Eenpanspasta met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food en je kan deze makkelijk op voorhand maken, meal prep Proof. Heerlijk eenpansgerecht met veel groentjes, tomatensaus en pasta klaar in 30min
Naar recept gaan

Eenpanspasta met gehaktballetjes, dit is simpel puur comfort food als je deze op je weekmenu zet! Eentje waar iedereen van gaat smullen en genieten. Iets wat we allemaal nodig hebben na een drukke werkdag of schooldag. Dit super makkelijke en snelle receptje vraagt totaal niet veel werk en dat allemaal in één pan. Ja, zo’n eenpansgerechten zijn altijd super handig tijdens de week. En nog super leuk, dit staat in slechts 30min op tafel. Pasta, veel groentjes, de lekkerste gehaktballen en tomatensaus … dat is de “key to succes” en vooral heel lekker eten.

Nog meer lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food en je kan deze makkelijk op voorhand maken, meal prep Proof. Heerlijk eenpansgerecht met veel groentjes, tomatensaus en pasta klaar in 30min

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Eenpanspasta met gehaktballetjes?

  • Ui & Look
  • Kerstomaten
  • Courgette
  • Pasta
  • Passata
  • Oregano
  • Bouillonblokje
  • Room
  • Gehakt (kip of gemengd)
  • Basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • Ei
  • Paneermeel

Hoe maak je deze Eenpanspasta met gehaktballetjes?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er de Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed en rol er dan balletjes van. Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes rondom mooi goudbruin aan. Zorg ervoor dat ze grotendeels gaar zijn. Schep dan uit de pot en zet even opzij.

Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken). Stoof hierin eerst de fijngehakte ui en gehalveerde kerstomaten. Roer regelmatig. Vervolgens pers je er de teentjes look boven uit en voeg ook de blokjes courgette toe. Roer even en laat zo’n 2min mee bakken. Doe er dan de pasta bij samen met passata en oregano. Verkruimel er dan de bouillonblokjes over en giet er ook wat warm water bij. Roer nog even goed en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is.

De pasta zal zo al het vocht opnemen. Merk je dat het meeste vocht is maar is de pasta nog niet gaar? Giet er dan nog wat warm water bij. Op het laatste voeg je de gehaktballetjes opnieuw toe. Meng goe en laat zo nog even goed doorwarmen. Giet er nog wat room bij en meng goed. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food en je kan deze makkelijk op voorhand maken, meal prep Proof. Heerlijk eenpansgerecht met veel groentjes, tomatensaus en pasta klaar in 30min
Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food en je kan deze makkelijk op voorhand maken, meal prep Proof. Heerlijk eenpansgerecht met veel groentjes, tomatensaus en pasta klaar in 30min

Eenpanspasta met gehaktballetjes

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met gehaktballetjes, een snelle doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu. Puur comfort food en je kan deze makkelijk op voorhand maken, meal prep Proof. Heerlijk eenpansgerecht met veel groentjes, tomatensaus en pasta klaar in 30min
5 van 1 stem
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 250 gr kerstomaten
  • 3 teentjes look
  • 1/2 courgette
  • 300 gr pasta (orzo of kleine buisjes pastas)
  • 500 gr passata
  • 1 tl oregano
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml room
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Gehaktballetjes

  • 500 gr gehakt (kip of gemengd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 ei
  • 40 gr Paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de gehaktballetjes.
    Doe het gehakt in een mengkom. Voeg er oregano, basilicum, Parmezaanse kaas, ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.
    Rol er balletjes van.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Probeer ze ook al binnenin gaar te bakken.
    Maak de stoofpot niet proper, hierin gaan we verder werken.
  • Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken.
    Halveer de kerstomaten
    Pel de teentjes look
    Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui en kerstomaten voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Pers de teentjes look er boven uit en voeg ook de courgette toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
  • Voeg de pasta toe samen met de passata en oregano. Verkruimel er dan het bouillonblokje over en voeg ook zo'n 200ml warm water toe. Roer goed en breng zachtjes aan de kook.
    Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen.
    Het is heel belangrijk om regelmatig te roeren om te voorkomen dat de pasta aan de bodem kleeft. Als je merkt dat het meeste vocht is op genomen maar de pasta is nog niet gaar, doe er dan nog wat warm wat er bij.
    Voeg op het laatste de gehaktballetjes toe zodat ze nog wat kunnen door warmen.
    Als laatste doe je er de room bij en breng ook nog verder op smaak met peper en zout.
    Serveer dan direct
    Smakelijk
Trefwoord courgette, doordeweeks recept, eenpansgerecht, eenpanspasta, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, kerstomaten, pasta, snel klaar, tomatensaus, weekmenu

1 thought on “Eenpanspasta met gehaktballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.