Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een simpel snel dessert in een glaasje. Met een laagje verkruimelde speculaas, een luchtige mascarpone mousse en fris zure kersen. Super lekker en snel klaar
Naar recept gaan

Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een makkelijk en snel dessert in een glaasje dat nu eens altijd smaakt. De combinatie van mascarpone, speculaas en kriekjes is gewoon super lekker. Heel simpele ingrediënten waarmee je altijd gaat scoren bij zowel groot als klein. Een dessertje dat eveneens perfect is voor een iets grotere groep want je kan deze makkelijk de dag voordien al maken. Dus ik kan nog maar één ding zeggen … gewoon maken 😃!

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een simpel snel dessert in een glaasje. Met een laagje verkruimelde speculaas, een luchtige mascarpone mousse en fris zure kersen. Super lekker en snel klaar

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes?

  • Kersen of kriekjes (op sap in bokaaltje)
  • Suiker & vanillesuiker
  • Vanille puddingpoeder
  • Speculaas
  • Mascarpone
  • Vanille extract
  • Poedersuiker
  • Slagroom

Hoe maak je deze Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes?

Begin met het maken van kriekjes/kersen. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. 

Voor het maken van de mascarpone mousse, doe je mascarpone in een mengkom. Voeg hier poedersuiker en vanille extract aan toe. Mix dit alvast even glad. Giet er de slagroom bij en klop dit op tot een romige mousse.

Voor de samenstelling van de glaasjes, verdeel verkruimelde speculaas koekjes over glaasjes gevolgd door de mousse. Werk af met de afgekoelde kersen/kriekjes. Zet dit minstens 30min (of langer) in de koelkast. 

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een simpel snel dessert in een glaasje. Met een laagje verkruimelde speculaas, een luchtige mascarpone mousse en fris zure kersen. Super lekker en snel klaar

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een simpel snel dessert in een glaasje. Met een laagje verkruimelde speculaas, een luchtige mascarpone mousse en fris zure kersen. Super lekker en snel klaar

Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes

Lekker makkelijk recept voor Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een simpel snel dessert in een glaasje. Met een laagje verkruimelde speculaas, een luchtige mascarpone mousse en fris zure kersen. Super lekker en snel klaar
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6 Glaasjes

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • +/- 15 speculaas koekjes
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el poedersuiker
  • 200 ml slagroom

Kersen / Krieken laagje

  • 700 gr kersen / Krieken op sap (in bokaaltje)
  • 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
  • 2 el suiker
  • 2 el vanille puddingpoeder

Instructies
 

  • Omdat de kriekjes/Kersen volledig afgekoeld dient te zijn, begin je best hiermee. Of je kan deze ook al makkelijk de dag voordien maken. 
    Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.
    Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
  • Maal de speculaas koekjes fijn.
  • Voor de mascarpone mousse, doe je eerst de mascarpone in een mengkom. Voeg er ook vanille extract en poedersuiker aan toe. Mix dit alvast kort tot een gladde crème.
    Giet er vervolgens de slagroom bij. Klop op tot een luchtige mousse.
  • Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de verkruimelde speculaas koekjes over de glazen gevolgd door de mousse en als laatste de afgekoelde kriekjes/kersen.
    Zet voor minstens 30min (of langer) in de koelkast.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, dessert in een glaasje, kersen, kriekjes, mascarpone, snel klaar, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.