Pudding taart met bramen, lekker makkelijk gebak om van te genieten tijdens de koffie. Hiervan gaat iedereen smullen en na een paar minuten nog een extra stuk bijvragen 😉. De bodem en crumble zijn beide van hetzelfde deeg en proeft naar heerlijke vanillekoekjes. Tussen die twee laagjes zit een heerlijke pudding verstopt. Niet de klassieke pudding die we allemaal kennen. Een super snelle pudding gemaakt met eitjes, suiker en zure room. Ja, zure room is echt zo’n fantastisch ingrediënt in desserts. Zorgt voor een romige en frisse toets.
Ik gebruikte nu bramen in deze taart. Je zou hier ook blauwe bessen kunnen voor gebruiken.
Nog meer lekkere receptjes met pudding? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taart met bramen?
- Suiker en vanillesuiker
- Zeste van citroen
- Vanille extract
- Patisseriebloem
- Boter
- Eieren
- Zure room
- Bramen : Je kan verse of diepvries gebruiken. Gebruik je diepvries dan hoef je ze niet eerst te ontdooien.
Hoe maak je deze Pudding taart met bramen?
Begin met het maken van de bodem en de crumble. Hiervoor doe je de suiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los. Doe daar vervolgens de bloem bij en meng opnieuw even. Als laatste voeg je blokjes boter toe. Mix of kneed tot een ietwat kruimelig plakkerig deeg.
Doe ongeveer de helft van het deeg in een beklede bakvorm. Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. De randjes hoeven geen laagje deeg. Bak de bodem alvast voor zo’n 20min in de oven tot deze lichtjes begint te kleuren. Haal dan uit de oven en laat ietwat afkoelen.
Ondertussen kan je de vulling maken. Doe hiervoor de eitjes, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast los voor zo’n 2min op hoge snelheid. Vervolgens doe je er de zure room bij en mix opnieuw goed. Als laatste doe je er de bloem bij. Meng nog even goed tot een gladde massa.
Giet deze pudding over de korst. Verdeel er dan de bramen over en duw ietwat in de pudding. Zet in de oven en bak voor zo’n 50 a 55min. De rest van het deeg breek je in kleinere stukjes. Deze strooi je over de taart na zo’n 20min bakken. De pudding zal dan iets steviger zijn, zo zal de crumble er bovenop blijven liggen.
Eenmaal goudbruin gebakken, haal uit de oven. De pudding zal misschien nog wat wak zijn maar deze zal tijdens het afkoelen opstijven.
Pudding taart met bramen
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
Bodem & crumble
- 150 gr suiker
- 1,5 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 1,5 tl vanille extract
- 190 gr patisseriebloem
- 170 gr boter (koud)
Vulling
- 2 eieren
- 170 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 1 tl zeste van citroen (fijngetrapt)
- 1 tl vanille extract
- 120 gr zure room
- 50 gr patisseriebloem
- 150 gr bramen (vers of diepvries)
Instructies
- Begin met het bekleden van de springvorm met bakpapier, zowel bodem als zijkanten. Zet even opzijVerwarm je oven voor op 180 graden.
- We gaan beginnen met het maken van de bodem & crumble.Doe de suiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Roer dit alvast even los. Vervolgens doe je er de bloem bij en meng opnieuw goed.Snij de boter in kleine blokjes en voeg toe aan de mengkom. Mix of kneed tot een ietwat kruimelige plakkerige massa.
- Bekleed met de helft van het deeg de bodem van de springvorm. Zorg dat deze mooi egaal bedekt is. Je hoeft het deeg aan de randen niet naar boven te duwen. Bak de bodem alvast zo'n 20min in de oven tot deze lichtjes goudbruin begint te kleuren. Haal dan even uit de oven en dan kan je de pudding ondertussen maken.
- Voor de pudding, doe je de eieren, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom. Mix dit los en luchtig voor zo'n 2min op hoge snelheid. Doe er dan de zure room bij en mix nog even goed. Als laatste doe je er de bloem bij, mix nog even kort tot een glad mengsel.Giet dit mengsel over de korst in de springvorm. Verdeel er dan de bramen over en duw ze een beetje in de pudding.
- Zet terug in de oven en bak in totaal voor zo'n 50 a 55min. We strooien nog niet meteen de rest van het deeg over de pudding. Deze zou meteen gaan zakken. Na zo'n 20min, strooi je de rest van het deeg over de taart. Trek het deeg in kleine stukjes zodat je een crumble krijgt.
- Na zo'n 50 a 55min is de taart mooi gebakken. Het kan zijn dat de pudding nog wat lopend is of wak aanvoelt. Maar deze zal mooi stevig worden tijdens het afkoelen.Laat de taart dan volledig afkoelen. Smakelijk