Mascarpone taart met aardbeien en frambozen, een lekker makkelijk taartje om dat zomerse gevoel vast te houden. Het geheim van de yumminess van dit taartje is de taartbodem of het korstje. Dat bestaat uit Bretoens zanddeeg wat toch wel “next level” is. Totaal niet moeilijk om te maken, vraagt weinig werk of tijd maar mannekes die smaak … HEER-LIJK! En op dat lekkere krokante korstje komt een heel simpele mascarpone room. Afwerken doen we met zomerse aardbeien en frambozen die momenteel nog altijd in het seizoen zijn.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taartjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met aardbeien en frambozen ?
- Mascarpone
- Vanille extract
- Poedersuiker
- Room
- Zelfrijzende bloem
- Boter
- Suiker
- Bruine suiker
- Eigeel
- Frambozen & aardbeien : of een mix van zomerse bessen.
Hoe maak je deze Mascarpone taart met aardbeien en frambozen?
Begin met het maken van het Bretoens zanddeeg. Doe hiervoor zelfrijzende bloem, suiker, bruine suiker en zachte boter in een mengkom. Mix dit of kneed dit tot een ietwat plakkerig deeg. Als laatste voeg je het eigeel toe. Mix nog even tot je een deegbal krijgt.
Vervolgens leg je de deegbal in een beklede springvorm en duw goed aan. Bedek zo mooi egaal de bodem en duw langs de zijkanten ietwat naar boven voor een randje. Tijdens het bakken zal dat randje wel ietwat naar beneden zakken. Zet de vorm in de koelkast voor zo’n 30 a 60min om op te stijven. Bak vervolgens mooi goudbruin voor zo’n 30min. Laat dan volledig afkoelen.
Ondertussen kan je de mascarpone crème al maken. Doe hiervoor de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er vervolgens de room bij en klop op tot een stevige mousse. Wordt ie toch niet zo stevig, geen probleem. Zet deze even in de koelkast dan zal ie steviger worden.
Vlak voor het serveren, werk je het Bretoens zanddeeg af met de crème. Je kan deze er gewoon opsmeren of gebruik een spuitzak met spuitmondje. Zo kan je mooie toefjes spuiten. Werk dan royaal af met aardbeien en frambozen.
Mascarpone taart met aardbeien en frambozen
Equipment
- 1 Springvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 2 el poedersuiker
- 1 tl Vanille extract
- 150 ml room
- Frambozen & aardbeien
Bretoens zanddeeg
- 260 gr zelfrijzende bloem
- 180 gr boter (zacht)
- 90 gr suiker
- 90 gr bruine suiker (= cassonade)
- 1 eidooier
- 1 tl vanille extract
- Zout
Instructies
- Begin met het maken van het Bretoens zanddeeg. Doe de bloem, zachte boter in stukjes, suiker, bruine suiker en wat zout in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit alvast even tot een ietwat plakkerige massa. Als laatste doe je de eidooier erbij samen met vanille extract. Mix nog even kort tot een mooie deegbal.
- Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier. Doe de deegbal in de springvorm en duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Duw ook langs de zijkanten ietwat naar boven voor een randje.TIP! Tijdens het bakken zal dat randjes gaan zakken dat is normaal.Zet de springvorm minstens 30 a 1h in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Bak de bodem dan mooi goudbruin voor zo'n 30 a 35min. Het deeg zal dan nog ietwat wak zijn maar deze zal tijdens het opstijven lekker krokant worden.Laat de bodem volledig afkoelen.TIP! Je kan de bodem dus makkelijk de dag voordien al bakken en na het afkoelen luchtdicht bewaren.
- Voor de mascarpone crème, doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast los.Giet er vervolgens de room bij en klop op tot een stevige mousse. Wordt ie niet stevig genoeg, zet dan een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
- Je kan de bodem royaal insmeren met de mascarpone crème. Of gebruik een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes. Je kan best de crème er pas opspuiten of smeren vlak voor het serveren zodat de bodem lekker krokant blijft. Werk royaal af met frambozen en aardbeien.Smakelijk