Cake met appel, peer en marsepein, een lekker makkelijke cake om eindeloos lang van te genieten op een herfstige namiddag. Normaal combineren we appelen en peren altijd met kaneel. Wel in deze versie, combineren we dat met een heerlijke amandelsmaak. In het deeg gaan namelijk blokjes marsepein en wat amandelextract. En dit geeft een heerlijk resultaat, eigenlij
TIP! Ben je geen fan van marsepein? Laat deze dan gewoon weg, dat kan zonder probleem.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke cake receptjes? Check dan zeker ook even deze recepten
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Cake met appel, peer en marsepein?
- Appel (type Jonagold)
- Peer (type Conference)
- Marsepein
- Zelfrijzende bloem
- Vanille puddingpoeder
- Boter
- Honing
- Eieren
- Amandel extract (optioneel)
- Amandelschaafsel
Hoe maak je deze Cake met appel, peer en marsepein?
We beginnen met het schillen van de appel en peer. Verwijder het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Snij ook de marsepein in kleine blokjes. Leg beide even opzij. Meng ook de zelfrijzende bloem met wat bakpoeder en vanille puddingpoeder. Zet dit ook nog even opzij.
Vervolgens doe we de zachte boter in een mengkom samen met honing en optioneel wat amandel extract. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo’n 3min op hoge snelheid. Doe er dan één voor één de eitjes bij en mix steeds goed. Wanneer alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer en voeg het bloem-puddingpoeder mengsel toe. Mix nog even kort tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
Als laatste doe je de blokjes marsepein bij het deeg. Meng even kort met een spatel. Schep dan het deeg in een beklede cakevorm en spreid mooi egaal uit. Verdeel hierover de blokjes appel en peer en werk af met het amandelschaafsel. Bak vervolgens de cake mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 30min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Cake met appel, peer en marsepein
Equipment
- 1 Cakevorm (ik gebruikte een rechthoekige cakevorm)
Ingrediënten
- 1 appel (type Jonagold)
- 1 peer (Type Conference)
- 120 gr marsepein
- 100 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 50 gr vanille puddingpoeder
- 150 gr boter (zacht)
- 80 gr honing
- 3 eieren
- handvol amandelschaafsel
- Amandel extract (optioneel)
Instructies
- We gaan beginnen met de appel en peer te schillen. Verwijder vervolgens het klokhuis en snij dan in kleine blokjes. Zet even opzijSnij de marsepein ook in kleine blokjes en zet dan ook even opzij.Meng ook alvast de zelfrijzende bloem met bakpoeder en vanille puddingpoeder. Zet ook even opzij.
- Bekleed de bodem en zijkanten van de cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de zachte boter in een mengkom samen met de honing en optioneel enkele druppeltjes amandel extract. Mix dit los en luchtig voor zo'n 3min op hoge snelheid. Voeg dan één voor één de eitjes toe en mix steeds goed door. Eenmaal alle eitjes zijn toegevoegd, mix nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe er dan het bloem-puddingpoeder mengsel bij. Mix nog even kort tot een glad deeg. Zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel. Voeg de blokjes marsepein toe aan het deeg en meng kort
- Schep het deeg in de beklede bakvorm en spreid mooi uit zodat de gehele bodem bedekt is. Verdeel daarover de blokjes appel en peer. Strooi er ook het amandelschaafsel over. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 30min. Eenmaal gaar, haal uit de oven en laat volledig afkoelenSmakelijk