Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes, een makkelijk en snel dessert in een glaasje dat nu eens altijd smaakt. De combinatie van mascarpone, speculaas en kriekjes is gewoon super lekker. Heel simpele ingrediënten waarmee je altijd gaat scoren bij zowel groot als klein. Een dessertje dat eveneens perfect is voor een iets grotere groep want je kan deze makkelijk de dag voordien al maken. Dus ik kan nog maar één ding zeggen … gewoon maken 😃!
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes in een glaasje? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes?
- Kersen of kriekjes (op sap in bokaaltje)
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille puddingpoeder
- Speculaas
- Mascarpone
- Vanille extract
- Poedersuiker
- Slagroom
Hoe maak je deze Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes?
Begin met het maken van kriekjes/kersen. Doe de inhoud van een bokaal kersen of krieken op sap of siroop in een kookpotje. Schep wat van het sap apart in een kommetje. Voeg suiker toe aan het kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Voeg vanille puddingpoeder toe aan het sap in het kommetje en roer los tot een glad papje. Giet dit al roerend bij in het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.
Voor het maken van de mascarpone mousse, doe je mascarpone in een mengkom. Voeg hier poedersuiker en vanille extract aan toe. Mix dit alvast even glad. Giet er de slagroom bij en klop dit op tot een romige mousse.
Voor de samenstelling van de glaasjes, verdeel verkruimelde speculaas koekjes over glaasjes gevolgd door de mousse. Werk af met de afgekoelde kersen/kriekjes. Zet dit minstens 30min (of langer) in de koelkast.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Mascarpone mousse met speculaas en kriekjes
Equipment
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- +/- 15 speculaas koekjes
- 250 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
- 2 el poedersuiker
- 200 ml slagroom
Kersen / Krieken laagje
- 700 gr kersen / Krieken op sap (in bokaaltje)
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 2 el suiker
- 2 el vanille puddingpoeder
Instructies
- Omdat de kriekjes/Kersen volledig afgekoeld dient te zijn, begin je best hiermee. Of je kan deze ook al makkelijk de dag voordien maken. Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 5el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Roer het puddingpoeder of maizena los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
- Maal de speculaas koekjes fijn.
- Voor de mascarpone mousse, doe je eerst de mascarpone in een mengkom. Voeg er ook vanille extract en poedersuiker aan toe. Mix dit alvast kort tot een gladde crème.Giet er vervolgens de slagroom bij. Klop op tot een luchtige mousse.
- Nu kunnen we de glaasjes gaan samenstellen. Verdeel de verkruimelde speculaas koekjes over de glazen gevolgd door de mousse en als laatste de afgekoelde kriekjes/kersen.Zet voor minstens 30min (of langer) in de koelkast. Smakelijk