Witte chocolade taart met bessen, en lekker makkelijke taart die nu eens echt op ieder moment smaakt. Dat is nu eenmaal de kracht van chocolade, scoor je altijd mee en zeker in combinatie met bessen. Voor deze taart heb je geen oven nodig en in nog geen 30min is ze klaar. Altijd handig! De korst is gemaakt van fijngemalen koekjes, daarop komt een laagje bessen compote in dit geval van bramen en blauwe bessen. En dan die heerlijke chocolade crème gemaakt met slechts 3 ingrediënten nl. chocolade, slagroom en mascarpone. Heel simpel, weinig werk en in no-time staat ze in de koelkast op te stijven.
Nog meer inspiratie nodig met chocolade? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Witte chocolade taart met bessen?
- Suiker
- Citroen
- Bramen & blauwe bessen (vers of diepvries)
- Droge koekjes
- Boter
- Witte chocolade
- Room
- Mascarpone
- Vanille extract
Hoe maak je deze Witte chocolade taart met bessen?
Begin met het maken van de compote. Hiervoor je de suiker, water en sap van citroen in een kookpotje. Breng dit zachtjes aan de kook en roer ook even om de suiker op te lossen. Doe er dan de bessen bij en laat zachtjes sudderen tot je een dikke compote krijgt. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
TIP! Je kan de compote makkelijk de dag voordien al maken.
Vervolgens maak je de korst. Smelt de boter en maal de koekjes fijn. Meng beide tot een ietwat plakkerige massa. Schep dit in een taartvorm of springvorm en duw goed aan op de bodem en de zijkanten. Zowel op de bodem als zijkanten moet er een laagje van de speculaas zijn. Dit hoeft niet te dik te zijn. Zet dit even in de koelkast.
Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom samen met de slagroom. Smelt zo de chocolade au bain-marie tot je een mooie gladde saus krijgt. Zet dan even opzij zodat de saus ietwat kan afkoelen maar toch nog mooi lopend blijft.
Vervolgens doe je de mascarpone en vanille extract in een mengkom en mix deze alvast even los. Giet er dan de gesmolten chocolade over en mix tot een gladde crème.
Wrijf dan de bodem van de taart in met wat compote gevolgd door de chocolade crème. Spreid dit mooi egaal uit en zet vervolgens voor een paar uurtjes in de koelkast. Je kan deze taart trouwens de dag voordien al maken.
TIP! Om de taart makkelijk te ontvormen, kan je deze best zo’n 30 a 1h in de diepvries zetten.


Witte chocolade taart met bessen
Equipment
- 1 taartvorm 24 a 26cm
Ingrediënten
- 140 gr boter
- 250 gr droge koekjes
- 300 gr witte chocolade
- 175 ml room
- 200 gr mascarpone
- 1 tl vanille extract
Bramen-blauwe bessen compote (*)
- 60 gr suiker
- 1/2 citroen
- 300 gr mix van blauwe bessen en bramen (vers of diepvries)
Instructies
- Begin met het maken van de compoteTIP! Dit kan je alvast de dag voordien maken zodat deze wat tijd heeft om af te koelen. Doe de suiker, 60ml water en sap van halve citroen in een kookpotje. Breng dit zachtjes naar kookpunt. Roer even om de suiker op te lossen. Doe er vervolgens de bessen bij en laat zachtjes sudderen tot een dikke compote. Haal dan van het vuur en laat volledig afkoelen.
- Voor de korst, smelt de boter en maal de koekjes fijn. Doe de fijngemalen koekjes in een mengkom en giet er de gesmolten boter over. Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.Schep dan in een taartvorm of springvorm en duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Zorg dat de gehele bodem en zijkanten een laagje heeft. Het zal wat duwen en kneden zijn. Zet dan in de koelkast.
- Breek ondertussen de chocolade in een kleine stukjes en doe in een kom samen met de room. Smelt deze dan rustig au bain-marie tot je een mooie gladde saus krijgt. Zet dan even opzij zodat het terug ietwat kan afkoelen maar zorg dat het lopend blijft.
- Doe ondertussen de mascarpone en vanille extract in een mengkom en mix deze alvast even los. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix tot een gladde crème.
- Schep dan eerst de afgekoelde compote op de bodem van de taart en smeer goed uit zodat er een dun laagje over de gehele bodem ligt.Schep er dan de chocolade crème op en spreid mooi egaal uit. Zet voor minsten 2u (mag ook langer – zelfs de dag ervoor) in de koelkast om op te stijven.