Snelle vol-au-vent ovenschotel, een lekker makkelijk receptje dat sowieso thuishoort op één van je volgende weekmenu’s. En sowieso dat je hiermee gaat scoren bij je huisgenoten. Want videe is nu eenmaal een enorme “crowd pleaser”. Normaal is vol-au-vent maken wel een werkje en dat houdt mij al tegen om eraan te beginnen😃. Echter deze versie is super snel omdat we gewoon kipfilets en voorgegaarde soepballetjes gebruiken. Daarbij komt een super snel sausje. Geloof mij, je proeft geen verschil met de klassieke versie.
Eenmaal de videe is gemaakt, gaat alles in ovenschaal. Daarop komt een laagje aardappeltjes en dit gaat dan nog even in de oven. Dit is trouwens een receptje dat zich perfect leent om op voorhand te maken. Dus perfect voor degene die ook houden van meal preppen.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele ovenschotels? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Snelle vol-au-vent ovenschotel?
- Kipfilets
- Champignons
- Bloem
- Kipbouillon
- Soepballetjes (voorgegaard)
- Room
- Citroen
- Boter
- Aardappelschijfjes
Hoe maak je deze Snelle vol-au-vent ovenschotel?
We beginnen met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Verhit een stoofpot met een royale scheut olijfolie. Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin rondom aan. Schep ze dan uit de pot, ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Zet even opzij.
Doe nu een klontje boter in dezelfde stoofpot en bak hierin de champignons aan tot ze lichtjes beginnen kleuren. In het begin zullen ze redelijk wat vocht afgeven, zet het vuur dan iets harder zodat je het vocht eruit kan koken. Roer wel regelmatig zodat de champignons niet aanbakken. Zet het vuur dan terug iets zachter. Strooi hier nu bloem over en roer goed, dit wordt een droge massa. Giet er de bouillon bij en roer nu goed, zet het vuur iets harder. Roer nu continu tot de saus begint in te dikken.
Zet dan het vuur terug iets lager en voeg de blokjes kip en de soepballetjes toe. Laat dit nu nog zo’n 8 a 10min zachtjes sudderen. Giet er dan nog nog wat room bij samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog even doorwarmen.
Schep de vol-au-vent in een ovenschaal en schik er de aardappelschijfjes over. Deze mogen ietwat overlappen. Zet de ovenschaal in de oven en bak voor zo’n 25 a 30min. Op het laatste kan je nog even de grill opzetten zodat de patatjes kunnen kleuren.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Snelle vol-au-vent ovenschotel
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 250 gr champignons
- 2 el bloem
- 400 ml kipbouillon
- 300 gr soepballetjes (*)
- 100 ml room
- 1/2 citroen
- 600 gr aardappelschijfjes (**)
- Boter
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de kipfilets in kleine blokjes te snijden. Snij de champignons in plakjes.
- Verhit een stoofpot met een klontje boter en bak hierin de blokjes kip mooi rondom goudbruin aan. Kruid deze alvast met wat peper en zout. Schep dan uit de pot, ze hoeven binnenin niet helemaal gaar te zijn.
- Doe nu een royale klont boter in dezelfde stoofpot en voeg de plakjes champignons toe. Bak deze mooi aan tot deze lichtjes beginnen te kleuren. De champignons zullen vocht afgeven, zet dan het vuur iets harder om het vocht uit de pan te koken. Maar zorg dat ze niet aanbranden. Voeg dan de bloem toe, roer goed en dit zal nu een droge massa vormen. Giet er de bouillon bij en roer goed los en breng zachtjes aan de kook terwijl je continu roert. Voeg nu de blokjes kip en soepballetjes toe en laat zo'n 8 a 10min zachtjes sudderen. Voeg dan de room toe samen met wat citroensap, peper en zout. Laat nog zo'n 2min doorwarmen.TIP! Tot hier kan je alles al een dag op voorhand maken. Je kan de vol-au-vent ook al in een ovenschotel scheppen en zo afgedekt in de koelkast bewaren. Reken wel dat het iets langer in de oven zal moeten.
- Verwarm de oven voor op 185 graden.
- Schep de vol-au-vent in een ovenschaal en verdeel er bovenop de aardappelschijfjes over. Je mag ze ietwat laten overlappen. Kruid ze nog met wat peper en zout.
- Bak voor zo'n 25 a 30min in de oven. De laatste 5min kan je de ovengrill opzetten zodat de aardappeltjes mooi goudbruin kleuren. Serveer dan direct.