Speculaas pudding, een lekker makkelijk dessert in een glaasje om bij zowel groot als klein te scoren. Vergeet de klassieke vanillepudding, of toch niet want dat blijft ook super lekker. Deze versie is daar een heerlijke alternatief voor wanneer je die pudding eens wil upgraden. In deze versie gaan de klassieke ingrediënten namelijk melk, suiker en eitjes. De speculaaspasta gaat deze gewoon extra lekker maken. Klaar in nog geen 20min dus een ideaal dessertje om op eender welk moment te maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas pudding?
- Melk
- Suiker
- Eieren
- Vanille puddingpoeder of maizena
- Speculaaspasta
- Mascarpone (optioneel)
- Speculaas
Hoe maak je deze Speculaas pudding?
We beginnen met de melk en suiker in een kookpotje te doen en deze zachtjes tot net onder het kookpunt te brengen.
Ondertussen doe je één geheel ei en één eidooier in een kommetje. Hier voeg je ook vanille puddingpoeder of maizena aan toe. Meng dit tot een glad papje.
Wanneer de melk bijna kookt, giet je een deel van de melk bij het papje. Roer dit goed los en giet dan alles in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken of een zacht vuurtje. Wanneer het begint in te dikken, haal dan van het vuur. Doe er dan de speculaaspasta bij en optioneel mascarpone. Laat dit even staan en roer dan los tot een gladde pudding.
Verdeel de pudding over de glaasjes en laat ze eerst afkoelen op kamertemperatuur. Bewaar dan in de koelkast.
Qua afwerking kan je gewoon afwerken met wat verkruimelde speculaas koekjes. Of klop wat slagroom met poedersuiker op en verdeel deze over de glaasjes. Of voor een deluxe speculaas versie, giet je eerst wat gesmolten speculaaspasta over de afgekoelde pudding. Verdeel er dan wat slagroom over en verkruimelde speculaas.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Speculaas pudding
Equipment
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 30 gr suiker
- 1 ei
- 1 eigeel
- 15 gr vanille puddingpoeder of maizena
- 140 gr speculaaspasta + optioneel wat extra
- 1 el mascarpone (optioneel)
- speculaas (om af te werken)
Instructies
- Doe alvast de melk en suiker in een kookpotje en breng zachtjes tot net onder het kookpunt.
- Ondertussen doe je het ei, eigeel en vanille puddingpoeder of maizena in een kommetje. Roer dit los tot een glad papje.
- Wanneer de melk bijna kookt, giet er een deel van de melk bij het papje. Roer dit los. Giet dan alles terug in het kookpotje. Laat dit al roerend indikken.Wanneer de pudding begint in te dikken. Haal dan van het vuur, laat het zeker niet te lang op het vuur of de eieren zullen gaan schiften.
- Wanneer je het kookpotje van het vuur vuur hebt gehaald, doe er de speculaaspasta bij en optioneel de mascarpone. Door de warmte zullen beide gaan smelten. Roer dan goed tot een gladde massa.
- Verdeel de pudding over de glaasjes. Laat ze eerst afkoelen op kamertemperatuur en bewaar dan in de koelkast.
- Voor de afwerking, kan je optioneel nog wat slagroom met poedersuiker opkloppen. Werk hiermee de glaasjes dan af en nog wat verkruimelde speculaas koekjes.Of smelt nog wat extra speculaaspasta en giet deze over de afgekoelde pudding gevolgd door optioneel wat slagroom en speculaas koekjesSmakelijk