Tagliatelle met zalm en tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met zalm en tomatensaus, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min. Heerlijke pasta met gerookte zalm en een romige tomatensaus met mascarpone
Naar recept gaan

Tagliatelle met zalm en tomatensaus, een makkelijk doordeweeks receptje waarvan de yumminess van afspat! Eentje dat thuishoort op je weekmenu want je hoeft er nog geen 30min achter je fornuis voor te staan. Wat gerookte zalm, de klassieke smaakmakers, heerlijke kerstomaten en wat pasta meer heb je niet nodig. Ideaal dus wanneer je niet veel tijd hebt maar toch iets lekker smaakvol op tafel wilt toveren. De tomatensaus wordt extra romig en lekker gemaakt door wat mascarpone.

Je kan hier trouwens naar hartenlust nog wat extra groentjes aan toevoegen zoals paprika of spinazie. Geef er zelf je eigen twist aan dat is het leuke aan koken.

TIP! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door stukjes kip, gehaktballetjes of scampi’s. Dit is een super veelzijdig receptje waar je nu eens echt alle kanten mee opkan.

Nog meer receptjes die klaar zijn in 30min? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met zalm en tomatensaus, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min. Heerlijke pasta met gerookte zalm en een romige tomatensaus met mascarpone

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tagliatelle met zalm en tomatensaus?

  • Ui & Look
  • Kerstomaten
  • Bouillonblokje
  • Tomatenpuree
  • Oregano
  • Mascarpone of vervang door room
  • Tagliatelle of spaghetti
  • Gerookte zalm

Hoe maak je deze Tagliatelle met zalm en tomatensaus?

We beginnen met het aanstoven van de ui in een stoofpot met wat olijfolie. Stoof voor zo’n 4min en roer regelmatig. Pers er dan de teentjes look boven uit en doe er gehalveerde kerstomaten bij. Roer opnieuw even en laat zo’n 2min mee bakken. Vervolgens doe je er de tomatenpuree en oregano bij. Laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er dan de bouillon bij en laat zo’n 10min zachtjes sudderen.

Ondertussen kan je de tagliatelle koken. Snij ook alvast de gerookte zalm in kleine stukjes.

Wanneer de saus zo’n 10min heeft staan sudderen, zet het je vuur uit. Voeg dan de mascarpone toe en laat rustig smelten. Vervolgens voeg je de tagliatelle toe en meng goed. Serveer dan direct met de gerookte zalm.

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met zalm en tomatensaus, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min. Heerlijke pasta met gerookte zalm en een romige tomatensaus met mascarpone
Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met zalm en tomatensaus, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min. Heerlijke pasta met gerookte zalm en een romige tomatensaus met mascarpone

Tagliatelle met zalm en tomatensaus

Lekker makkelijk recept voor Tagliatelle met zalm en tomatensaus, simpel en snel doordeweekse maaltijd voor op je weekmenu. Klaar in amper 30min. Heerlijke pasta met gerookte zalm en een romige tomatensaus met mascarpone
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 250 gr kerstomaten
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 2 el mascarpone
  • 500 gr tagliatelle
  • 300 gr gerookte zalm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look
    Halveer de kerstomaten
    Los het bouillon blokje al op in zo'n 250ml warm water.
  • Verhit een stoofpot of hoge pan met olijfolie.
    Stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig zodat deze niet te bruin worden.
    Pers er dan de teentjes look boven uit en doe er dan ook de kerstomaten bij.
    Roer goed en laat zo'n 2min mee bakken.
    Doe er dan de tomatenpuree en oregano bij, roer goed en laat nog een minuutje mee bakken.
    Giet er de bouillon bij, roer goed en laat zo'n 10min zachtjes sudderen.
  • Kook ondertussen rustig de tagliatelle gaar.
    Snij ook alvast de gerookte zalm in kleine stukjes.
  • Na zo'n 10min sudderen, zet je het vuur uit. Doe er dan de mascarpone bij en laat rustig smelten.
    Doe er dan de tagliatelle bij en meng goed. Breng nog verder op smaak met peper en zout.
    Serveer direct met de stukjes gerookte zalm.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gerookte zalm, kerstomaten, klaar in 30min, mascarpone, pasta, snel klaar, tagliatelle, tomatensaus, weekmenu, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.