Gehaktballetjes met chorizo, een makkelijk en super lekker doordeweeks recept voor op je weekmenu. Eigenlijk is dit een soort van balletjes in tomatensaus maar dan met extra veel smaak dankzij de chorizo. Omdat deze van zichzelf al zoveel smaak bevat moet je niet veel extra’s gaan toevoegen. Dus veel ingrediënten heb je niet nodig en het meeste zal je zeker in huis hebben. Het leuke aan dit gerechtje is dat we dit allemaal in één pan gaan maken. Dus amper afwas dus ideaal om dit tijdens de werkweek te maken. En je kan deze zelfs de dag voordien al maken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gehaktballetje met chorizo?
- Chorizo
- Gehakt (gemengd of kip)
- Oregano
- Ei
- Paneermeel
- Ui & look
- Tomatenpuree
- Bloem
- Bouillon
- Room
Hoe maak je deze Gehaktballetje met chorizo?
We beginnen met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor snij je eerst de chorizo heel fijn. Dit meng je dan met gehakt, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Vervolgens rol je er balletjes van. Verhit dan een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter. Hierin bak je dan de balletjes mooi goudbruin en bijna gaar. Schep ze dan uit de pan en zet even opzij. Maak de pan niet proper.
In dezelfde pan gaan we nu eerst fijngehakte ui en stukjes chorizo aanstoven voor zo’n 3 a 4. De chorizo zal zo zijn olie vrijgeven en voor extra veel smaak zorgen. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook tomatenpuree toe. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens strooi je er de bloem over, roer even en dit zal je een droge massa zorgen. Giet er dan al roerend de warme bouillon bij en laat al roerend indikken. Wanneer de saus begint in te dikken, giet er ook de room bij. Laat nog heel even doorkoken en zet het vuur dan zachter.
Als laatste leg je de balletjes in de saus en laat deze nog even doorwarmen. Serveer dan direct met pasta, rijst of puree.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Gehaktballetje met chorizo
Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 100 gr chorizo
- 500 gr gehakt (*)
- 1 tl oregano
- 1 ei
- 40 gr paneermeel
- Peper en zout
- Olijfolie of klontje boter
Saus
- 1 ui
- 75 gr chorizo
- 1 teentje look
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 el bloem
- 400 ml bouillon (kip)
- 100 ml room
- Olijfolie of klontje boter
- Peper en zout
Instructies
- We beginnen met de gehaktballetjes.Hiervoor gaan we de chorizo eerst heel fijnsnijden. Meng vervolgens het gehakt met de chorizo, oregano, ei, paneermeel, peper en zout.Rol er dan balletjes van. TIP! Je kan de balletjes al enkele uren van tevoren rollen en dan goed afgedekt in de koelkast bewaren.Of je kan ze ook meteen gaan bakken.
- Verhit een ruime hoge pan of stoofpot met wat olijfolie of klontje boter.Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin aan en zo goed als gaar binnenin.Schep ze dan uit de pan en dek af met aluminiumfolie om ze ietwat warm te houden. Maak de pan niet proper want hierin gaan we nu de saus maken.
- Voor de saus, gaan we eerst de ui pellen en fijnhakken. Snij de chorizo in kleine stukjes. Pel het teentje look.
- Verhit opnieuw dezelfde pan met opnieuw wat olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de ui en stukjes chorizo aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de ui niet bruin kan worden. Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook de tomatenpuree toe. Roer goed los en laat een minuutje mee bakken. Vervolgens strooi je er de bloem over en roer goed. Dit zal nu een droge massa worden. Giet er dan de warme bouillon bij en roer goed zodat de saus kan indikken. Wanneer de saus begint in te dikken, giet er dan ook de room bij. Laat even kort koken en zet het vuur dan lager. Leg de balletjes in de saus zodat deze opnieuw kunnen opwarmen.Serveer dan direct met rijst, pasta of puree.Smakelijk