Gevulde courgette met pasta en chipolata, een heerlijk makkelijk receptje om te scoren. De vulling is een combinatie van orzo pasta, groentjes en mini-gehaktballetjes. Die gehaktballetjes zijn gemaakt van de chipolata worst. We maken het onszelf dus lekker makkelijk. Alles in een ovenschaal met een lekker tomatensausje. Een lekker laagje kaas mag zeker ook niet ontbreken. Je hebt zo in no-time een heerlijke gerechtje op tafel. Eentje dat thuishoort op je volgende weekmenu. De vulling kan je trouwens ook makkelijk op voorhand maken. Laat gewoon de chipolata weg.
TIP! Je zou de courgette hier ook kunnen vervangen door paprika of aubergine
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere courgette receptjes. Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gevulde courgette met pasta en chipolata?
- Courgettes : ik gebruikte hier bolcourgettes. Je kan natuurlijk ook gewone courgettes gebruiken.
- Tomatensaus of passata : ik gebruikte mijn homemade tomatensaus die al de nodige kruiden bevat. Gebruikt je kant-en-klare tomatensaus/passata dan zou ik die nog wat op smaak brengen. Voeg ook eventueel wat room toe om het iets minder scherp te maken.
- Chipolata worst
- Ui & look
- Paprika : optioneel, ik ga had deze nog in de koelkast liggen.
- Champignons : idem optioneel, deze had ik ook nog in de koelkast liggen.
- Tomatenpuree
- Oregano
- Orzo pasta
- Bouillon : kip of groente.
- Geraspte kaas
Hoe maak je deze Gevulde courgette met pasta en chipolata?
Begin met de courgettes te halveren en ietwat uit te hollen. Leg op een beklede bakplaat, wrijf ze wat in met olijfolie. Bak ze alvast voor zo’n 12 a 15min in de oven. Ondertussen kan je de vulling maken.
Verhit een stoofpot met scheut olijfolie. Duw dan kleine toefjes gehakt uit de chipolata. Bak deze mooi goudbruin en bijna gaar. Duw ze of plet ze niet kapot. Dit zijn mini-gehaktballetjes die bij de pasta gaan. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij.
Maak de stoofpot niet proper, giet er opnieuw wat olijfolie bij. Stoof hierin de fijngehakte ui, champignons en paprika voor zo’n 4 a 5min. Roer regelmatig. Pers dan de teentjes look uit en voeg toe samen met tomatenpuree. Roer goed en laat eveneens een minuutje mee bakken. Doe er dan de oregano en orzo pasta bij en roer goed. Laat dit nog een minuutje mee bakken. Vervolgens giet je er de bouillon bij. Roer goed en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar. Probeer regelmatig te roeren zodat de pasta niet aan de bodem plakt.
De laatste minuten voeg je de mini-gehaktballetjes toe aan de pasta. Eenmaal de pasta gaar is, haal van het vuur. Giet dan de tomatensaus in een ovenschaal. Vervolgens zet je of leg je de gebakken courgette in de saus. Vul ze dan op met het pasta mengsel. Strooi er wat geraspte kaas over.
Bak voor zo’n 15min in de oven. De laatste minuten kan je de ovengrill nog opzetten.
Gevulde courgette met pasta en chipolata
Ingrediënten
- 4 courgettes (*)
- 500 ml tomatensaus (**)
Vulling
- 1 grote chipolata worst
- 1 ui
- 1 paprika (optioneel)
- 175 gr champignons (optioneel)
- 3 teentjes look
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 200 gr orzo pasta
- 750 ml bouillon (kip of groente)
- Peper en zout
- Geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het hoedje af van de bolcourgette. En hol uit. Je kan dit "uitholsel" fijner snijden en zo dadelijk bij de pasta doen. Of als je gewone courgette gebruikt, halveer ze en hol ook ietwat uit. Wrijf de binnenkant een beetje in met olijfolie en let op de bakplaat. Bak ze voor zo'n 12 a 15min tot de courgettes bijna gaar zijn. Bak ze vooral niet te lang.
- Ondertussen kan je de pasta vulling maken. Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie. Duw nu kleine toefjes gehakt uit de chipolata. Bak deze mooi goudbruin en bijna gaar. Breek deze niet of duw niet kapot. Dit zijn mini gehaktballetjes. Schep dan uit de pot en zet even opzij.
- Pel de ui en hak fijn Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak fijn. Maak de champignons proper en snij in fijne blokjes of reepjes.Pel de look.
- Verhit dezelfde stoofpot waarin je de mini-gehaktballetjes hebt gebakken. Maak deze ook niet proper. Doe er opnieuw wat olijfolie. Stoof hierin de ui, paprika en champignons aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden. Pers de look uit boven de groentjes en voeg ook de tomatenpuree toe. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Doe er dan de orzo pasta bij samen met de oregano, roer goed en laat ook deze een minuutje mee bakken. Giet er vervolgens de bouillon bij en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is.
- De pasta zal rustig al het vocht opnemen. Als je ziet dat het meeste vocht weg is maar de pasta is nog niet gaar, giet er dan nog wat warm water bij.De laatste 5min doe je er de kleine gehaktballetjes bij. Eenmaal gaar, haal dan van het vuur. TIP! Je kan deze vulling makkelijk enkele uren of zelfs een dag van tevoren maken
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal en zet er de gebakken courgette rechtstaand in. Vul de courgettes op met het pasta mengsel en strooi er eventueel wat geraspte kaas over. Bak dit nog eens voor zo'n 15min in de oven. Je kan de laatste minuten nog even de grill aanzettenSmakelijk