Pasta met kruidenkaas en zalm, een simpel en snel eenpansgerecht om de komende weken zeker eens op je weekmenu te zetten. Alles in één pan, klaar in in amper 30min, niet te veel ingrediënten en super lekker … wat heb je nu nog meer nodig? Omdat we kruidenkaas gebruiken, heb je meteen super veel smaak in je gerechtje. Dit zorgt ook meteen voor de romigheid. En kruidenkaas en gerookte zalm dat is nu eenmaal een “match made in heaven”.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele eenpansgerechtjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pasta met kruidenkaas en zalm?
- Ui & Look
- Prei
- Orzo pasta
- Bouillon : kip of groente.
- Spinazie
- Kruidenkaas
- Erwtjes (diepvries)
- Gerookte zalm
- Citroen
Hoe maak je deze Pasta met kruidenkaas en zalm?
Begin met het fijnsnijden van de ui en prei. Verhit dan stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de ui en prei mooi glazig. Stoof dit voor zo’n 4 a 5min, roer regelmatig zodat dit niet bruin kan worden. Pers er vervolgens de look boven uit en voeg ook de orzo pasta toe. Meng even en laat een minuutje mee bakken.
Giet er dan de bouillon bij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta bijna gaar is. Heel belangrijk om op tijd te roeren anders zal de pasta gaan plakken aan de bodem. Als je ziet dat het meeste vocht weg is, voeg dan nog wat extra warm water toe.
Ondertussen kan je de spinazie ietwat fijner hakken. Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg de spinazie toe samen met de kruidenkaas. Roer even en laat deze zachtjes smelten.
Op het laatste voeg je de erwtjes toe en meng nog even kort. Proef en breng verder op smaak met wat citroensap, peper en zout.
Serveer dan direct en werk af met de gerookte zalm.
Pasta met kruidenkaas en zalm
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 preien
- 1 teentje look
- 250 gr orzo pasta
- 800 ml bouillon (kip of groente)
- 200 gr spinazie
- 150 gr kruidenkaas
- 120 gr erwtjes (diepvries)
- 200 gr gerookte zalm
- Citroen
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met het pellen van de ui en hak dan fijn.Was de preien en hak eveneens in kleine stukjesPel het teentjes look
- Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie en stoof hierin de ui en prei aan voor. Stoof voor zo'n 4 a 5 min, roer regelmatig zodat deze niet bruin wordt of aanbakt.Pers er dan het teentje look boven uit en voeg ook de pasta toe. Roer goed en laat een minuutje mee bakken. Giet er er de bouillon bij (= bouillonblokje verkruimelen + heet water). Breng zachtjes aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de pasta gaar is (+/- 10min)Roer regelmatig want de pasta zal snel aan de bodem gaan kleven. Dus roeren is de boodschap
- De pasta zal nu rustig al het vocht opnemen. Als je merkt dat het meeste vocht weg is maar de pasta verre van gaar is, voeg nog wat warm water toe.Hak ondertussen de spinazie in kleinere stukken. Als de pasta bijna gaar is en bijna het vocht is opgenomen, voeg de kruidenkaas en spinazie toe. Roer even en laat de rustig smelten. Op het laatste voeg je nog de erwtjes toe, roer nog even goed. Proef even en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout
- Serveer direct en werk de pasta af met stukjes gerookte zalmSmakelijk