suiker in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt.
  • Ondertussen doe je het ei, eigeel en vanille puddingpoeder of maizena in een kommetje. Roer dit los tot een glad papje.
  • Wanneer de melk bijna kookt, giet er een deel van de melk bij het papje. Roer dit los. Giet dan alles terug in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken.
    Wanneer de pudding begint in te dikken. Haal dan van het vuur, laat het zeker niet te lang op het vuur of de eieren zullen gaan schiften.
  • Wanneer je het kookpotje van het vuur vuur hebt gehaald, doe er de speculaaspasta bij en optioneel de mascarpone. Door de warmte zullen beide gaan smelten. Roer dan goed tot een gladde massa.
  • Verdeel de pudding over de glaasjes. Laat ze eerst afkoelen op kamertemperatuur en bewaar dan in de koelkast.
  • Voor de afwerking, kan je optioneel nog wat slagroom met poedersuiker opkloppen. Werk hiermee de glaasjes dan af en nog wat verkruimelde speculaas koekjes.
    Of smelt nog wat extra speculaaspasta en giet deze over de afgekoelde pudding gevolgd door optioneel wat slagroom en speculaas koekjes
    Smakelijk
Trefwoord dessert, dessert in een glaasje, klaar in 20min, snel klaar, speculaas, speculaaspasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.