Petit Beurre taartjes met witte chocolade en frambozen, kleine schattige taartjes die super simpel om te maken zijn. Wie net zoals mij niet zo’n fan is van de klassieke koekjestaart, moet deze versie zeker eens proberen. Veel frisser, lichter, zomerser en klaar in amper 20min. Normaal is het één grote taart of koek. Ik heb er kleine schattige individuele taartjes van gemaakt. Super leuk om bij de koffie of thee te serveren.
Ik heb nog 3 andere super makkelijke originele receptjes voor koekjestaart. Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Petit Beurre taartjes met witte chocolade en frambozen?
- Witte chocolade
- Mascarpone
- Vanille extract
- Room
- Frambozen coulis : zelfgemaakt (zie hier het recept) of kant-en-klaar. Nog een optie is om frambozen confituur.
- Droge koekjes
- Frambozen of andere bessen
Hoe maak je deze Petit Beurre taartjes met witte chocolade en frambozen?
Begin met het smelten van de witte chocolade. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat dit nog lopend blijft.
Ondertussen kan je de mascarpone losmixen met het vanille extract. Giet er vervolgens de witte chocolade bij en mix opnieuw goed. Doe er dan de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse. Als laatste doe je er de coulis bij en meng met een spatel doorheen de mousse. Je kan de mousse meteen gaan gebruiken bij het vullen van de taartjes. Of zet in de koelkast zo kan de mousse nog wat steviger worden.
TIP! Je kan de mousse perfect enkele uren van tevoren maken.
Voor het samenstellen van de taartjes, leg een koekje op een bord. Smeer hierop een beetje van de mousse gevolgd door weer een koekje. Doe zo verder tot je 4 koekjes gestapeld hebt.
Als afwerking, heb ik er nog wat gesmolten witte chocolade overgegoten. Werk nog verder af met verse frambozen of andere bessen.
Petit Beurre taartjes met witte chocolade en frambozen
Ingrediënten
- 80 gr witte chocolade (+ extra om te decoreren)
- 200 gr mascarpone
- 1/2 tl vanille extract
- 100 ml room
- 3 a 4 el frambozen coulis (*)
- droge koekjes
- Frambozen (om te decoreren)
Instructies
- Begin met het smelten van de witte chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten, laat ietwat afkoelen maar zorg dat het nog vloeibaar blijftDoe ondertussen de mascarpone en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er vervolgens de gesmolten chocolade bij en mix opnieuw goed. Doe er dan de room bij en klop op tot een gladde ietwat stevige mousse.Als laatste voeg je de coulis toe en meng dit met een spatel onder de mousse. Zet even in de koelkast zo zal de mousse nog verder opstijven. TIP! Je kan de mousse makkelijk enkele uren van tevoren maken.
- Voor de samenstelling van de taartjes, leg alvast 1 koekje op een bord en smeer een beetje in met de mousse en leg daarop opnieuw een koekje gevolgd door opnieuw wat mousse. Ik heb zo 4 koekjes per taartje gestapeld. Werk af met nog wat extra gesmolten chocolade en frambozen. TIP! Je kan direct serveren dan zijn de koekjes nog wat krokant. Of bewaar in de koelkast, zo zullen de koekjes ietwat wak wordenSmakelijk