Appel kwark pannenkoeken, voor mij de ideale start van de dag! Alleja voor mij kunnen ze eigenlijk op ieder moment van de dag. Dus als ontbijt, lunch, tussendoortje, avondmaal … smaken doen ze altijd! Ze zijn lekker licht en luchtig en dat allemaal dankzij de griekse yoghurt. De stukjes appel binnenin de pannenkoekjes zorgen steeds voor een lekkere verrassende toets. Een receptje waar zowel groot als klein van zullen smullen. Een receptje dat je makkelijk in de vroege ochtend kan maken want het is gewoon alle ingrediënten mengen, bakken en smullen. Klaar in amper 15min.
TIP! Je kan de appel ook vervangen door stukjes peer, blauwe bessen of rozijntjes.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker gezonde ontbijtjes of tussendoortjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt pannenkoeken met appel?
- Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt
- Ei
- Melk
- Agavesiroop of vervang door honing of maple syrup.
- Vanille extract
- Zelfrijzende bloem
- Kaneel
- Appel
Hoe maak je deze Yoghurt pannenkoeken met appel?
Begin met de Griekse yoghurt in een mengkom te doen. Doe er het ei, melk, zoetstof en vanille extract bij. Roer dit tot een gladde massa. Vervolgens doe je er zelfrijzende bloem en kaneel bij. Meng opnieuw goed tot een glad deeg.
Schil dan de appel en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in kleine blokjes. Voeg de blokjes appel toe aan het deeg en meng nog een laatste keer.
Dan kunnen we de pannenkoekjes gaan bakken. Verhit een pan met een klein beetje olie. Schep zo’n 1,5el a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak ze vooral niet te groot, zo kan je er ook meer tegelijk bakken in de pan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Serveer ze dan direct.
Ik vind ze het lekkerste met wat gesmolten speculaaspasta en blauwe bessen. Of werk ze af met wat honing, maple syrup of agavesiroop.
Yoghurt pannenkoeken met appel
Ingrediënten
- 200 gr griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 el agavesiroop (of honing of maple syrup)
- 1 tl vanille extract
- 120 gr zelfrijzende bloem
- 1 snuifje kaneel
- 1 grote appel
Instructies
- Doe yoghurt, ei, melk, agavesiroop en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met kaneel. Mix nog even.Schil de appel en snij in kleine blokjes en voeg dan toe aan het deeg.
- Verhit een pan met een scheutje olie. Schep zo'n 1,5el a 2el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Maak de pannenkoekjes niet te groot, zo kan je er ook meer in één en dezelfde pan bakken. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten
- Om te serveren heb ik nog wat speculaaspasta gesmolten en deze er een beetje overgegoten. En ook nog wat blauwe bessen.Of giet er wat honing/maple syrup/agavesiroop over. Smakelijk