Spaghetti met scampi & tomatensaus, een heerlijk makkelijk voor op je volgende weekmenu. Dit blijft toch een heerlijke combinatie … pasta, scampi’s en een smaakvol tomatensausje. Een bijna eenpansgerecht waardoor er echt super veel smaak zit in deze pasta. Met weer enkele heel simpele basis ingrediënten tover een super smaakvol receptje op tafel.
TIP! Ben je geen fan van scampi’s? Geen probleem, vervang deze dan door kipblokjes. Bak deze dan ook eerst even aan zoals de scampi’s en laat ze verder garen in de saus.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Spaghetti met scampi & tomatensaus?
- Scampi’s
- (Gerookt) paprikapoeder
- Ui & look
- Paprika
- Kerstomaten
- Passata of tomatensaus
- Bouillonblokje
- Oregano
- Spaghetti
- Mascarpone
Hoe maak je deze Spaghetti met scampi & tomatensaus?
Begin met de scampi’s te mengen met wat gerookt paprikapoeder, peper en zout. Bak deze heel kort in een pan of stoofpot langs beide kanten. Schep dan uit de pan of pot, maak deze niet proper want hierin gaan we de saus maken.
Giet opnieuw wat olijfolie in de pan of stoofpot en stoof hierin blokjes ui en paprika aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken of te bruin worden. Pers dan de teentjes look uit en voeg toe samen met de kerstomaten. Laat dit een minuutje mee bakken. Vervolgens giet je er de passata bij samen met een verbrokkeld bouillonblokje en oregano. Doe er ook nog wat warm water bij. Laat die zo’n 15 a 20min zachtjes sudderen.
Ondertussen kan je de spaghetti gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Hou eventueel op het laatste nog een kopje van het kookvocht apart om op het laatste bij de pasta te doen.
Haal de saus dan van het vuur en voeg de mascarpone toe samen met de scampi’s. Zo kunnen deze nog even opwarmen en de mascarpone kan zo smelten. Doe er dan de spaghetti bij en meng goed. Wil je het allemaal nog wat smeuïger, doe er dan wat kookvocht van de pasta bij. Serveer direct
Spaghetti met scampi en tomatensaus
Ingrediënten
- +/- 450 gr scampi's (gepeld en schoongemaakt)
- 1/4 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 ui
- 1 paprika
- 4 teentjes look
- 200 gr kerstomaten
- 250 ml passata of tomatensaus
- 1 bouillonblokje
- 1 tl oregano
- 400 gr spaghetti (of tagliatelle)
- 3 el mascarpone
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin alvast met de groenten eerst fijn te snijden. Pel de ui en hak fijnPel de teentjes lookVerwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.Halveer de kerstomaten
- Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut olijfolie. Leg de scampi's in de warme pan en verstrooi meteen met het (gerookt) paprikapoeder, peper en zout. Bak ze ongeveer 1,5min per kant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Schep ze uit de pan en leg even opzij. Maak de stoofpot vooral niet proper (daar zit nu heel veel smaak in)
- Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan. Doe er de ui en paprika in en stoof deze voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.Pers de teentjes look uit boven de groentjes en voeg ook de kerstomaten toe. Roer even goed en laat een minuutje mee bakken.Doe er de passata bij. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg ook zo'n 200ml warm water toe samen met de oregano. Meng even en laat zo'n 15 a 20min zachtjes sudderen. Haal dan van het vuur en voeg de mascarpone toe. Laat deze rustig smelten. Doe er ook de scampi's terug bij om op te warmen
- Ondertussen kan je de spaghetti gaar koken zoals vermeld op de verpakking. Als deze bijna gaar is, kan je er wat kookvocht uitscheppen om eventueel op het laatste nog toe te voegen.
- Proef nu nog even van de saus. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Voeg de spaghetti toe aan de saus en meng nog even goed. Serveer directSmakelijk