Tagliatelle met zalm en tomatensaus, een makkelijk doordeweeks receptje waarvan de yumminess van afspat! Eentje dat thuishoort op je weekmenu want je hoeft er nog geen 30min achter je fornuis voor te staan. Wat gerookte zalm, de klassieke smaakmakers, heerlijke kerstomaten en wat pasta meer heb je niet nodig. Ideaal dus wanneer je niet veel tijd hebt maar toch iets lekker smaakvol op tafel wilt toveren. De tomatensaus wordt extra romig en lekker gemaakt door wat mascarpone.
Je kan hier trouwens naar hartenlust nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals paprika of spinazie. Geef er zelf je eigen twist aan dat is het leuke aan koken.
TIP! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door stukjes kip, gehaktballetjes of scampi’s. Dit is een super veelzijdig receptje waar je nu eens echt alle kanten mee opkan.
Nog meer receptjes die klaar zijn in 30min? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tagliatelle met zalm en tomatensaus?
- Ui & Look
- Kerstomaten
- Bouillonblokje
- Tomatenpuree
- Oregano
- Mascarpone of vervang door room
- Tagliatelle of spaghetti
- Gerookte zalm
Hoe maak je deze Tagliatelle met zalm en tomatensaus?
We beginnen met het aanstoven van de ui in een stoofpot met wat olijfolie. Stoof voor zo’n 4min en roer regelmatig. Pers er dan de teentjes look boven uit en doe er gehalveerde kerstomaten bij. Roer opnieuw even en laat zo’n 2min mee bakken. Vervolgens doe je er de tomatenpuree en oregano bij. Laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.
Ondertussen kan je de tagliatelle koken. Snij ook alvast de gerookte zalm in kleine stukjes.
Wanneer de saus zo’n 10min heeft staan sudderen, zet het je vuur uit. Voeg dan de mascarpone toe en laat rustig smelten. Vervolgens voeg je de tagliatelle toe en meng goed. Serveer dan direct met de gerookte zalm.


Tagliatelle met zalm en tomatensaus
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes look
- 250 gr kerstomaten
- 1,5 el tomatenpuree
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 2 el mascarpone
- 500 gr tagliatelle
- 300 gr gerookte zalm
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Pel de ui en hak fijnPel de teentjes lookHalveer de kerstomatenLos het bouillon blokje al op in zo'n 250ml warm water.
- Verhit een stoofpot of hoge pan met olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat deze niet te bruin worden.Pers er dan de teentjes look boven uit en doe er dan ook de kerstomaten bij. Roer goed en laat zo'n 2min mee bakken. Doe er dan de tomatenpuree en oregano bij, roer goed en laat nog een minuutje mee bakken. Giet er de bouillon bij, roer goed en laat zo'n 10min zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen rustig de tagliatelle gaar. Snij ook alvast de gerookte zalm in kleine stukjes.
- Na zo'n 10min sudderen, zet je het vuur uit. Doe er dan de mascarpone bij en laat rustig smelten. Doe er dan de tagliatelle bij en meng goed. Breng nog verder op smaak met peper en zout. Serveer direct met de stukjes gerookte zalm. Smakelijk