Witte chocolade taart met kokos, een lekker makkelijke taart waar je geen oven voor nodig hebt. Oh mannekes, de combinatie van witte chocolade en kokos is gewoon TE lekker. Die heerlijke combinatie zit dus verwerkt in dit taartje. De bodem is gemaakt van fijngemalen koekjes. Daarin komt een heerlijk romige witte chocolademousse op basis van mascarpone. Een taart die super snel klaar is, niet veel ingrediënten vraagt en gewoon super lekker is.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taart receptjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Witte chocolade taart met kokos?
- Boter
- Koekjes
- Witte chocolade
- Gelatine
- Slagroom
- Mascarpone
- Vanille extract
- Kokosrasp
Hoe maak je deze Witte chocolade taart met kokos?
Begin met de boter te smelten en de koekjes fijn te malen. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit in een taartvorm of springvorm en duw goed aan op de bodem en de zijkanten. Zet dit even in de koelkast.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten, zet even opzij maar zorg er wel voor dat dit lopend blijft.
Week de blaadjes gelatine in koud water. Doe vervolgens zo’n 75ml van de slagroom in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed los zodat de gelatine kan smelten. Zet even opzij.
Vervolgens doe je de mascarpone, vanille extract en kokosrasp in een mengkom. Mix dit alvast even los en giet er dan de gesmolten witte chocolade bij. Mix opnieuw tot een gladde massa.
Nu giet je eerst de resterende koude 200ml bij in het kookpotje met het warme room-gelatine mengsel. Roer goed los. Zo kan alles mooi op dezelfde temperatuur komen. Giet dan alles bij het mascarpone mengsel en klop op tot een ietwat stevige mousse.
Schep de mousse in de opgesteven taartkorst en spreid mooi egaal uit. Zet de taart voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast om op te stijven.
TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, zet zo’n 30min in de diepvries.
Je kan de taart zo serveren of je kan de taart nog afwerken met een witte chocolade ganache. Zie notities voor de ganache.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Witte chocolade taart met kokos
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 25cm)
Ingrediënten
- 140 gr boter
- 250 gr koekjes (*)
- 100 gr witte chocolade
- 2 blaadjes gelatine
- 275 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 1/2 tl vanille extract
- 30 gr kokosrasp
Instructies
- Begin met het smelten van de boter. Maal ondertussen de koekjes fijn. Doe de fijngemalen koekjes in een mengkom en giet er de gesmolten boter over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.Schep dan in een taartvorm of springvorm en duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Zorg dat de gehele bodem en zijkanten een laagje heeft. Het zal wat duwen en kneden zijn. Zet dan in de koelkast.
- Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze dan au bain-marie. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat ietwat terug op kamertemperatuur komen. Zorg er wel voor dat de chocolade lopend blijft.
- Ondertussen week je de blaadjes gelatine in koud water. Doe zo'n 75ml room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan smelten. Zet dit even opzij.
- Doe de mascarpone, vanille extract en kokosrasp in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet de gesmolten chocolade bij het mascarpone mengsel en mix opnieuw goed.
- Giet nu eerst de resterende koude 200ml slagroom bij in het kookpotje met het room-gelatine mengsel. Roer goed los. Giet dit dan bij het mascarpone mengsel en klop op tot een gladde mousse.Schep deze mousse in de koekjes korst. Spreid mooi egaal uit en zet in de koelkast voor minstens 3h (mag ook langer) om op te stijven.
- Je kan de taart zo serveren of je kan de taart nog afwerken met een witte chocolade ganache. (zie notities voor de ganache **)Smakelijk