Eenpanspasta met gehaktballetjes, dit is simpel puur comfort food als je deze op je weekmenu zet! Eentje waar iedereen van gaat smullen en genieten. Iets wat we allemaal nodig hebben na een drukke werkdag of schooldag. Dit super makkelijke en snelle receptje vraagt totaal niet veel werk en dat allemaal in één pan. Ja, zo’n eenpansgerechten zijn altijd super handig tijdens de week. En nog super leuk, dit staat in slechts 30min op tafel. Pasta, veel groentjes, de lekkerste gehaktballen en tomatensaus … dat is de “key to succes” en vooral heel lekker eten.
Nog meer lekkere eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Eenpanspasta met gehaktballetjes?
- Ui & Look
- Kerstomaten
- Courgette
- Pasta
- Passata
- Oregano
- Bouillonblokje
- Room
- Gehakt (kip of gemengd)
- Basilicum
- Parmezaanse kaas
- Ei
- Paneermeel
Hoe maak je deze Eenpanspasta met gehaktballetjes?
Begin met het maken van de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Doe er de Parmezaanse kaas, oregano, basilicum, ei, paneermeel, peper en zout bij. Meng goed en rol er dan balletjes van. Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie. Bak hierin de balletjes rondom mooi goudbruin aan. Zorg ervoor dat ze grotendeels gaar zijn. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot (zonder proper te maken). Stoof hierin eerst de fijngehakte ui en gehalveerde kerstomaten. Roer regelmatig. Vervolgens pers je er de teentjes look boven uit en voeg ook de blokjes courgette toe. Roer even en laat zo’n 2min mee bakken. Doe er dan de pasta bij samen met passata en oregano. Verkruimel er dan de bouillonblokjes over en giet er ook wat warm water bij. Roer nog even goed en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is.
De pasta zal zo al het vocht opnemen. Merk je dat het meeste vocht is maar is de pasta nog niet gaar? Giet er dan nog wat warm water bij. Op het laatste voeg je de gehaktballetjes opnieuw toe. Meng goe en laat zo nog even goed doorwarmen. Giet er nog wat room bij en meng goed. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer dan direct.


Eenpanspasta met gehaktballetjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gr kerstomaten
- 3 teentjes look
- 1/2 courgette
- 300 gr pasta (orzo of kleine buisjes pastas)
- 500 gr passata
- 1 tl oregano
- 1 bouillonblokje
- 100 ml room
- Peper en zout
- Olijfolie
Gehaktballetjes
- 500 gr gehakt (kip of gemengd)
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 tl basilicum (gedroogd)
- 2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1 ei
- 40 gr Paneermeel
- Peper en zout
Instructies
- We gaan beginnen met de gehaktballetjes. Doe het gehakt in een mengkom. Voeg er oregano, basilicum, Parmezaanse kaas, ei, paneermeel, peper en zout toe. Meng goed.Rol er balletjes van.
- Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.Bak de balletjes mooi goudbruin rondom. Probeer ze ook al binnenin gaar te bakken. Maak de stoofpot niet proper, hierin gaan we verder werken.
- Ondertussen kan je de ui pellen en fijnhakken.Halveer de kerstomatenPel de teentjes lookSnij de courgette in kleine blokjes.
- Doe opnieuw wat olijfolie in dezelfde stoofpot. Stoof hierin de ui en kerstomaten voor een paar minuten. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Pers de teentjes look er boven uit en voeg ook de courgette toe. Roer even en laat zo'n 2min mee bakken.
- Voeg de pasta toe samen met de passata en oregano. Verkruimel er dan het bouillonblokje over en voeg ook zo'n 200ml warm water toe. Roer goed en breng zachtjes aan de kook.Laat dan zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen.Het is heel belangrijk om regelmatig te roeren om te voorkomen dat de pasta aan de bodem kleeft. Als je merkt dat het meeste vocht is op genomen maar de pasta is nog niet gaar, doe er dan nog wat warm wat er bij. Voeg op het laatste de gehaktballetjes toe zodat ze nog wat kunnen door warmen.Als laatste doe je er de room bij en breng ook nog verder op smaak met peper en zout. Serveer dan directSmakelijk
Eenvoudig maar vooral super lekker!